Gå videre til innhold
Lansering litterær festaften med Tore Renberg i teatret!

Nyhet -

Lansering litterær festaften med Tore Renberg i teatret!

Lansering av litterær festaften i teatret i forbindelse med ny roman fra Tore Renberg!

Tore Renbergs forfatterskap er viden kjent og han har blant annet mottatt Bokhandlerprisen og P2-lytternes romanpris. Siden debuten i 1995 har Renberg skrevet en rekke kritikerroste bøker som blir lest av et stort publikum både i Norge og utlandet. Hans nynorskromaner, Du er så lys og Tollak til Ingeborg, ble skamrost av et samstemt anmelderkorps, og vi vet alle hvor bejublede seriene om Jarle Klepp og Hillevågsgjenen er. Renberg har også utmerket seg innen film, musikk og ikke minst teater, og han har ved flere anledninger gjestet Rogaland Teater både som regissør og dramatiker.


Tore har en egen evne til å fornye seg og derfor er det alltid store forventninger til en ny utgivelse. Og den utkommer i år! Denne gangen tør vi hevde at han har noe ganske utenom det vanlige i kofferten…

Det må feires og det en stor glede å ønske velkommen til en helt spesiell kveld i teatret! I forbindelse med Tores nye roman inviterer vi byens befolkning til en litterær festaften på Hovedscenen 25. august kl 19:30.

En begivenhet som denne krever at man slår på stortromma, derfor har Tore fått med seg seks fasjonable og frisktspillende gjester: Selveste Stavanger Barokk. Til å samtale med Tore, om boka, livet og kunsten har han også funnet en kunstnerisk kraft som faktisk viser seg å være i familie med forfatteren selv! Familiemedlemmet, som debuterer som moderator, kommer til å være til stede sammen med Tore under lanseringen og vi gleder oss til å avsløre både slektskapet og personen.

Vi ønsker velkommen til lansering av litterær festaften 15.mars kl 10:00 på Hovedscenen!

Emner

Kontakter

Pernille Kaldestad

Pressekontakt Informasjonssjef 92421792

Velkommen til Rogaland Teater!

Den 15. april 1883 åpnet teaterbygningen i Kannik for første gang dørene for publikum. Siden den spede starten har teatervirksomheten gledet, forarget, engasjert og begeistret.
Rogaland Teater har vært et samlingssted for scenekunst preget av høy profesjonalitet og kunstnerisk kvalitet. Gjennom årene har teatret utviklet seg, etablert et eget barne- og ungdomsteater, bygget på, blitt større, fått flere publikummere og blitt en sentral kulturinstitusjon og en merkevare med godt omdømme.
I dag, over 130 år etter åpningen, er aktiviteten på huset og nivået på scenekunsten høyere enn noensinne. Virksomheten ved huset spenner bredt, og det profesjonelle miljøet på og bak scenen er en velsmurt motor i det rogalandske kulturlivet.
Ringvirkningene fra Teaterveien når ut til hele Rogaland. Rogaland Teater er et hus med høye kunstneriske ambisjoner, stor energi og uendelig mye skaperkraft.
Rogaland Teater skal være sentrum i kunsten. For mennesker, av mennesker. Et sted der det nye skapes og der det kjente blir nytt.

Rogaland Teater
Teaterveien 1
N-4005 Stavanger
Norge