Gå videre til innhold
Årets første Teatersalong er på trappene!

Blogginnlegg -

Årets første Teatersalong er på trappene!

TEATERSALONG 
- Fra ord til handling!

Denne våren har Ungdomsteatret overtatt Kjellerteatret og fra januar til mai får 20 ungdommer boltre seg under bakkenivået. Vi startet selvsagt teatersesongen med ungdommelig pågangsmot og premiere på en selvskrevet musikkforestilling –SKJERP DEG!! Der handler det om de mange utfordringene som man støter på som ung i verdens rikeste land. Ungdommen følger opp med ny premiere i februar på Lauras lepper. Det er en labyrintisk skrekkhistorie om den første store kjærligheten og om jakten på finne seg selv. Derfor er årets første Teatersalong viet dramatikk for ungdom.

Vi har plukket fra øverste hylle når det gjelder paneldeltakere. Svenske Malin Axelsson er dramatiker, regissør og var frem til utgangen av 2019 kunstnerisk leder for Sveriges Radio Drama. Hun er også kvinnen bak Lauras lepper som har Norgespremiere 14. februar. Cathrine Myhre er skuespiller og har en master i teater med fordypning i scenetekst fra KHIO. Terje Torkildsen er det lokale alibi. Han er forfatter, komiker, skuespiller og kulturprodusent, og kjent som prinsippfast drosjesjåfør i filmen Mongoland fra 2001. Hans litterære debut, Marki Marco (2008), utviklet Torkildsen i samarbeid med 10. trinnet på St. Svithun skole. For boka ble Torkildsen tildelt Uprisen, etter å ha blitt stemt fram av 220 niendeklassinger over hele landet.

Jesper Halle er dramatiker og professor i scenetekst på KHIO. Han har fått rollen som ordstyrer og skal utfordre paneldeltakerne på det å skrive scenetekster. Å skrive dramatikk er ikke det samme som før. Myten om den ensomt arbeidende dramatikeren står for fall og denne lørdagen spør vi: Av hvem og hvordan skal det lages scenekunst og scenetekst for et ungt publikum i dag. Hvorfor skal vi lage scenetekst for unge? Og hvordan skal den klare å berøre og bety noe for ungdommen?

Hovedscenen 15. januar kl 15:30 - 16:30. Dørene åpner kl 15:00 og vi legger opp til drøs i foajeen etter Teatersalongen.

Emner

Kontakter

Pernille Kaldestad

Pressekontakt Informasjonssjef 92421792

Velkommen til Rogaland Teater!

Den 15. april 1883 åpnet teaterbygningen i Kannik for første gang dørene for publikum. Siden den spede starten har teatervirksomheten gledet, forarget, engasjert og begeistret.
Rogaland Teater har vært et samlingssted for scenekunst preget av høy profesjonalitet og kunstnerisk kvalitet. Gjennom årene har teatret utviklet seg, etablert et eget barne- og ungdomsteater, bygget på, blitt større, fått flere publikummere og blitt en sentral kulturinstitusjon og en merkevare med godt omdømme.
I dag, over 130 år etter åpningen, er aktiviteten på huset og nivået på scenekunsten høyere enn noensinne. Virksomheten ved huset spenner bredt, og det profesjonelle miljøet på og bak scenen er en velsmurt motor i det rogalandske kulturlivet.
Ringvirkningene fra Teaterveien når ut til hele Rogaland. Rogaland Teater er et hus med høye kunstneriske ambisjoner, stor energi og uendelig mye skaperkraft.
Rogaland Teater skal være sentrum i kunsten. For mennesker, av mennesker. Et sted der det nye skapes og der det kjente blir nytt.

Rogaland Teater
Teaterveien 1
N-4005 Stavanger
Norge