Følg Rogaland Teater

Utstillingsåpning - Teatergalleriet

Event

01
FEB
Hovedscenefoajeen - Rogaland Teater
 

TEATERGALLERIET er tenkt som et vitamintilskudd til den sunne teateropplevelsen - og også i 2020 blir det rikelig med vitaminer!

Først ut i det nye året er Ole Martin Lund Bø (1973). Han har de siste årene stilt ut mest i Oslo bl.a. på Galleri Golsa, Noplace, Melk og QB Gallery. I 2013 hadde han separatutstilling ved Denny Gallery i New York, og har hatt flere separatutstillinger ved Galleri Opdahl i Berlin og Stavanger. I 2011 hadde han separatutstilling ved Kunstnerforbundet i Oslo og var med på utstillingen «Lights on” ved Astrup Fearnley Museum of Modern Art i Oslo i 2008 og «If You Destroy The Image, You’ll Destroy The Thing Itself» ved Bergen Kunsthall samme år.

Lund Bø mottok i 2006 stipendet ISCP (International studio and curatorial program) som var et residency i New York i et år. Han har mottat en rekke kunstnerstipend siden han ble ferdig med sitt studie på Kunstakademiet i Bergen i 2002 og frem til i dag. Han har også produsert flere offentlige kunstverk ved bl.a Haakonsvern Militærleir i Bergen, Jæren Tingrett, Universitetet i Trondheim og Statoil i Stavanger.

Han er bl.a. representert i samlingene til Statoil, Telenor, Bergen Kunstmuseum, Stavanger kunstmuseum og Jeane Von Oppenheim.

Lund Bø sine arbeider varierer i materialer og teknikk. Han har primært jobbet med skulptur, fotografi og maleri. De siste årene har han fokusert mer på maleriet som format. I prosessen med å lage verkene sine forsøker han å veksle mellom strenge regler og løsere stadier. Idégrunnlaget for et arbeid er viktig på et tidspunkt, men blir tonet ned og etterhvert helt uviktig idet arbeidet med å utføre selve verket har startet. Fortellingen som et materiale eller en form bærer med seg er en sentral del av hans verk.