Gå videre til innhold
Mareike Wang og Gretelill Tangen spiller i forestillingen 3. august 1964
Mareike Wang og Gretelill Tangen spiller i forestillingen 3. august 1964

Nyhet -

Billettsalget til 3. august 1964 er endelig åpnet

Tore Renberg er kjent for å ha en dyp omsorg for persongalleriet i sine teaterstykker, og 3. august 1964 er ikke noe unntak. Denne gangen tar han oss med tilbake til 1960-tallet, til en tid hvor «de tause fortellinger» hadde gode vekstvilkår og «privatlivets fred» var hellig.

Vi møter de to karaktererene, den formelle Lydia og det nysgjerrige barnebarnet hennes, Dordi. 3. august i 1964 starter med at Lydia blir kalt inn på jobb, men det passer dårlig ettersom hun er satt til å passe sitt forkjølelsessyke barnebarn denne dagen. Dilemmaet finner imidlertid ingen løsning, og Dordi klarer å mase seg til å være med bestemor på jobb.

Vi følger Lydia og Dordi en time inn i denne dagen; en dirrende, lavmælt og livsomveltende time hvor alt åpner seg for dem begge. Etter dette blir ikke Dordis verden lenger den samme.

Gjennom en rundhåndet og vakker beskrivelse av en overrumplende hendelse, tegner Renberg et respektfullt portrett av skjørheten i livet vårt, av stramme rammer i vår nære fortid, og av den samtalen som kan åpne seg mellom oss mennesker når vi minst venter det.

Teatersjef Arne Nøst har lenge gått med et ønske om å sette opp en forestilling med Gretelill Tangen i hovedrollen og nå blir ønsket oppfylt og realisert gjennom en gave fra Sandnes Sparebank sitt gavefond. Nøst har hentet inn lokale kunstneriske krefter som har gått til oppgaven med stor entusiasme. Tore Renberg har skrevet manuset til 3. august 1964, som Arild Østin Ommundsen er klar til å iscenesette i vår. Med på laget er også skuespiller Mareike Wang, som er Gretelills makker på scenen.

Emner

Kontakter

Pernille Kaldestad

Pressekontakt Informasjonssjef 92421792

Velkommen til Rogaland Teater!

Den 15. april 1883 åpnet teaterbygningen i Kannik for første gang dørene for publikum. Siden den spede starten har teatervirksomheten gledet, forarget, engasjert og begeistret.
Rogaland Teater har vært et samlingssted for scenekunst preget av høy profesjonalitet og kunstnerisk kvalitet. Gjennom årene har teatret utviklet seg, etablert et eget barne- og ungdomsteater, bygget på, blitt større, fått flere publikummere og blitt en sentral kulturinstitusjon og en merkevare med godt omdømme.
I dag, over 130 år etter åpningen, er aktiviteten på huset og nivået på scenekunsten høyere enn noensinne. Virksomheten ved huset spenner bredt, og det profesjonelle miljøet på og bak scenen er en velsmurt motor i det rogalandske kulturlivet.
Ringvirkningene fra Teaterveien når ut til hele Rogaland. Rogaland Teater er et hus med høye kunstneriske ambisjoner, stor energi og uendelig mye skaperkraft.
Rogaland Teater skal være sentrum i kunsten. For mennesker, av mennesker. Et sted der det nye skapes og der det kjente blir nytt.

Rogaland Teater
Teaterveien 1
N-4005 Stavanger
Norge