Følg Rogaland Teater

Pressevisning og anmelderinvitasjon - Romeo og Julie på Rogaland Teater

Pressemelding   •   aug 23, 2018 13:03 CEST

Ole Christoffer Ertvaag og Ingrid Giæver spiller hovedrollene i en ambisiøs, intens og fysisk iscenesettelse av det lidenskapelige dramaet.

Romeo og Julie
- En historie om kjærlighet

«Alt går over når vi dør», skrev Shakespeare i Romeo og Julie. Og det er ofte tilfellet, men ikke for Shakespeare. Han døde kanskje som en velkjent dramatiker i Tudor-England, men hans ettermæle levde videre, og ble til en legende. Men hva er det med denne forfatteren, som selv etter fire hundre år fortsatt berører sine lesere og vekker slik begeistring? Og hva er det Shakespeares verk kan fortelle oss i dag?

I høst har regissør Glenn Andre Kaada og scenograf Sven Haraldsson gitt seg i kast med tidenes mest kjente kjærlighetstragedie – Romeo og Julie. De er trofaste mot deres kjærlighetshistorie, men verken idealiserer eller fastholder den unge kjærligheten som noe rent og uskyldig. Kjærligheten mellom Romeo og Julie blander jorden og himmelen og er deres store opprør. Den er grenseløs og livskraftig men har samtidig uhyggelige konsekvenser. For den udødelige kjærligheten faller paradoksalt nok sammen med dødsdriften.

Ole Christoffer Ertvaag og Ingrid Giæver spiller hovedrollene i en ambisiøs, intens og fysisk iscenesettelse av det lidenskapelige dramaet.

I et univers av kaos og forfall hører de to stridende familiene Montague og Capulet hjemme. De lever tett innpå hverandre og befinner seg på rangstigens laveste trinn. I et slikt miljø blir kjærligheten lik en løvetann som presser seg gjennom asfalten av ren faenskap og livsnødvendighet.

Til tross for det eldgamle fiendskapet mellom familiene Montague og Capulet innleder Romeo og Julie en forbudt romanse. Presten Lorenzo går med på å vie dem, i håp om at det skal få en slutt på feidene mellom de to familiene. Men Julie er allerede lovet bort til en ung beiler, og presten klekker ut en desperat plan for å sikre Romeo og Julies kjærlighet.

Romeo og Julie er en historie om en dragning mellom to sjeler som blir så sterk at den forbigår både livet og døden. Hånd mot hånd, kropp mot kropp, sjel mot sjel smelter de to sammen – i verdenshistoriens ultimative ungdomstragedie.

Velkommen til pressevisning onsdag 29. august kl 11:30 på Hovedscenen.

Premiere onsdag 5. september kl 19:00 på Hovedscenen.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.