Følg Rogaland Teater

Ny dramatisk stemme i teaterlandskapet - Emilie Hetland er premiereklar med Nære relasjonar

Blogginnlegg   •   feb 13, 2018 11:00 CET

Magnus Rostad og Emilie Hetland som Hun og Han i Nære Relasjonar

Emilie Hetland har vokst opp i Barneteatret og Iduns Julekomedie på Kongsgård, utdannet skuespiller i Irland, bosatt i London, dramatiker med flere oppførte skuespill bak seg, blant annet stykkene Eksperiment og Sladd og 25 år gammel. Men nå er Emilie tilbake i Stavanger. Hennes eget stykke Nære relasjonar har premiere på Valentinsdagen 14. februar. Det skal spilles to forestillinger på Tou Scene og ti på Intimscenen på Rogaland Teater.

Nære relasjoner – det er noe trygt, fint, meningsfullt, varmt og bra. Men googler du ”nære relasjoner”, møter du umiddelbart ”vold i nære relasjoner” og det er temaet i Emilie Hetlands rykende ferske og nyskrevne forestilling Nære relasjonar.

Teksten har en skremmende aktualitet. #metoo-kampanjen har fjernet all tvil om at seksuell trakassering er et samfunnsproblem og I Nære relaasjonar blir vi vitne til partnervolden som foregår i de private rom, hvor ingen andre har tilgang.

Det handler det om hun og han. De møttes i Lisboa. De danset før midnatt. Nå sitter de i offentlig parterapi. Han slår henne av og til, men det snakker de ikke om. De har valgt å beholde kjærligheten. De har valgt hverandre. "Nære relasjoner" er et forsøk på å ta et oppgjør med ung vold i vår tid. Stykket plasserer publikum i terapistolen og blir til tider et metamoderne eksperiment i menneskelig selvgransking

Premiere 14. februar kl 19:00 på Tou Scene, scene 1
Fra 27. februar spilles forestillingen på Intimscenen på Rogaland Teater.

Folkene bak:

Av: Emilie Hetland I Regissør: Øystein Martinsen I Scenograf: Arne Nøst I Lysdesigner: Børe Noer Borrevik
Medvirkende: Emilie Hetland og Magnus Rostad

Forestillingen er et samarbeidsprosjekt mellom Rogaland Teater og Tou Scene og spilles av Emilie Hetland og Magnus Rostad i Øystein Martinsens regi. Manuset er utviklet med støtte fra Dramatikkens Hus og prosjektet er støttet av Stavanger kommune og Per Erling Ramslands Legat.