Gå videre til innhold

Pressemelding -

Status quo for Rogaland Teater i Statsbudsjettet 2019

Status quo for Rogaland teater i Statsbudsjettet

I dag la Trine Skei Grande (V) fram sitt forslag til kulturbudsjett for 2019. Rogaland Teater fikk en økning i driftstilskuddet på 2,45 % da statsbudsjettet ble lagt frem. Dette er en økning i generelle driftsmidler på kr. 1,5 millioner. Økningen i tilskuddet utgjør en delvis kompensasjon for lønns-og prisveksten som forventes i 2019, og for femte år på rad er det lagt inn en reell reduksjon i driftsmidler, for å ivareta regjeringens effektiviseringsreform.

Direktør Ellen Math Henrichsen er tilfreds med økningen i årets statsbudsjett. «Det var ikke de store overraskelsene i budsjettet, noe som gir oss en forutsigbarhet med hensyn til planlegging og drift av Rogaland Teater i 2019. Dette er et budsjett vi kan leve med».

For å etterkomme regjeringens krav om publikumsutvikling har Rogaland Teaters nye programmering ført til et utvidet kunstnerisk tilbud til publikum hvor produksjonene får lengre levetid. Fra 2015 til 2018 har det vært en betydelig økning i tilbudet ved Rogaland Teater fra 14 til 20 avviklede produksjoner årlig. Denne programmeringsmodellen er krevende for et svært dyktig, men lite skuespilleensemble. Det var derfor beklagelig at søknad om tilskudd til økte kunstneriske ressurser ikke ble imøtekommet. «Dette setter teatret i en sårbar situasjon ettersom belastningen på ensemblet blir stadig større pga av ambisiøse kunstneriske prosjekter og økt tilbud til publikum», sier teatersjef Arne Nøst.

Gjennom å øke tilbudet i tråd med samfunnsoppdraget oppstår en betydelig flaskehalsproblematikk. Teaterbyggets fysiske begrensninger i både antall seter, lagringsplass og produksjonslokaler gjør det krevende å utvide repertoaret ytterligere på en ressurseffektiv måte. På veien mot et «Nytt Rogaland teater» har Rogaland Teatret i løpet av de siste årene gjennomført en Konseptvalgutredning (KVU) en Kvalitetssikringen (KS1) og Avklaringsfasen med siste del av forstudiet blir ferdigstilt i løpet av 2019. Klargjøring til forprosjekt gjenstår. Rogaland Teater har ikke søkt om midler til dette i 2019. Det er veldig gledelig at våre eiere har gått inn og støttet arbeidet med et sterkt og modernisert Rogaland Teater. Vi er veldig takknemlige for at alle våre eier har fulgt aktivt og lojalt opp i hele prosessen med et nytt Rogaland Teater», sier teaterdirektør Ellen Math Henrichsen.

For ytterligere uttalelser, ta kontakt med:

Teaterdirektør
Ellen Math Henrichsen 
Tlf: 915 32 019

Teatersjef
Arne Nøst
Tlf. 906 18 006

Med vennlig hilsen

Pernille Kaldestad
Informasjonssjef
Rogaland Teater

Emner

Kontakter

Pernille Kaldestad

Pressekontakt Informasjonssjef 92421792

Velkommen til Rogaland Teater!

Den 15. april 1883 åpnet teaterbygningen i Kannik for første gang dørene for publikum. Siden den spede starten har teatervirksomheten gledet, forarget, engasjert og begeistret.
Rogaland Teater har vært et samlingssted for scenekunst preget av høy profesjonalitet og kunstnerisk kvalitet. Gjennom årene har teatret utviklet seg, etablert et eget barne- og ungdomsteater, bygget på, blitt større, fått flere publikummere og blitt en sentral kulturinstitusjon og en merkevare med godt omdømme.
I dag, over 130 år etter åpningen, er aktiviteten på huset og nivået på scenekunsten høyere enn noensinne. Virksomheten ved huset spenner bredt, og det profesjonelle miljøet på og bak scenen er en velsmurt motor i det rogalandske kulturlivet.
Ringvirkningene fra Teaterveien når ut til hele Rogaland. Rogaland Teater er et hus med høye kunstneriske ambisjoner, stor energi og uendelig mye skaperkraft.
Rogaland Teater skal være sentrum i kunsten. For mennesker, av mennesker. Et sted der det nye skapes og der det kjente blir nytt.

Rogaland Teater
Teaterveien 1
N-4005 Stavanger
Norge