Gå videre til innhold
Foto Stig Håvard Dirdal
Foto Stig Håvard Dirdal

Pressemelding -

GAVE FRA SPAREBANKSTIFTELSEN SR-BANK VENDER SKUFFELSE TIL GLEDE PÅ ROGALAND TEATER!

GAVE FRA SPAREBANKSTIFTELSEN SR-BANK VENDER SKUFFELSE TIL GLEDE PÅ ROGALAND TEATER!

Da Trine Skei Grande 7. oktober la frem sitt forslag til kulturbudsjett for 2020 fikk ikke Rogaland Teater innvilget midler til siste og avsluttende fase av forstudie.

Som største eier av Rogaland Teater valgte staten å avbryte støtten til forstudie rett før målstreken. Det var svært overraskende at regjeringen ikke prioriterte de nødvendige midlene til å bringe prosjektet videre og skuffende at teatrets prosjekt Sceneskifte manglet i statsbudsjettet.

Forstudiene vi gjennomfører nå levner liten tvil om at både teatret og regionen er tjent med et nytt bygg. De avklaringene vi holder på med nå er vesentlige for å lage et godt beslutningsgrunnlag for våre eiere: Staten, Rogaland fylkeskommune og Stavanger kommune, sier teaterdirektør Ellen Math Henrichsen.

Arbeidet med nytt teaterhus har aldri vært bedre forankret lokalt. Det inngår som et av tre prioriterte områder i Stavangers kommunedelplan for kunst og kultur 2018-2025. Da flertallspartiene i Stavanger kommune offentliggjorde sin politiske plattform etter valget var også Rogaland Teater prioritert. De skrev blant annet: Vi vil arbeide for statlig finansiering for å få realisert et nytt teaterbygg til Rogaland Teater. Også i fylkets politiske plattform var Rogaland Teater vektlagt.

Den lokale forankringen ble enda tydeligere denne uken da Sparebankstiftelsen SR-Bank kom på banen. Skuffelse ble vendt til glede da Rogaland Teater overraskende mottok 2 millioner kroner av Sparebankstiftelsen SR-Bank til Prosjekt Sceneskifte. Dette vil dekke statens andel for å sluttføre avsluttende fase av forstudiet.

Rogaland Teater bidrar til å gjøre regionen enda mer attraktiv for innbyggerne og næringslivet gjennom sin formidling av god scenekunst og tilbud til barn og unge. Sparebankstiftelsen SR-Bank ser behovet for bedre fysiske rammer for teatret og ser på utvikling av Prosjekt Sceneskifte som et viktig kulturelt løft for regionen. Sparebankstiftelsen SR-Bank støtter derfor det videre arbeidet med et nytt teaterhus for å sikre en fremtidig god løsning til glede for alle i hele regionen, sier daglig leder i Sparebankstiftelsen SR-Bank Tor Dahle.

Det er fantastisk å oppleve så stort engasjement fra regionen rundt teatrets behov for bedre lokaler. Når næringslivet går inn og støtter oss på denne måten for å hindre at vi må ta fra kunsten for å drive prosjektet videre så gir det oss økt motivasjon i vårt arbeid, sier en lettet teatersjef Glenn André Kaada.

For ytterligere uttalelser, ta kontakt med:

Thomas Bendiksen
Prosjektleder Sceneskifte
Tlf: 483 65 470

Emner

Kontakter

Pernille Kaldestad

Pressekontakt Informasjonssjef 92421792

Velkommen til Rogaland Teater!

Den 15. april 1883 åpnet teaterbygningen i Kannik for første gang dørene for publikum. Siden den spede starten har teatervirksomheten gledet, forarget, engasjert og begeistret.
Rogaland Teater har vært et samlingssted for scenekunst preget av høy profesjonalitet og kunstnerisk kvalitet. Gjennom årene har teatret utviklet seg, etablert et eget barne- og ungdomsteater, bygget på, blitt større, fått flere publikummere og blitt en sentral kulturinstitusjon og en merkevare med godt omdømme.
I dag, over 130 år etter åpningen, er aktiviteten på huset og nivået på scenekunsten høyere enn noensinne. Virksomheten ved huset spenner bredt, og det profesjonelle miljøet på og bak scenen er en velsmurt motor i det rogalandske kulturlivet.
Ringvirkningene fra Teaterveien når ut til hele Rogaland. Rogaland Teater er et hus med høye kunstneriske ambisjoner, stor energi og uendelig mye skaperkraft.
Rogaland Teater skal være sentrum i kunsten. For mennesker, av mennesker. Et sted der det nye skapes og der det kjente blir nytt.

Rogaland Teater
Teaterveien 1
N-4005 Stavanger
Norge