Følg Rogaland Teater

Velkommen til urpremiere på Tøff i pyjamas!

Pressemelding   •   nov 05, 2018 10:02 CET

Foto: Stig Håvard Dirdal

Tøff i pyjamas

Barne- og ungdomsteatret (BUT) har siden starten i 1957 vært et meget populært kulturtilbud med medlemmer fra hele Stavanger-regionen. Med årene har tilbudet vokst til å bli en av hjørnesteinene i regionens kulturliv og er en viktig del av teatrets identitet, særlig lokalt i Stavanger-regionen. 

At BUT er en viktig og tydelig rekrutteringsarena for framtidige profesjonelle scenekunstnere er en gledelig bieffekt, men den sentrale målsetningen for BUT er naturligvis å gi barn og unge et fullverdig tilbud i dag.

Alle forestillinger i BUT-regi har et kvalitetsstempel og publikum blir tatt på største alvor uansett hvor de befinner seg. Derfor syntes BUT oppfordringen fra Odd Fellow om å utvikle et teatertilbud til barn og unge som er innlagt på SUS var veldig spennende. Loge 5 Vesterlen er en Odd Fellow losje i Stavanger. For å markere at Vesterlen er 100 år i år, har losjebrødrene - dvs medlemmene - samlet inn et større beløp gjennom utlodninger etc. blant medlemmene. Og lørdag 20. januar fikk BUT overrakt gaven på kr 200.000 kr som muliggjør et utvidet teatertilbud.

«Vi ønsker å spille teater der publikum er, og noen er på sykehus. Når barn blir innlagt, møter de som oftest en helt ny og ukjent verden. Teater er øyeblikkets kunst og med dette teatertilbudet kan vi skape et direkte møte mellom barn som sammen skaper det som skjer», sier en glad Bjørn Ravn Carlsen.

Fem unge medlemmer i Barne- og ungdomsteatret har brukt hele høsten til å prøve inn en flunkende ny forestilling, som skal ha en fast visning hver måned i 2 år fra premieredatoen 7. november. Forestillingene vil også ligge i Rogaland Teaters faste repertoar og derfor blir dette en gave til hele regionen generelt og målgruppen barn på sykehus spesielt.

Vi ønsker velkommen til urpremiere på Tøff I pyjamas på Barne- og ungdomspoliklinikken 7. november.kl 16:30 (forestillingsstart kl 17:00).

Det skal handle mye om ung kjærlighet og kanskje litt om fattern´s bassgitar når Barne- og ungdomsteatret suser av gårde denne høsten.

Barne-og ungdomsteatret har fått tilgang til deLillos sanger, som stykket er bygget rundt. Regissørene Nina Godtlibsen og Carl Jørn Johansen bobler av begeistring over muligheten til å få jobbe med deLillos materiale.

Tøff i pyjamas er feelgood-teater om musikk og kjærlighet. Og om å prøve å være litt tøff i pyjamas. Det handler om den unge, naive og voldsomme forelskelsen, som er både deilig og grusom, og framfor alt fullstendig oppslukende.

Frikk Hana og Camilla Våland Fusdahl fra Ungdomsteateret spiller de to ungdommene som utgjør stykkets omdreiningspunkt. Hvem av dem som er «min baby» og spiller pønkebassgitar, og hvem som må spille badminton med far, får publikum vite når de ser forestillingen.

Emma Gabrielsen, Gabriel Munthe Kjerstad og Mira Shepard er alle 9-åringer hentet fra Barneteatret. De utgjør resten av bandet, og vil gjerne hjelpe til med kjærlighetsproblemene. Bandmedlemmene går «all in» for å prøve å imponere - og konsekvensene av det blir både uante og veldig morsomme.

Forestillingen varer i ca 30 minutt og den halvtimen kommer til å suse av gårde! Fest setebelte og blir med!

Passer for barn fra 7 år og popover.

Oppmøtested:

Barne- og ungdomspoliklinikken: Vestbygg 1 etg. inngang 5

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.