Følg Rogaland Teater

Pressevisning "Om våren" av Knausgård

Pressemelding   •   apr 23, 2018 09:57 CEST

VI følger hovedpersonen, spilt av Torbjørn Eriksen, og hans eksistensielle livsskildring en dag om våren.

«Det gjør vondt å leve iblant, men det er alltid noe å leve for»

Knausgård har gjennom suksessen som forfatter blitt en vi ser og tolker vårt eget liv gjennom, og en som uttaler seg med stor vekt i det offentlige ordskiftet. Knausgårds store styrke er at han løfter fram og reflekterer rundt emosjonelt og sosialt ladde tema på en vakker og appellerende måte.

Nå blir Om våren, den tredje boken i Karl Ove Knausgårds encyklopedi til sin yngste datter, iscenesatt på Rogaland Teater i regi av Anders T. Andersen. Den kritikerroste boka kom ut i 2016. Bakteppet er konas tunge depresjon og selvmordsforsøk, som skjedde mens hun var gravid.

Regissør Anders T Andersen har dramatisert og bearbeidet boka. Mens Knausgård stilet romanen til sin tre måneder gamle datter, har hun blitt 16 år i Anders T. Andersens sceneversjon for Rogaland Teater. Hvordan vil det være for datteren å lese dette når hun blir voksen nok til å forstå? Hvordan vil det oppleves å lese om at moren, mens hun var gravid med henne, hadde en dyp depresjon og forsøkte å ta sitt eget liv?

Vi får et innblikk i hennes tanker, spørsmål og kommentarer til familiens indre liv og de vanskelige familieforholdene hun ble født inn i. Samtidig følger vi hovedpersonen, spilt av Torbjørn Eriksen, og hans eksistensielle livsskildring en dag om våren.

Om våren er en nydelig og vis tekst, der klokskapen ligger i det ufullkomne og dypt menneskelige i livsgleden og livskrisen som utspiller seg i Knausgårds helt vanlige liv.

Vi inviterer til pressevisning onsdag 25. april kl 13:00 i Teaterhallen
Urpremiere 3. mai kl 19:00 i Teaterhallen

Folkene bak
Av: Karl Ove Knausgård
Dramatisert av Anders T. Andersen
Regissør: Anders T. Andersen
Komponist: Adrien Munden
Lysdesigner: Karl Oskar Sørdal

Medvirkende:

Torbjørn Eriksen, Eili Harboe, Ragnhild Arnestad Mønness, Marianne Holter, Ragnhild Tysse og
Roar Kjølv Jenssen

Forlag:

Basert på romanen
OM VÅREN av Karl Ove Knausgård
Copyright 2016, Forlaget Oktober as, Oslo
All rights reserved
Bearbeidet for scenen av Anders T. Andersen

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.