Følg Rogaland Teater

Status quo for Rogaland Teater i Statsbudsjettet 2019

Pressemelding   •   okt 08, 2018 13:37 CEST

Status quo for Rogaland teater i Statsbudsjettet

I dag la Trine Skei Grande (V) fram sitt forslag til kulturbudsjett for 2019. Rogaland Teater fikk en økning i driftstilskuddet på 2,45 % da statsbudsjettet ble lagt frem. Dette er en økning i generelle driftsmidler på kr. 1,5 millioner. Økningen i tilskuddet utgjør en delvis kompensasjon for lønns-og prisveksten som forventes i 2019, og for femte år på rad er det lagt inn en reell reduksjon i driftsmidler, for å ivareta regjeringens effektiviseringsreform.

Direktør Ellen Math Henrichsen er tilfreds med økningen i årets statsbudsjett. «Det var ikke de store overraskelsene i budsjettet, noe som gir oss en forutsigbarhet med hensyn til planlegging og drift av Rogaland Teater i 2019. Dette er et budsjett vi kan leve med».

For å etterkomme regjeringens krav om publikumsutvikling har Rogaland Teaters nye programmering ført til et utvidet kunstnerisk tilbud til publikum hvor produksjonene får lengre levetid. Fra 2015 til 2018 har det vært en betydelig økning i tilbudet ved Rogaland Teater fra 14 til 20 avviklede produksjoner årlig. Denne programmeringsmodellen er krevende for et svært dyktig, men lite skuespilleensemble. Det var derfor beklagelig at søknad om tilskudd til økte kunstneriske ressurser ikke ble imøtekommet. «Dette setter teatret i en sårbar situasjon ettersom belastningen på ensemblet blir stadig større pga av ambisiøse kunstneriske prosjekter og økt tilbud til publikum», sier teatersjef Arne Nøst.

Gjennom å øke tilbudet i tråd med samfunnsoppdraget oppstår en betydelig flaskehalsproblematikk. Teaterbyggets fysiske begrensninger i både antall seter, lagringsplass og produksjonslokaler gjør det krevende å utvide repertoaret ytterligere på en ressurseffektiv måte. På veien mot et «Nytt Rogaland teater» har Rogaland Teatret i løpet av de siste årene gjennomført en Konseptvalgutredning (KVU) en Kvalitetssikringen (KS1) og Avklaringsfasen med siste del av forstudiet blir ferdigstilt i løpet av 2019. Klargjøring til forprosjekt gjenstår. Rogaland Teater har ikke søkt om midler til dette i 2019. Det er veldig gledelig at våre eiere har gått inn og støttet arbeidet med et sterkt og modernisert Rogaland Teater. Vi er veldig takknemlige for at alle våre eier har fulgt aktivt og lojalt opp i hele prosessen med et nytt Rogaland Teater», sier teaterdirektør Ellen Math Henrichsen.

For ytterligere uttalelser, ta kontakt med:

Teaterdirektør
Ellen Math Henrichsen 
Tlf: 915 32 019

Teatersjef
Arne Nøst
Tlf. 906 18 006

Med vennlig hilsen

Pernille Kaldestad
Informasjonssjef
Rogaland Teater

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.