Gå videre til innhold
Mat og teaterprat med Helga Guren

Mat og teaterprat med Helga Guren

Dato 21. februar 2020 18:00 – 20:00

Sted Ostehuset, Domkirkeplassen

Et måltid er en arena for gode opplevelser og samtaler og Ostehuset og Rogaland Teater viderefører i vår suksessen «Mat og teaterprat».

Mat og teater er noe vi er sammen om! Og i inspirerende omgivelser på Ostehuset inviterer vi til møter med kunstneriske krefter på Rogaland Teater. Det kan være en skuespiller, regissør, teatersjef o.l. De forteller kort om sitt virke på teatret og deler sine inspirasjoner og tanker omkring både teater, kultur og samfunn.

Ostehusets kokker komponerer en spesialmeny denne kvelden, der du får smake på sesongens utsøkte råvarer både på tallerkenen og i glasset. Foodien Al Greenall er vert og gir deg en eksklusiv opplevelse for sansene i Ostehusets historiske lokaler, midt i hjerte av byen.

«Mat og teaterprat» legger rammene for den gode samtalen og her får du påfyll av både fast, flytende og åndelig føde. NB: Det er kun plass til 18 gjester rundt bordet.

Denne kvelden møter du skuespiller, musiker og scenekunstner Helga Guren, som i disse dager er aktuell på TV skjermen i den kritikerroste NRK serien «22. juli».

Helga Guren er gårdsjente fra Rygge i Østfold. Kosakkdanseren på den forrige økologiske kefir-melken er hennes pappa. I barndommen drev hun med musikk, dans, håndball, hest og turn. Hun har vært med i NM og til og med vunnet. I 2002 ble hun Norgesmester. VM ble det også, i turngrenen hjul.

Siden den gang har Helga opparbeidet seg uvanlig mange kunstneriske ferdigheter og verktøy, og er stadig på jakt etter flere. Hun har spilt teater i Tromsø, Oslo, Stockholm, Wien, landet rundt flere ganger med Riksteateret. Innimellom reiste hun til New York for å lære om skuespillerteknikken Meisner-technique, til København for å studere sanglære innen operasjangeren, til Wien for å delta på Europas største dansefestival og til Stockholm for master i teater og prosjektopphold i performance-sjangeren. Tilbake kom hun, med flere og bedre verktøy til scenearbeidet.

Fra 2011 har hun vært ansatt ved Rogaland Teater. Planen var opprinnelig å være i Stavanger et par år og så flytte tilbake til Oslo. Men hun trives i Stavanger, på teatret, i byen og med flokken, og nå bor hun her sammen med familien på fire.

I sin tid på Rogaland Teater har hun blitt hedret med Heddanominasjoner for fire av sine rolletolkninger og i fjor fikk hun høyst fortjent den gjeve Heddaprisen for beste kvinnelige skuespiller for den utfordrende rollen som Protagonisten i «Dritt/La Merda.

Velkommen til Mat og teaterprat på Ostehuset!

Dato: Fredag 21. februar
Klokkeslett: 18 - 20
Pris: 525,-
Sted: Denne fredagen inviterer vi deg inn i Ostehusets eksklusive VIP-rom, Ostevippen

Etter arrangementet kan gjestene fortsette kvelden i Ostehusets vinbar!

Kontakter

Pernille Kaldestad

Pressekontakt Informasjonssjef 92421792

Velkommen til Rogaland Teater!

Den 15. april 1883 åpnet teaterbygningen i Kannik for første gang dørene for publikum. Siden den spede starten har teatervirksomheten gledet, forarget, engasjert og begeistret.
Rogaland Teater har vært et samlingssted for scenekunst preget av høy profesjonalitet og kunstnerisk kvalitet. Gjennom årene har teatret utviklet seg, etablert et eget barne- og ungdomsteater, bygget på, blitt større, fått flere publikummere og blitt en sentral kulturinstitusjon og en merkevare med godt omdømme.
I dag, over 130 år etter åpningen, er aktiviteten på huset og nivået på scenekunsten høyere enn noensinne. Virksomheten ved huset spenner bredt, og det profesjonelle miljøet på og bak scenen er en velsmurt motor i det rogalandske kulturlivet.
Ringvirkningene fra Teaterveien når ut til hele Rogaland. Rogaland Teater er et hus med høye kunstneriske ambisjoner, stor energi og uendelig mye skaperkraft.
Rogaland Teater skal være sentrum i kunsten. For mennesker, av mennesker. Et sted der det nye skapes og der det kjente blir nytt.

Rogaland Teater
Teaterveien 1
N-4005 Stavanger
Norge