Følg Rogaland Teater

Rogaland Teater - Teatersjef Arne Nøst lanserer sin aller siste sesong - tirsdag 5. juni

Pressemelding   •   mai 31, 2018 10:45 CEST

Med Arne Nøst ved roret har Rogaland Teater etablert seg som en av landets mest spennende scener, et hus som preges av visuelt mot og en indre driv som skaper stor scenekunst.Under Arne Nøst har Rogaland Teater videreutviklet og forsterket ensemblefølelsen, han har skapt et hus der lagspill er viktigere enn stjerneglans. Dette har skapt en kreativ kraft som gjør at teatret kan gyve løs på elleville farser, teaterhistoriens største verk og nyskreven dramatikk med samme inderlige pågangsmot. Nå er Arne Nøst klar til å presentere sitt aller siste program og ser frem til å gi publikum en ny, spennende teatersesong over sommeren. 

Først ut Statsteatret og deres siste episode i Norgeshistorien. De er kommet til 1980 - tiåret da lønn­somhet, emisjon, korrupsjon, innsidehandel og «milking the cow» ble en del av vokabularet. I august er får vi også besøk av våre danske venner fra Mungo Park. De har gjestet oss tidligere med Den allersidste dans og Kvinde kend din krop.Denne gangen kommer de med H.C Andersens samlede eventyr i bagasjen. En annen stor dramatiker som står på står på programmet er Shakespeare, og i høst gir vi oss i kast med tidenes mest kjente kjærlighetstragedie – Romeo og Julie.

Det kommer til å sprudle av liv, lekenhet, humor og musikk når medvirkende fra 
Barne-og ungdom­steatret tar deg med til det fargerike landet Oz i den kjente musikalen Trollmannen fra Oz.

Cristian Ceresolis lattervekkende, poetiske og sjokkerende monolog DRITT // LA MERDA har blitt et globalt fenomen og i høst gjester forestillingen Rogaland Teater.

I 4:48 Psykose får vi stifte bekjentskap med den britiske dramatikeren Sarah Kane. Hun skrev 4:48 Psykose kort tid før hun tok selvmord kun 28 år gammel. Stykket er preget av en skremmende poetisk klarhet og gir et nyansert bilde av et menneskelig sammenbrudd. Det er teater som dirrer av personlig erfaring.

Ane Dahl Torp og Sjur Miljeteig har gjort Arne Garborgs nasjonalepos om til en eksplosiv og suggererende forestilling, som har høstet glitrende kritikker. I høst kommer Ane Dahl Torp med Haugtussa til Rogaland Teater. Vi tar tak i en annen av våre store dramatikere, og går i dybden på Hamsuns ikoniske verk Pan.

Vi får også et gledelig gjensyn med 3. august 1964, Om våren, Lørdagsgodt, Kjellermennesket og ikke minst A Christmas for Carol.

Vi inviterer til høstlansering i hagen til familien Brede på Hovedscenen tirsdag 5. juni kl 11:30.Her vil det bli utdrag fra forestillingene og samtale med regissører, scenografer og andre involverte.

Stort velkommen!

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.