Gå videre til innhold
Heddaprisvinneren Nina Ellen Ødegård og resten av ensemblet i Orlando er på vei til Oslo i juni!
Heddaprisvinneren Nina Ellen Ødegård og resten av ensemblet i Orlando er på vei til Oslo i juni!

Blogginnlegg -

Suksesstykket «Orlando» til Oslo og Heddadagene i juni!

Scenekunstfestivalen HEDDADAGENE 2018 åpner torsdag 8. juni i Oslo og avsluttes med utdelingen av HEDDAPRISEN søndag 17. juni på Oslo Nye Teater. Festivalen samler 30 scenekunstinstitusjoner fra hele landet, 40 forskjellige produksjoner, en rekke andre publikumsarrangement og et bredt faglig program. Sammen med nominasjonene til HEDDAPRISEN viser denne festivalen bredden og mangfoldet som finnes i norsk teater i dag.

Heddadagene ble en umiddelbar suksess da festivalen ble arrangert første gang i 2017. Hele 30 scenekunstinstitusjoner fra hele landet går dette andre året sammen om å arrangere sommerens festival.

Rogaland Teater deltar under festivalen med forestillingen Orlando. Orlando var nominert til hele 7 Heddapriser sist år og stakk av med tre av dem, herunder beste forestilling, beste regi og beste kvinnelige hovedrolle. Etter premieren i november 2016 florerte de gode tilbakemeldingene fra publikum i det digitale univers og anmelderne tok i bruk de store ord i sine anmeldelser og trillet femmere og seksere over hele fjøla.. Og ikke uten grunn, for Orlando er en estetisk gavepakke med imponerende fingerspitzgefühl og ensemblekunst til å bli skikkelig stolt og rørt av.

Til sammen publikum kan gjennom festivalens 10 dager oppleve mer enn 40 forskjellige forestillinger. 18 av disse kommer fra teatre utenfor Oslo, fra Kristiansand i sør til Kautokeino i nord. Festivalen leder opp til utdelingen av den prestisjetunge Heddaprisen søndag 17. juni.

Da teatersjef Arne Nøst gikk på scenen for å motta Heddapris sist juni, sa han nærmest spontant, at vinneren av «Årets forestilling» kom til Oslo på neste års Heddadager, for å vise forestillingen der.

-Jeg tenkte ikke på kostnadene, men det gjorde vår direktør, som fikk seg litt grått hår der og da. Det er nemlig omfattende og kostbart å flytte en så teknisk komplisert og omfattende produksjon over fjellet. Men nå drar vi, og tar utgiftene selv. Jeg mener det er verdt det, også for vårt eget teater, å vise oss fram for nysgjerrige bransjefolk i Oslo. Vi er del av et nasjonalt teaterprosjekt, og da er innmelding viktigere enn utmelding, sier Nøst.

Orlando spilles på Nationaltheatret 13. og 14. juni.

Festivalen legger opp til en rekke arrangementer for publikum i tilknytning til forestillingene. I tillegg er festivalen en arena for faglig utvikling innen scenekunstfeltet, og byr på seminarer, kurs og foredrag for teaterfolk fra hele landet.

– Med Heddadagene gir vi publikum muligheten til å oppleve den enorme bredden av forestillinger som lages ved teatre over hele landet. Det blir knall! sier Arne Nøst, teatersjef ved Rogaland Teater, leder for Norsk teaterlederforum (NTLF) og talsperson for Heddadagene.

Forestillingene under festivalen vises hos: Det Norske Teatret, Nationaltheatret, Oslo Nye Teater, Riksteatret, Black Box Teater, Dramatikkens Hus, Teater Manu og Den Norske Opera & Ballett.

Programlansering og billettslipp er torsdag 8. februar. Til enkelte scener slippes billettene senere i februar.

Hele programmet kan sees på www.heddadagene.no.

Heddadagene presenteres av:

Akershus Teater, BIT Teatergarasjen, Black Box Teater, Brageteatret, Carte Blanche, Den Nationale Scene, Den Norske Opera & Ballett, Det samiske nasjonalteatret Beaivváš, Det Norske Teatret, Dramatikkens Hus, Haugesund Teater, Hordaland Teater, Hålogaland Teater, Kilden Teater, Nationaltheatret, Turnéteatret i Trøndelag, Nordland Teater, Norsk Scenekunstbruk, Oslo Nye Teater, Riksteatret, Rogaland Teater, Sogn og Fjordane Teater, Teater Ibsen, Teater Manu, Teaterhuset Avant Garden, Teater Innlandet, Teatret Vårt, Trøndelag Teater, Østfold Kulturutvikling, Åarjelhsaemien Teatere.

Heddadagene er et initiativ fra Heddakomiteen og Norsk teaterlederforum (NTLF). 30 av NTOs medlemsteatre står som arrangører av festivalen og er økonomiske bidragsytere til Heddadagene 2018. NTLF har det overordnede faglige ansvaret, mens Norsk teater- og orkesterforening er formell eier og har prosjektansvar for Heddadagene.

Informasjon og kontakt:

For mer informasjon og gjestespillprogram se: www.heddadagene.no

Informasjon finner du også på www.nto.no.

Følg oss også på Facebook og Instagram for oppdateringer utover våren!

Talsperson Heddadagene:

Teatersjef Arne Nøst, Rogaland Teater

Kontaktperson for Rogaland Teater:

Informasjonssjef Pernille Kaldestad
E-post: pernille@rogaland-teater.no
Mobil: 92 42 17 92

Kontaktperson Heddadagene:

Prosjektleder Kjetil Falkum, NTO

E-post: heddadagene@nto.no

Mobil: 91 17 17 31

Kommunikasjonsansvarlig Heddadagene:

Aleksander Erichsen

E-post: aleksander@prologo.no

Mobil: 482 21 348

Kontaktperson Heddaprisen:

Spesialrådgiver Marianne Dyrnes Vallat, NTO

E-post: marianne@nto.no

Mobil: 980 46 777

Related links

Emner

Kontakter

Pernille Kaldestad

Pressekontakt Informasjonssjef 92421792

Velkommen til Rogaland Teater!

Den 15. april 1883 åpnet teaterbygningen i Kannik for første gang dørene for publikum. Siden den spede starten har teatervirksomheten gledet, forarget, engasjert og begeistret.
Rogaland Teater har vært et samlingssted for scenekunst preget av høy profesjonalitet og kunstnerisk kvalitet. Gjennom årene har teatret utviklet seg, etablert et eget barne- og ungdomsteater, bygget på, blitt større, fått flere publikummere og blitt en sentral kulturinstitusjon og en merkevare med godt omdømme.
I dag, over 130 år etter åpningen, er aktiviteten på huset og nivået på scenekunsten høyere enn noensinne. Virksomheten ved huset spenner bredt, og det profesjonelle miljøet på og bak scenen er en velsmurt motor i det rogalandske kulturlivet.
Ringvirkningene fra Teaterveien når ut til hele Rogaland. Rogaland Teater er et hus med høye kunstneriske ambisjoner, stor energi og uendelig mye skaperkraft.
Rogaland Teater skal være sentrum i kunsten. For mennesker, av mennesker. Et sted der det nye skapes og der det kjente blir nytt.

Rogaland Teater

Teaterveien 1
N-4005 Stavanger
Norge