Følg Rogaland Teater

Invitasjon til pressevisning - DNA i regi av Terje Strømdahl

Pressemelding   •   jan 09, 2019 10:26 CET

DNA - Om mord og annen faenskap

DNA er blodig alvor og en tragisk komedie der gruppepress, sosiale nettverk og ungdommenes egne holdninger blir strukket og tøyd.

Ungdomsteatret gir seg i vinter i kast med krimhistorien DNA. Briten Dennis Kelly skrev forestillingen i 2008 for National Theatre Connections, en årlig ungdomsteaterfestival i London. Kellys omfattende dramaproduksjon har ondskap som et gjennomgående tema, men alltid med en finurlig vri, eller flere.

I DNA utforsker Kelly gruppedynamikken som mobbing forutsetter. Individet viskes ut, og skyld og frykt skaper en felles rasjonalitet som rettferdiggjør de ondeste gjerninger. Hierarkiet i gruppen blir avgjørende, og i dette hierarkiet er det vold som trumfer alt. De som kan vold er øverst på rangstigen. De som ønsker å stoppe før det bærer helt galt av sted, undertrykkes og mislykkes.

DNA er en slags kriminalhistorie, men ikke bare det. De 11 ungdommene i Barne- og ungdomsteateret forteller historien om hvordan man kan streve for unnslippe straff etter en grusom forbrytelse, og hvor galt det kan gå selv med en sjakkmesterlig plan.

Vi inviterer til pressevisning 14. januar kl. 16:30 i Teaterhallen.

Premiere 23. januar kl. 19:00 i Teaterhallen.

Folkene bak:

Av: Dennis Kelly

Oversatt av: Kristin Auestad Danielsen

Regissør: Terje Strømdahl

Scenograf og kostymedesigner: Kari Gravklev

Lysdesigner: Børe Noer Borrevik

Medvirkende: Tiril Gilles Kvanli, Nikolai Hult, Michael Collins, Inger Hovland, Jørgen Westermoen, Josephine Hatlestad Kirkham, Jonas Eliassen Ulveraker

Håvard Sømme, Feline Fredrikke Poulsson, Helga Sofie Jonsbråten og Cathinka Gullberg Nessler

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.