Gå videre til innhold
Espen Hana er tilbake med flere forestillinger av Alle fantastiske ting våren 2020

Nyhet -

Espen Hana er tilbake med flere forestillinger av Alle fantastiske ting våren 2020

«Alle fantastiske ting!» er nydelig og ujålete teater – og Espen Hana er i storform», skrev Aftenbladets anmelder etter premieren på Rogaland Teater i januar 2019. Etter 55 utsolgte forestillinger og en voldsom etterspørsel etter billetter utover våren var valget om å sette opp nye forestillinger enkelt! Og Espen Hana og Alle fantastiske ting er tilbake på Intimscenen igjen våren 2020.

Gled deg til å ta plass i sofaen, len deg tilbake og la deg berøre av denne fantastiske historien. Du kommer til å gråte litt. Du vil humre og antakelig vil du le høyt mens du tørker tårer.

Idéen om å skrive ned hva man setter pris på i livet finnes helt sikkert i diverse bøker og hjemmesider om mindfulness eller selvaktualisering, men i Alle fantastiske ting inviterer Espen Hana deg med inn i historien der du blir en del av fortellingen på ekte.

Alle fantastiske ting er historien om den lille gutten på 7 år som er etterlatt på sykehusets venteværelse i forbindelse med morens selvmordsforsøk. Her begynner han å lage en liste over små og store ting som han mener kan hjelpe moren med å gjenfinne gleden ved livet. En liste over det som gjør livet verd å leve. Alle fantastiske ting som is og Kong Fu film, høre Janis Joplin synge og å le så mye at det spruter melk ut av nesen.

Listen er laget med ømhet og oppriktighet, men kan den hjelpe henne med å komme seg ut av den suicidale og depressive tilstanden hun er i? Listen viser seg å bli et livslangt prosjekt. Mange år og tusen bidrag senere har listen fått sitt eget liv og den har fulgt hovedpersonen gjennom vanskelige og lykkelige perioder i hans liv.

Denne varme, morsomme og intime forestillingen begynner med den naives tilgang til å håndtere tragedie og forvandler seg til en livslang påminnelse om at det finnes glede selv i det tilsynelatende ubetydelige – som ting med striper for eksempel.

Emner

Kontakter

Pernille Kaldestad

Pressekontakt Informasjonssjef 92421792

Velkommen til Rogaland Teater!

Den 15. april 1883 åpnet teaterbygningen i Kannik for første gang dørene for publikum. Siden den spede starten har teatervirksomheten gledet, forarget, engasjert og begeistret.
Rogaland Teater har vært et samlingssted for scenekunst preget av høy profesjonalitet og kunstnerisk kvalitet. Gjennom årene har teatret utviklet seg, etablert et eget barne- og ungdomsteater, bygget på, blitt større, fått flere publikummere og blitt en sentral kulturinstitusjon og en merkevare med godt omdømme.
I dag, over 130 år etter åpningen, er aktiviteten på huset og nivået på scenekunsten høyere enn noensinne. Virksomheten ved huset spenner bredt, og det profesjonelle miljøet på og bak scenen er en velsmurt motor i det rogalandske kulturlivet.
Ringvirkningene fra Teaterveien når ut til hele Rogaland. Rogaland Teater er et hus med høye kunstneriske ambisjoner, stor energi og uendelig mye skaperkraft.
Rogaland Teater skal være sentrum i kunsten. For mennesker, av mennesker. Et sted der det nye skapes og der det kjente blir nytt.

Rogaland Teater
Teaterveien 1
N-4005 Stavanger
Norge