Følg Rogaland Teater

Rogaland Teater vinner av Norsk Publikumsutviklings pris i kategorien FORSTERKER

Blogginnlegg   •   nov 14, 2019 10:54 CET

Rogaland Teater vant Norsk Publikumsutviklings pris 2019 i kategorien Forsterker.

NPU-prisen 2019 ble utdelt, i fire forskjellige kategorier: Øker, Forsterker, Utvider og Fornyer.

Det var Bergens nye kulturbyråd, Katrine Nødtvedt (MDG), som ledet showet 12. november på USF Verftet, innledet av kommunaldirektør for kultur, mangfold og likestilling i Bergen kommune, Harm Christian Tolden.

Juryleder Egil Bjørnsen skrøt av et særs høyt nivå blant de tolv nominerte: Ape & Bjørn, Bergens sjøfartsmuseum, Borealis, Dansens hus, Haugesund teater, Henie Onstad kunstsenter i samarbeid med Citrus Studio, Kongsberg jazzfestival, Moldejazz, Nasjonalmuseet, Nationaltheatret, Oslo museum/Interkulturelt museum i samarbeid med Senter for inkluderende dialog og Rogaland Teater.

Rogaland Teater gikk av med NPU-prisen i kategorien «Forsterker».

Juryens begrunnelse: 
Forsterker: ROGALAND TEATER
Hvordan opparbeider man et risikovillig publikum? Rogaland Teater har knekket en kode. I en tid med realnedgang i tilskuddet fra staten øker Rogaland Teater besøket og egeninntektene gjennom å innføre et Dramakort som forsterker og fordyper relasjonen til en gradvis voksende andel av publikum i Stavangerområdet. Kortet senker tersklene for å oppleve nye og ukjente teatertilbud, og stimulerer publikum til å utvide smaken for scenekunst. Dette utvider samtidig teatrets kunstneriske handlingsrom. Undersøkelser viser at kortholderne ikke bare føler en sterkere tilknytning til Rogaland Teater enn før, men har blitt mer opptatt av å bruke kultur generelt, og holder seg mer oppdatert på det som skjer på kulturfronten. Juryen er imponert over Rogaland Teaters relasjonsmarkedsføring og ser her en effektiv strategi for å forsterke relasjonene til sitt kjernepublikum.