Gå videre til innhold
Utstillingsåpning - Teatergalleriet

Utstillingsåpning - Teatergalleriet

Dato 1. februar 2020 17:00 – 17:30

Sted Hovedscenefoajeen - Rogaland Teater

TEATERGALLERIET er tenkt som et vitamintilskudd til den sunne teateropplevelsen - og også i 2020 blir det rikelig med vitaminer!

Først ut i det nye året er Ole Martin Lund Bø (1973). Han har de siste årene stilt ut mest i Oslo bl.a. på Galleri Golsa, Noplace, Melk og QB Gallery. I 2013 hadde han separatutstilling ved Denny Gallery i New York, og har hatt flere separatutstillinger ved Galleri Opdahl i Berlin og Stavanger. I 2011 hadde han separatutstilling ved Kunstnerforbundet i Oslo og var med på utstillingen «Lights on” ved Astrup Fearnley Museum of Modern Art i Oslo i 2008 og «If You Destroy The Image, You’ll Destroy The Thing Itself» ved Bergen Kunsthall samme år.

Lund Bø mottok i 2006 stipendet ISCP (International studio and curatorial program) som var et residency i New York i et år. Han har mottat en rekke kunstnerstipend siden han ble ferdig med sitt studie på Kunstakademiet i Bergen i 2002 og frem til i dag. Han har også produsert flere offentlige kunstverk ved bl.a Haakonsvern Militærleir i Bergen, Jæren Tingrett, Universitetet i Trondheim og Statoil i Stavanger.

Han er bl.a. representert i samlingene til Statoil, Telenor, Bergen Kunstmuseum, Stavanger kunstmuseum og Jeane Von Oppenheim.

Lund Bø sine arbeider varierer i materialer og teknikk. Han har primært jobbet med skulptur, fotografi og maleri. De siste årene har han fokusert mer på maleriet som format. I prosessen med å lage verkene sine forsøker han å veksle mellom strenge regler og løsere stadier. Idégrunnlaget for et arbeid er viktig på et tidspunkt, men blir tonet ned og etterhvert helt uviktig idet arbeidet med å utføre selve verket har startet. Fortellingen som et materiale eller en form bærer med seg er en sentral del av hans verk.

Kontakter

Pernille Kaldestad

Pressekontakt Informasjonssjef 92421792

Velkommen til Rogaland Teater!

Den 15. april 1883 åpnet teaterbygningen i Kannik for første gang dørene for publikum. Siden den spede starten har teatervirksomheten gledet, forarget, engasjert og begeistret.
Rogaland Teater har vært et samlingssted for scenekunst preget av høy profesjonalitet og kunstnerisk kvalitet. Gjennom årene har teatret utviklet seg, etablert et eget barne- og ungdomsteater, bygget på, blitt større, fått flere publikummere og blitt en sentral kulturinstitusjon og en merkevare med godt omdømme.
I dag, over 130 år etter åpningen, er aktiviteten på huset og nivået på scenekunsten høyere enn noensinne. Virksomheten ved huset spenner bredt, og det profesjonelle miljøet på og bak scenen er en velsmurt motor i det rogalandske kulturlivet.
Ringvirkningene fra Teaterveien når ut til hele Rogaland. Rogaland Teater er et hus med høye kunstneriske ambisjoner, stor energi og uendelig mye skaperkraft.
Rogaland Teater skal være sentrum i kunsten. For mennesker, av mennesker. Et sted der det nye skapes og der det kjente blir nytt.

Rogaland Teater
Teaterveien 1
N-4005 Stavanger
Norge