Følg Rogaland Teater

JORDEN RUNDT PÅ 80 DAGER

Pressemelding   •   mai 22, 2018 14:42 CEST

SOMMERTEATER – JORDEN RUNDT PÅ 80 DAGER!

Sommerteatret i Geoparken signaliserer at sommeren er på vei. I år har vi hentet kunstneriske krefter fra egen stab og Svein Solens gjør den sløve vinterdvalen til et fjernt minne ved å kaste seg ut i oppgaven som regissør av årets Sommerteater.

I sommer er det lagt opp til storflott besøk! For til scenen i Geoparken, midt i Stavanger sentrum, lander ingen ringere enn den eksentriske engelske gentlemannen, Phileas Fogg i sin luftballong. Han har inngått et veddemål i Reformklubben i London og satt en betydelig sum penger på at han skal kunne reise jorden rundt på 80 dager, sammen med sin nylig ansatte tjener Mr. Passepartout.

Jules Vernes hørespillserie Jorden rundt på 80 dager fra 1959 har oppnådd den rene kult-status og nå er Svein Solenes og skuespillerne Kristian Berg Jåtten, Ellen Andreassen, Eirin Schou Fævelen, Henrik Bjelland og Espen Mauno klar til å radbrekke historien i god Sommerteatertradisjon. Fra 14.mai har skuespillere og regissør vært i gang med en heseblesende, kreativ, absurd og underholdene prøveperiode. Ettersom både regissør og medvirkende er laget av et morsomt materiale tar vi høyde for at det blir humoristisk forestilling i et forrykende tempo!

Bli med når Phileas Fogg og Mr. Passepartout legger i vei med et desperat kappløp mot den oppsatte reiseplanen om å komme jorda rundt på 80 dager! Vi kan love det blir en modernisert utgave og et skråblikk på kultklassikeren med en dæsj av absurditeter samt en god dose galskap!

Vi inviterer til pressevisning i teltet i Geoparken fredag 25. mai kl 11:30
Premiere 29. mai kl 18:00

Folkene bak:

Regissør: Svein Solenes

Musikalsk ansvarlig: Anders Brunvær Hauge

Teknisk produsent: Eivind Hodne

Medvirkende:

Kristian Berg Jåtten, Ellen Andreassen, Henrik Bjelland, Espen Mauno og Eirin Schou Fævelen.

Forestillingen er en samarbeidsproduksjon mellom Rogaland Teater og Kulturkomapniet.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.