Gå videre til innhold
Foto: Getty Images/Imago Images
Foto: Getty Images/Imago Images

Nyhet -

Nyprodusert digital forestilling - Premiere - Den siste forestilling av Roland Schimmelpfennig

Den siste forestilling av Roland Schimmelpfennig

"Teatret handler om de levende, om oss, med all vår angst, våre håp og lengsler. Teater er frihetens sted, og dialogens, samværet. Teatret, uavhengig om det er i Tønsberg, Oslo, Bergen, Berlin, København, Stavanger eller Haugesund, er et sted hvor livet feirer seg selv, hvor mennesker samles, fordi andre mennesker spiller for dem. Og over scenekanten går teksten og samfunnet i dialog med seg selv, noe blir delt, og det er DET, for å bruke et enkelt ord, som er STORT".

Det verste som kan skje et teater, og som vi opplever i disse dager, er at vi ikke kan ta imot publikum, at vi ikke kan møtes og dele historiene fra scenen og må avlyse våre forestillinger. Men hva skjer når teaterverdenen blir rammet av virus og må bryte sin eneste regel i koronakrisen?

Sammen med filmregissør Arild Østin Ommundsen har vi brukt den siste uken til å produsere opp en ny forestilling digitalt og vi kan stolt presentere «Den siste forestilling» med Ragnhild Tysse i hovedrollen! God fornøyelse! 

Se vedlagt youtube-link.

Folkene bak:
Av Roland Schimmelpfennig
Oversatt av Carl Jørn Johansen

Regi, foto, klipp og lysdesign: Arild Østin
Kvinnen: Ragnhild Tysse
Lys: Karl Oskar Sørdal
Gimbaloperatør: Sondre Oldereide Michaelsen
Dramaturg Carl Jørn Johansen
Forlag: Colombine

Related links

Emner

Kontakter

Pernille Kaldestad

Pressekontakt Informasjonssjef 92421792

Velkommen til Rogaland Teater!

Den 15. april 1883 åpnet teaterbygningen i Kannik for første gang dørene for publikum. Siden den spede starten har teatervirksomheten gledet, forarget, engasjert og begeistret.
Rogaland Teater har vært et samlingssted for scenekunst preget av høy profesjonalitet og kunstnerisk kvalitet. Gjennom årene har teatret utviklet seg, etablert et eget barne- og ungdomsteater, bygget på, blitt større, fått flere publikummere og blitt en sentral kulturinstitusjon og en merkevare med godt omdømme.
I dag, over 130 år etter åpningen, er aktiviteten på huset og nivået på scenekunsten høyere enn noensinne. Virksomheten ved huset spenner bredt, og det profesjonelle miljøet på og bak scenen er en velsmurt motor i det rogalandske kulturlivet.
Ringvirkningene fra Teaterveien når ut til hele Rogaland. Rogaland Teater er et hus med høye kunstneriske ambisjoner, stor energi og uendelig mye skaperkraft.
Rogaland Teater skal være sentrum i kunsten. For mennesker, av mennesker. Et sted der det nye skapes og der det kjente blir nytt.

Rogaland Teater

Teaterveien 1
N-4005 Stavanger
Norge