Gå videre til innhold
ROGALAND TEATERS KVALITETSSIKRING 1

Nyhet -

ROGALAND TEATERS KVALITETSSIKRING 1

Rogaland Teater er opptatt av å finne gode helhetsløsninger. Målet er å utvikle et teaterbygg som kan møte publikums forventninger til et moderne teater, og samtidig sikre gode arbeidsforhold for våre ansatte. 

Prosjekt Sceneskifte er inne i siste runde av forstudiefasen og nå er ny rapport ferdigstilt. Utredningen, en såkalt Kvalitetssikring 1, er utarbeidet av eksterne konsulenter og er en del av statens krav i planlegging av store, statlige byggeprosjekt. Rapporten oppsummerer arbeidet så langt og gir anbefalinger om veien videre. Bak bestillingen av rapporten står teatrets tre eiere, staten, Rogaland fylkeskommune og Stavanger kommune.


Forrige prosjektrapport (KVU) beskrev et nytt teaterhus på ny tomt der alt ble bygget fra grunnen av, uten at denne gikk nærmere inn i selve lokaliseringsdebatten. De tre hovedpunktene i den ferskeste rapporten levner heller ingen tvil om at noe må gjøres.

Rapporten slår fast at det ikke er et alternativ å bli hvor vi er uten at det gjøres store forbedringer. Som følge av bygningstekniske forhold, ville det på lengre sikt ført til færre scener, og dermed et dårligere tilbud til regionen. For det andre sier rapporten klart at en oppdeling av virksomheten på forskjellige lokaliteter ikke er hensiktsmessig, verken av driftsmessige eller økonomiske årsaker. For det tredje anerkjenner rapporten at det er behov for en helhetlig løsning hvor man ikke flikker på eksisterende bygg, men starter med blanke ark. Rapporten anbefaler å utrede potensialet på eksisterende tomt, og se dette i sammenheng med en mulig samordning med naboene til teatret.
Rogaland Teaters styret stiller seg bak anbefalingen i kvalitetssikringen om å utrede nærmere konseptet ”Nytt teaterhus i Kannik” (K6*).Styret vedtok også å gi sitt tilsagn til igangsettelse av videre utredning som beskrevet i saksfremlegget, KS1 rapportens anbefaling og i tråd med kommunal- og moderniseringsdepartementets veileder for styring av store statlige byggeprosjekter i tidligfasen.

Styret legger til grunn at nytt teaterbygg finansieres av eierne i hh til eierandelene. Styret viser til KS1 rapportens anbefalinger og ber om at ulike modeller for finansiering belyses i utredingen.

Related links

Emner

Kontakter

Pernille Kaldestad

Pressekontakt Informasjonssjef 92421792

Velkommen til Rogaland Teater!

Den 15. april 1883 åpnet teaterbygningen i Kannik for første gang dørene for publikum. Siden den spede starten har teatervirksomheten gledet, forarget, engasjert og begeistret.
Rogaland Teater har vært et samlingssted for scenekunst preget av høy profesjonalitet og kunstnerisk kvalitet. Gjennom årene har teatret utviklet seg, etablert et eget barne- og ungdomsteater, bygget på, blitt større, fått flere publikummere og blitt en sentral kulturinstitusjon og en merkevare med godt omdømme.
I dag, over 130 år etter åpningen, er aktiviteten på huset og nivået på scenekunsten høyere enn noensinne. Virksomheten ved huset spenner bredt, og det profesjonelle miljøet på og bak scenen er en velsmurt motor i det rogalandske kulturlivet.
Ringvirkningene fra Teaterveien når ut til hele Rogaland. Rogaland Teater er et hus med høye kunstneriske ambisjoner, stor energi og uendelig mye skaperkraft.
Rogaland Teater skal være sentrum i kunsten. For mennesker, av mennesker. Et sted der det nye skapes og der det kjente blir nytt.

Rogaland Teater
Teaterveien 1
N-4005 Stavanger
Norge