Følg Rogaland Teater

Barnehageteaterfestival på Rogaland Teater

Pressemelding   •   apr 03, 2019 14:04 CEST

Barnehageteaterfestival på Rogaland Teater
- Her skapes kreative barnehagelærere

8. og 9. april går nok en Barnehageteaterfestival av stabelen på Rogaland Teater. Festivalen er skreddersydd for barn mellom 0-6 år. Vi har invitert barnehagebarn i Stavanger som skal få oppleve kommende barnehagelærere på teaterscenen.

Det er tredje året på rad at barnehagelærerutdanningen ved Universitetet i Stavanger, i samarbeid med Barne- og ungdomsteatret ved Rogaland Teater, arrangerer en barnehageteaterfestival. Og festivalen er definitivt kommet for å bli.

Et knippe tredjeklassestudenter som tar fordypning i Kreativ barnehage står på scenen med materiale de selv har skrevet.
«Det handler om å gi studentene erfaringer med kreative og skapende prosesser. Gjennom selv å bli sett, ser de verdien i det å bli sett. Da har de bedre forutsetninger for senere å videreføre det i samspill med barna i barnehagen», sier Anne Karin Fotland, som er lærer ved barnehagelærerutdanningen. Sammen med Nina Godtlibsen ved Rogaland Teater er Fotland initiativtaker til festivalen.

Ideen med festivalen er å ha barna i fokus. Det er viktig å skape et knutepunkt for barn der de får oppleve kunst. Ikke minst er vi opptatt av dette når det gjelder tospråklige barn. Festivalen er et tilbud til barnehager i Stavanger kommune og det er gratis å være med. Av 1300 påmeldte barn er det 550 heldige som har fått «inngangsbillett».

Studentene har i stor grad utviklet forestillingene selv, med god veiledning av teatermakerne Nina Godtlibsen, Kathrine Junger Ims, Carl Jørn Johansen og barneteatersjefen Bjørn Ravn Carlsen. Årets tema er «Hvorfor det» og ut fra dette har studentene selv laget fortellinger og historier som passer til de ulike aldersgruppene.

Gjennom dette festivalprosjektet får studentene utvikle seg som mennesker. Det å bli sett i sin skaperglede gir en dypere forståelse av hvor viktig det er å anerkjenne denne hos barn. Og så lærer denne prosessen dem å gi dem mot til å skape. De får tillit til egen skaperkraft og skaperglede.

Nytt av året er at Barne- og ungdomsteatret stiller med egenprodusert forestilling. Bjørn Ravn Carlsen har hatt regi og Henrik Bjelland står på scenen. Forestillingen er en gave fra Sparebankstiftelsen og kommer til å inngå i Rogaland Teaters øvrige repertoar.

I år er det så stor pågang på barnehagefestivalen at Rogaland Teater har ryddet plass på selveste Hovedscenen i mai for å gi et tilsvarende tilbud til de som ikke fikk plass. Dette tilbudet er i regi av Barne-og ungdomsteatret og arrangeres uten studenter på scenen.

Barnehageteaterfestival arrangeres på ulike scener på Rogaland Teater

8. og 9. april fra kl 09:00 – 14:00

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.