Gå videre til innhold
Det blir en litt trang fødsel, et lekent familiedrama med komisk vri og en feiring av livet og kjærligheten når Tåkefall får premiere 1. feb! Foto Grethe Nygaard
Det blir en litt trang fødsel, et lekent familiedrama med komisk vri og en feiring av livet og kjærligheten når Tåkefall får premiere 1. feb! Foto Grethe Nygaard

Nyhet -

Det nærmer seg Tåkefall

TÅKEFALL
EN hyllest til forsøket!

Det var ein gong ein familie.
Som vakna opp kvar einaste nye dag for å prøve å elske kvarandre.

Tåkefall kan best defineres som et lekent familiedrama med komisk vri og en feiring av livet og kjærligheten. Den amerikanske dramatikeren Noah Haidle skrev stykket som 38-åring. I Tåkefall leker han med minner og tid, og vi blir vitne til menneskers forskjellige evne til å elske – kjærligheten på godt og vondt.

Gjennom tre akter blir vi kjent med fire generasjoner og deres søken etter svar på noe. En mor venter tvillinger som er usikre på om de egentlig vil fødes inn i denne verdenen. En far forlater familien, og har aldri sovet så godt som første natten uten resten av flokken. Datteren i huset vil ikke være en byrde, og spiser bare ting som ikke koster noe og bestefaren går inn i en tåke av minner. Vår veiviser inn i fortellingen er Fotnote, som guider oss gjennom de ulike generasjonene og gjør et forsøk på å fange øyeblikket og evigheten på samme tid.

Tåkefall er en mosaikk av minner, fornemmelser og fantasi. Alle mennesker har mørke dyp og lyse stjerner – akkurat som de ulike karakterene i stykket. Og med stor humor fortelles en rørende og eventyrlig kjærlighetshistorie, der det handler om å elske etter beste evne og om mer eller mindre mislykka forsøk på å leve i kjærlighet. For som Haidle skriver: «Ved å prøve lever vi» og Tåkefall er en håpefull hyllest til nettopp forsøket!

Premiere 1. februar kl 19:00 – Intimscenen

Folkene bak:

Av: Noah Haidle

Oversatt av: Gunstein Bakke

Regissør: Kjersti Haugen

Scenograf og kostymedesigner: Katrin Bombe

Komponist: John Derek Bishop

Lysdesign: Haakon Espeland

Dramaturg: Carl Jørn Johansen

Maskør: Ingrid Figved

Medvirkende:
MARIANNE HOLTER: VIOLET (MOR)

ØYSTEIN MARTINSEN: DANIEL/FOSTER 1 (FAR)

HELGA GUREN: BEAUTY (DATTER)

EVEN STORMOEN: OBERSTEN/JOHNNY (BESTEFAR)

ANDERS DALE: FOTNOTE/FOSTER 2/SAMUEL

Emner

Kontakter

Pernille Kaldestad

Pressekontakt Informasjonssjef 92421792

Velkommen til Rogaland Teater!

Den 15. april 1883 åpnet teaterbygningen i Kannik for første gang dørene for publikum. Siden den spede starten har teatervirksomheten gledet, forarget, engasjert og begeistret.
Rogaland Teater har vært et samlingssted for scenekunst preget av høy profesjonalitet og kunstnerisk kvalitet. Gjennom årene har teatret utviklet seg, etablert et eget barne- og ungdomsteater, bygget på, blitt større, fått flere publikummere og blitt en sentral kulturinstitusjon og en merkevare med godt omdømme.
I dag, over 130 år etter åpningen, er aktiviteten på huset og nivået på scenekunsten høyere enn noensinne. Virksomheten ved huset spenner bredt, og det profesjonelle miljøet på og bak scenen er en velsmurt motor i det rogalandske kulturlivet.
Ringvirkningene fra Teaterveien når ut til hele Rogaland. Rogaland Teater er et hus med høye kunstneriske ambisjoner, stor energi og uendelig mye skaperkraft.
Rogaland Teater skal være sentrum i kunsten. For mennesker, av mennesker. Et sted der det nye skapes og der det kjente blir nytt.

Rogaland Teater
Teaterveien 1
N-4005 Stavanger
Norge