Gå videre til innhold
Rogaland Teater vinner av Norsk Publikumsutviklings pris i kategorien FORSTERKER

Blogginnlegg -

Rogaland Teater vinner av Norsk Publikumsutviklings pris i kategorien FORSTERKER

Rogaland Teater vant Norsk Publikumsutviklings pris 2019 i kategorien Forsterker.

NPU-prisen 2019 ble utdelt, i fire forskjellige kategorier: Øker, Forsterker, Utvider og Fornyer.

Det var Bergens nye kulturbyråd, Katrine Nødtvedt (MDG), som ledet showet 12. november på USF Verftet, innledet av kommunaldirektør for kultur, mangfold og likestilling i Bergen kommune, Harm Christian Tolden.

Juryleder Egil Bjørnsen skrøt av et særs høyt nivå blant de tolv nominerte: Ape & Bjørn, Bergens sjøfartsmuseum, Borealis, Dansens hus, Haugesund teater, Henie Onstad kunstsenter i samarbeid med Citrus Studio, Kongsberg jazzfestival, Moldejazz, Nasjonalmuseet, Nationaltheatret, Oslo museum/Interkulturelt museum i samarbeid med Senter for inkluderende dialog og Rogaland Teater.

Rogaland Teater gikk av med NPU-prisen i kategorien «Forsterker».

Juryens begrunnelse: 
Forsterker: ROGALAND TEATER
Hvordan opparbeider man et risikovillig publikum? Rogaland Teater har knekket en kode. I en tid med realnedgang i tilskuddet fra staten øker Rogaland Teater besøket og egeninntektene gjennom å innføre et Dramakort som forsterker og fordyper relasjonen til en gradvis voksende andel av publikum i Stavangerområdet. Kortet senker tersklene for å oppleve nye og ukjente teatertilbud, og stimulerer publikum til å utvide smaken for scenekunst. Dette utvider samtidig teatrets kunstneriske handlingsrom. Undersøkelser viser at kortholderne ikke bare føler en sterkere tilknytning til Rogaland Teater enn før, men har blitt mer opptatt av å bruke kultur generelt, og holder seg mer oppdatert på det som skjer på kulturfronten. Juryen er imponert over Rogaland Teaters relasjonsmarkedsføring og ser her en effektiv strategi for å forsterke relasjonene til sitt kjernepublikum.

Emner

Kontakter

Pernille Kaldestad

Pressekontakt Informasjonssjef 92421792

Velkommen til Rogaland Teater!

Den 15. april 1883 åpnet teaterbygningen i Kannik for første gang dørene for publikum. Siden den spede starten har teatervirksomheten gledet, forarget, engasjert og begeistret.
Rogaland Teater har vært et samlingssted for scenekunst preget av høy profesjonalitet og kunstnerisk kvalitet. Gjennom årene har teatret utviklet seg, etablert et eget barne- og ungdomsteater, bygget på, blitt større, fått flere publikummere og blitt en sentral kulturinstitusjon og en merkevare med godt omdømme.
I dag, over 130 år etter åpningen, er aktiviteten på huset og nivået på scenekunsten høyere enn noensinne. Virksomheten ved huset spenner bredt, og det profesjonelle miljøet på og bak scenen er en velsmurt motor i det rogalandske kulturlivet.
Ringvirkningene fra Teaterveien når ut til hele Rogaland. Rogaland Teater er et hus med høye kunstneriske ambisjoner, stor energi og uendelig mye skaperkraft.
Rogaland Teater skal være sentrum i kunsten. For mennesker, av mennesker. Et sted der det nye skapes og der det kjente blir nytt.

Rogaland Teater
Teaterveien 1
N-4005 Stavanger
Norge