Gå videre til innhold
Magnus Rostad og Emilie Hetland som Hun og Han i Nære Relasjonar
Magnus Rostad og Emilie Hetland som Hun og Han i Nære Relasjonar

Blogginnlegg -

Ny dramatisk stemme i teaterlandskapet - Emilie Hetland er premiereklar med Nære relasjonar

Emilie Hetland har vokst opp i Barneteatret og Iduns Julekomedie på Kongsgård, utdannet skuespiller i Irland, bosatt i London, dramatiker med flere oppførte skuespill bak seg, blant annet stykkene Eksperiment og Sladd og 25 år gammel. Men nå er Emilie tilbake i Stavanger. Hennes eget stykke Nære relasjonar har premiere på Valentinsdagen 14. februar. Det skal spilles to forestillinger på Tou Scene og ti på Intimscenen på Rogaland Teater.

Nære relasjoner – det er noe trygt, fint, meningsfullt, varmt og bra. Men googler du ”nære relasjoner”, møter du umiddelbart ”vold i nære relasjoner” og det er temaet i Emilie Hetlands rykende ferske og nyskrevne forestilling Nære relasjonar.

Teksten har en skremmende aktualitet. #metoo-kampanjen har fjernet all tvil om at seksuell trakassering er et samfunnsproblem og I Nære relaasjonar blir vi vitne til partnervolden som foregår i de private rom, hvor ingen andre har tilgang.

Det handler det om hun og han. De møttes i Lisboa. De danset før midnatt. Nå sitter de i offentlig parterapi. Han slår henne av og til, men det snakker de ikke om. De har valgt å beholde kjærligheten. De har valgt hverandre. "Nære relasjoner" er et forsøk på å ta et oppgjør med ung vold i vår tid. Stykket plasserer publikum i terapistolen og blir til tider et metamoderne eksperiment i menneskelig selvgransking

Premiere 14. februar kl 19:00 på Tou Scene, scene 1
Fra 27. februar spilles forestillingen på Intimscenen på Rogaland Teater.

Folkene bak:

Av: Emilie Hetland I Regissør: Øystein Martinsen I Scenograf: Arne Nøst I Lysdesigner: Børe Noer Borrevik
Medvirkende: Emilie Hetland og Magnus Rostad

Forestillingen er et samarbeidsprosjekt mellom Rogaland Teater og Tou Scene og spilles av Emilie Hetland og Magnus Rostad i Øystein Martinsens regi. Manuset er utviklet med støtte fra Dramatikkens Hus og prosjektet er støttet av Stavanger kommune og Per Erling Ramslands Legat. 

Related links

Emner

Kontakter

Pernille Kaldestad

Pressekontakt Informasjonssjef 92421792

Velkommen til Rogaland Teater!

Den 15. april 1883 åpnet teaterbygningen i Kannik for første gang dørene for publikum. Siden den spede starten har teatervirksomheten gledet, forarget, engasjert og begeistret.
Rogaland Teater har vært et samlingssted for scenekunst preget av høy profesjonalitet og kunstnerisk kvalitet. Gjennom årene har teatret utviklet seg, etablert et eget barne- og ungdomsteater, bygget på, blitt større, fått flere publikummere og blitt en sentral kulturinstitusjon og en merkevare med godt omdømme.
I dag, over 130 år etter åpningen, er aktiviteten på huset og nivået på scenekunsten høyere enn noensinne. Virksomheten ved huset spenner bredt, og det profesjonelle miljøet på og bak scenen er en velsmurt motor i det rogalandske kulturlivet.
Ringvirkningene fra Teaterveien når ut til hele Rogaland. Rogaland Teater er et hus med høye kunstneriske ambisjoner, stor energi og uendelig mye skaperkraft.
Rogaland Teater skal være sentrum i kunsten. For mennesker, av mennesker. Et sted der det nye skapes og der det kjente blir nytt.

Rogaland Teater

Teaterveien 1
N-4005 Stavanger
Norge