Følg Rogaland Teater

Nyprodusert digital forestilling - Premiere - Den siste forestilling av Roland Schimmelpfennig

Nyhet   •   apr 24, 2020 12:56 CEST

Foto: Getty Images/Imago Images

Den siste forestilling av Roland Schimmelpfennig

"Teatret handler om de levende, om oss, med all vår angst, våre håp og lengsler. Teater er frihetens sted, og dialogens, samværet. Teatret, uavhengig om det er i Tønsberg, Oslo, Bergen, Berlin, København, Stavanger eller Haugesund, er et sted hvor livet feirer seg selv, hvor mennesker samles, fordi andre mennesker spiller for dem. Og over scenekanten går teksten og samfunnet i dialog med seg selv, noe blir delt, og det er DET, for å bruke et enkelt ord, som er STORT".

Det verste som kan skje et teater, og som vi opplever i disse dager, er at vi ikke kan ta imot publikum, at vi ikke kan møtes og dele historiene fra scenen og må avlyse våre forestillinger. Men hva skjer når teaterverdenen blir rammet av virus og må bryte sin eneste regel i koronakrisen?

Sammen med filmregissør Arild Østin Ommundsen har vi brukt den siste uken til å produsere opp en ny forestilling digitalt og vi kan stolt presentere «Den siste forestilling» med Ragnhild Tysse i hovedrollen! God fornøyelse! 

Se vedlagt youtube-link.

Folkene bak:
Av Roland Schimmelpfennig
Oversatt av Carl Jørn Johansen

Regi, foto, klipp og lysdesign: Arild Østin
Kvinnen: Ragnhild Tysse
Lys: Karl Oskar Sørdal
Gimbaloperatør: Sondre Oldereide Michaelsen
Dramaturg Carl Jørn Johansen
Forlag: Colombine

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.