Gå videre til innhold
Velkommen til lansering av vårprogrammet 2019 – Rogaland Teater

Pressemelding -

Velkommen til lansering av vårprogrammet 2019 – Rogaland Teater

Velkommen til lansering av vårprogrammet 2019 – Rogaland Teater

Vår nye teatersjef Glenn André Kaada er klar til å presentere sitt aller første program, og det kan kort beskrives som offensivt og fremoverlent. Det består av intet mindre enn 14 ulike produksjoner med stort og smått. Repertoaret er først og fremst preget av samtidsdramatikk med aktuelle temaer, men vi får også oppleve tungvektere som Garborg, Hamsun og Bergman på scenen, samt gjensyn med publikumsfavoritter fra 2018.

Trollmannen fra Oz starter sesongen 2019. Hakk i hæl følger Helga Gruen, som er tilbake med to eksklusive ekstraforestillinger av monologen Dritt//La Merda på selveste Hovedscenen i januar. Ekstraforestillinger blir det også når Statsteatret er tilbake med 1980 Aker brygge  vinter. Senere på året blir det nok et gledelig gjensyn med 3. august 1964 og Torbjørn Eriksen og Else Kåss Furuseth gjester oss med sine respektive forestillinger Den bortkomne faderen av Garborg og Gratulerer!

I slutten av januar blir det premiere på krimhistorien DNA, som er blodig alvor og en tragisk komedie der gruppepress, sosiale nettverk og ungdommenes egne holdninger blir strukket og tøyd. Ungdomsteatret viser oss også hva som skjer når leken blir alvor i Barn som leker! NB: Forestillingen er for ungdom og ikke for barn som leker! Men det er til gjengjeld Lørdagsgodt, som starter opp igjen i februar.

Alle fantastiske ting er en forestilling for alle som har vært barn. Det er historien om den lille gutten på 7 år som er etterlatt på sykehusets venteværelse i forbindelse med morens selvmordsforsøk. Her begynner han å lage en liste over små og store ting som han mener kan hjelpe moren med å gjenfinne gleden ved livet, og listen viser seg å bli et livslangt prosjekt.

I februar kan vi ønske willkommen, bienvenue, welcome til det tøylesløse Berlin anno 1930! Datidens «sex and drugs and rockn´roll» - og de mørke politiske krefters ankomst har vist seg å være en god match siden musikalen Cabaret så dagens lys på 60-tallet.

”Historien gjentar seg ikke, den rimer”. Vi velgere finner sterke menn attraktive. Sterke menn som lover å ordne opp på egen hånd, bare de får frie tøyler. Og i de sterke menns klubb kan de gratulerer hverandre med et oppsiktsvekkende globalt comeback. I PANG møter vi Rolf Pang. Han besitter er en irrasjonell lyst til eksplosjoner og sensasjoner i den politiske verden. For uten han er verden dødskjedelig.

Eksplosjonsartet blir det også når vi tar den den sagnomsuste Ingmar Bergman TV-serien Scener fra et ekteskap til scenen.

Vi avslutter vårsesongen på verdig vis med PAN. Med PAN har teatersjef Arne Nøst etterlatt seg en sce­nisk bauta som vil noteres med versaler i teatrets historiebok…” skrev Rogalands Avis sin anmelder etter premieren i høst og trillet en sekser på terningen.

Vi inviterer til pressemat i Teaterhallen fredag 30. november kl 11:00. Der vil teatersjef Glenn André Kaada presentere programmet i sin helhet. Det blir møter med kunstneriske team og skuespillere, samt innslag fra kommende forestillinger.

Emner

Kontakter

Pernille Kaldestad

Pressekontakt Informasjonssjef 92421792

Velkommen til Rogaland Teater!

Den 15. april 1883 åpnet teaterbygningen i Kannik for første gang dørene for publikum. Siden den spede starten har teatervirksomheten gledet, forarget, engasjert og begeistret.
Rogaland Teater har vært et samlingssted for scenekunst preget av høy profesjonalitet og kunstnerisk kvalitet. Gjennom årene har teatret utviklet seg, etablert et eget barne- og ungdomsteater, bygget på, blitt større, fått flere publikummere og blitt en sentral kulturinstitusjon og en merkevare med godt omdømme.
I dag, over 130 år etter åpningen, er aktiviteten på huset og nivået på scenekunsten høyere enn noensinne. Virksomheten ved huset spenner bredt, og det profesjonelle miljøet på og bak scenen er en velsmurt motor i det rogalandske kulturlivet.
Ringvirkningene fra Teaterveien når ut til hele Rogaland. Rogaland Teater er et hus med høye kunstneriske ambisjoner, stor energi og uendelig mye skaperkraft.
Rogaland Teater skal være sentrum i kunsten. For mennesker, av mennesker. Et sted der det nye skapes og der det kjente blir nytt.

Rogaland Teater
Teaterveien 1
N-4005 Stavanger
Norge