Gå videre til innhold
Teaterdøgn
Teaterdøgn

Nyhet -

Teaterdøgnet - en poetisk dokumentar om Rogaland Teater

Teaterdøgnet

- En poetisk dokumentar om Rogaland Teater

Rogaland Teater ønsket å fortelle innbyggerne hva som skjer på et magisk teaterhus, vise sjelen vår, kompleksiteten, mangfoldet og menneskene som jobber for å skape levende kunst for alle! Og vi ønsket å gjøre det ved å dokumentere et teaterdøgn. Fra renholdspersonale kommer på jobb klokken 05:00, via tusenkunstnerne i bakkamrene, til kokka Conny som metter ansatte og gjester og alle «ongane» som strømmer til klubb og forestilling samt skuespillerne i prøver og produksjoner og til huset lukker og slukker etter kveldens siste forestilling. Med andre ord alt det som foregår bak scenen, mellom kulisser, i trapper og ganger, på sminkerom, systue, verksteder, kantine og kontorer.

Det måtte bli en film! En film som skulle vise teatrets indre liv på en varm og rørende måte.

Mannen som fikk jobben var filmskaper Arild Østin Ommundsen. Han har vært flue på hver eneste vegg på Rogaland Teater i over et halvt år og har laget det han selv kaller «et kjærlighetsbrev til teatret». Eller en poetisk dokumentar bestående av hundrevis av teaterøyeblikk i løpet av et teaterdøgn. For den 17 minutter lange filmen er absolutt en dokumentar, men ikke av det avdekkende, avslørende slaget. Filmen viser det som skjer, bak det folk ser fra salen. Alt det usynlige som er nødvendige forutsetninger for forestillingene. Ommundsen har ikke gjort noen intervjuer med teaterfolkene, og det er ingen voiceover på denne dokumentaren. Lyden er lagt i Thomas Dybdahls kyndige musikkhender.

Sandnes Sparebanks gavefond har finansiert filmen.
- Det er sånne prosjekt gavefondet skal støtte, allmennyttige formål som skaper glede og begeistring, og bidrar til utvikling i regionen, forteller Trine Stangeland, som er administrerende direktør i banken.

Etter utallige timer med filming og klipping er det endelig klart for premiere på Teaterdøgnet 20. august klokken 19:30 på Hovedscenen!

Digital premiere for resten av verden fredag 21. august klokken 12:00 på aftenbladet.no, Rogaland Teaters youtube, facebook, instagram og hjemmesider.

Folkene bak:

Foto, klipp og regi: Arild Østin Ommundsen

Musikk: Thomas Dybdahl

Produsent: Gary Cranner

Produksjonsselskap: Chezville AS

Medvirkende: Alle ansatte i Rogaland Teater

Related links

Emner

Kontakter

Pernille Kaldestad

Pressekontakt Informasjonssjef 92421792

Velkommen til Rogaland Teater!

Den 15. april 1883 åpnet teaterbygningen i Kannik for første gang dørene for publikum. Siden den spede starten har teatervirksomheten gledet, forarget, engasjert og begeistret.
Rogaland Teater har vært et samlingssted for scenekunst preget av høy profesjonalitet og kunstnerisk kvalitet. Gjennom årene har teatret utviklet seg, etablert et eget barne- og ungdomsteater, bygget på, blitt større, fått flere publikummere og blitt en sentral kulturinstitusjon og en merkevare med godt omdømme.
I dag, over 130 år etter åpningen, er aktiviteten på huset og nivået på scenekunsten høyere enn noensinne. Virksomheten ved huset spenner bredt, og det profesjonelle miljøet på og bak scenen er en velsmurt motor i det rogalandske kulturlivet.
Ringvirkningene fra Teaterveien når ut til hele Rogaland. Rogaland Teater er et hus med høye kunstneriske ambisjoner, stor energi og uendelig mye skaperkraft.
Rogaland Teater skal være sentrum i kunsten. For mennesker, av mennesker. Et sted der det nye skapes og der det kjente blir nytt.

Rogaland Teater

Teaterveien 1
N-4005 Stavanger
Norge