Gå videre til innhold
JORDEN RUNDT PÅ 80 DAGER

Pressemelding -

JORDEN RUNDT PÅ 80 DAGER

SOMMERTEATER – JORDEN RUNDT PÅ 80 DAGER!

Sommerteatret i Geoparken signaliserer at sommeren er på vei. I år har vi hentet kunstneriske krefter fra egen stab og Svein Solens gjør den sløve vinterdvalen til et fjernt minne ved å kaste seg ut i oppgaven som regissør av årets Sommerteater.

I sommer er det lagt opp til storflott besøk! For til scenen i Geoparken, midt i Stavanger sentrum, lander ingen ringere enn den eksentriske engelske gentlemannen, Phileas Fogg i sin luftballong. Han har inngått et veddemål i Reformklubben i London og satt en betydelig sum penger på at han skal kunne reise jorden rundt på 80 dager, sammen med sin nylig ansatte tjener Mr. Passepartout.

Jules Vernes hørespillserie Jorden rundt på 80 dager fra 1959 har oppnådd den rene kult-status og nå er Svein Solenes og skuespillerne Kristian Berg Jåtten, Ellen Andreassen, Eirin Schou Fævelen, Henrik Bjelland og Espen Mauno klar til å radbrekke historien i god Sommerteatertradisjon. Fra 14.mai har skuespillere og regissør vært i gang med en heseblesende, kreativ, absurd og underholdene prøveperiode. Ettersom både regissør og medvirkende er laget av et morsomt materiale tar vi høyde for at det blir humoristisk forestilling i et forrykende tempo!

Bli med når Phileas Fogg og Mr. Passepartout legger i vei med et desperat kappløp mot den oppsatte reiseplanen om å komme jorda rundt på 80 dager! Vi kan love det blir en modernisert utgave og et skråblikk på kultklassikeren med en dæsj av absurditeter samt en god dose galskap!

Vi inviterer til pressevisning i teltet i Geoparken fredag 25. mai kl 11:30
Premiere 29. mai kl 18:00

Folkene bak:

Regissør: Svein Solenes

Musikalsk ansvarlig: Anders Brunvær Hauge

Teknisk produsent: Eivind Hodne

Medvirkende:

Kristian Berg Jåtten, Ellen Andreassen, Henrik Bjelland, Espen Mauno og Eirin Schou Fævelen.

Forestillingen er en samarbeidsproduksjon mellom Rogaland Teater og Kulturkomapniet.

Emner

Kontakter

Pernille Kaldestad

Pressekontakt Informasjonssjef 92421792

Velkommen til Rogaland Teater!

Den 15. april 1883 åpnet teaterbygningen i Kannik for første gang dørene for publikum. Siden den spede starten har teatervirksomheten gledet, forarget, engasjert og begeistret.
Rogaland Teater har vært et samlingssted for scenekunst preget av høy profesjonalitet og kunstnerisk kvalitet. Gjennom årene har teatret utviklet seg, etablert et eget barne- og ungdomsteater, bygget på, blitt større, fått flere publikummere og blitt en sentral kulturinstitusjon og en merkevare med godt omdømme.
I dag, over 130 år etter åpningen, er aktiviteten på huset og nivået på scenekunsten høyere enn noensinne. Virksomheten ved huset spenner bredt, og det profesjonelle miljøet på og bak scenen er en velsmurt motor i det rogalandske kulturlivet.
Ringvirkningene fra Teaterveien når ut til hele Rogaland. Rogaland Teater er et hus med høye kunstneriske ambisjoner, stor energi og uendelig mye skaperkraft.
Rogaland Teater skal være sentrum i kunsten. For mennesker, av mennesker. Et sted der det nye skapes og der det kjente blir nytt.

Rogaland Teater
Teaterveien 1
N-4005 Stavanger
Norge