Gå videre til innhold
​Avlysning av alle forestillinger på Rogaland Teater til og med 22. mars 2020.

Pressemelding -

​Avlysning av alle forestillinger på Rogaland Teater til og med 22. mars 2020.

Avlysning av alle forestillinger på Rogaland Teater til og med 22. mars 2020.

10. mars kom det nye retningslinjer og pålegg fra Folkehelseinstituttet som omfattet Rogaland Teater. Arrangementer som samler mange mennesker kan gi grunnlag for stor smittespredning, både på selve arrangementet og ved bruk av offentlig transport til og fra arrangementet, samt etterpå i lokalsamfunnet der deltagere returnerer hjem.

FHI anbefaler derfor å avlyse eller utsette alle innendørsarrangementer med 500 eller flere deltagere. Utendørsarrangementer med 500 eller flere deltagere som står eller sitter tett bør også avlyses. Forestillinger ved Rogaland Teater rammes ikke av disse ettersom vår største kapasitet er 350 seter. Men - alle offentlige arrangementer med over 100 besøkende skal ha egen risikovurdering, som skal godkjennes av Stavanger kommune.

Med bakgrunn i risikovurderingen som teatret har foretatt internt, har vi kommet frem til at det ikke vil være forsvarlig å opprettholde våre publikumsaktiviteter. I forlengelse av dette velger Rogaland Teater å avlyse alle forestillinger og sette andre aktiviteter, som klubb i Barne-og ungdomsteatret og omvisninger m.m, på pause til og med 22. mars.

Det er selvsagt med tungt hjerte vi avlyser våre forestillinger, men som teater tar vi anbefalingene fra Folkehelseinstituttet og Stavanger kommune på største alvor. Vi gjør hva vi kan for å løfte vårt ansvar i den pågående helsedugnaden som finner sted i forbindelse med å begrense koronaviruset.

Vi beklager til alle som får endret planene om å gå i teatret, men håper på forståelse for dette tiltaket og deltakelse i helsedugnaden. Les mer om status koronavirus tirsdag 10. mars 2020 på Folkehelseinstituttets hjemmesider https://www.fhi.no/nyheter/2020/status-koronavirus-tirsdag-10.-mars-2020/

Alle som har kjøpt billetter til våre forestillinger blir kontaktet av teatret i forbindelse med bytting og refusjon. Det er viktig at kundene ikke tar kontakt med teatret. Vi kommer med løpende informasjon fra teatrets side om situasjonen.

Emner

Pressekontakt

Pernille Kaldestad

Pressekontakt Informasjonssjef 92421792

Thomas Bendiksen

Pressekontakt Prosjektleder Sceneskifte 48365470

Velkommen til Rogaland Teater!

Den 15. april 1883 åpnet teaterbygningen i Kannik for første gang dørene for publikum. Siden den spede starten har teatervirksomheten gledet, forarget, engasjert og begeistret.
Rogaland Teater har vært et samlingssted for scenekunst preget av høy profesjonalitet og kunstnerisk kvalitet. Gjennom årene har teatret utviklet seg, etablert et eget barne- og ungdomsteater, bygget på, blitt større, fått flere publikummere og blitt en sentral kulturinstitusjon og en merkevare med godt omdømme.
I dag, over 130 år etter åpningen, er aktiviteten på huset og nivået på scenekunsten høyere enn noensinne. Virksomheten ved huset spenner bredt, og det profesjonelle miljøet på og bak scenen er en velsmurt motor i det rogalandske kulturlivet.
Ringvirkningene fra Teaterveien når ut til hele Rogaland. Rogaland Teater er et hus med høye kunstneriske ambisjoner, stor energi og uendelig mye skaperkraft.
Rogaland Teater skal være sentrum i kunsten. For mennesker, av mennesker. Et sted der det nye skapes og der det kjente blir nytt.

Rogaland Teater
Teaterveien 1
N-4005 Stavanger
Norge