Gå videre til innhold
Foto Marie von Krogh
Foto Marie von Krogh

Pressemelding -

Forfatter Kristin Auestad Danielsen debuterer med Soga om oss på Rogaland Teater - pressevisning 30. mars kl 12:00

SOGA OM OSS
- Drømmer som brast

Forfatter Kristin Auestad Danielsen er vel etablert i Stavanger. Hun har vært nominert til Ibsenprisen, vært årets Stavangerkunstner og fått Rogaland fylkeskommunes Kulturstipend. Hennes verk er satt opp ved Odense Teater i Danmark og Det Norske Teater i Oslo. Men først nå er hun klar for dramatikerdebut på Rogaland Teater.

Når «Soga om oss» skal spilles på Intimscenen fra april, møter publikum mange ulike skjebner, i forskjellige livssituasjoner, fra 1980-tallet og fram til oljekrisen rammet regionen hardt i 2014.
Og vi får fortellinger om folk som kjenner oppturer og nedturer på kroppen og opplever at mye står på spill.

I Soga om oss zoomer vi inn på enkeltskjebner og gjennom deres øyne får vi oppleve alle hverdagene som rommer livets drama. De mange karakterene, handlingene og stadige skift i tid og rom blir til små episodiske historier som utgjør et stort tablå av livets vinnere og tapere. Men mest av alt er dette tablået en mosaikk av såre og varme fortellinger om skikkelser som har fått kjenne på nederlagsfølelsen og innser at voksenlivet ikke ble helt slik de hadde sett det for seg. Gjennom disse karakterene vil vi som publikum kunne gjenoppleve vår egen historie, kjenne oss igjen og tenke gjennom hvordan omgivelsene vi sammen har skapt, har blitt til «Soga om oss».

2022 er året hvor Stavanger kan markere 50 år som landets oljehovedstad. I 1972 vedtok Stortinget å plassere Oljedirektoratet og Statoils hovedkontor i byen. «Soga om oss» kan dermed gå inn i diskusjonene som trolig kommer rundt denne avgjørende epoken i byens liv.

Velkommen til pressevisning onsdag 30. mars kl 12:00 på Intimscenen.

Premiere 6. april kl 19:00 på Intimscenen.

Folkene bak:

Av Kristin Auestad Danielsen

Regi: Victoria Meirik

Dramaturg: Carl Jørn Johansen

Scenografi og kostymedesign: Ida Grimsgaard

Komponist og lyddesign: Alf Lund Godbolt

Lysdesigner: Trygve Andersen

Maskør: Tonje Lie Nauff

Ho uten sminke, Mari (koreograf), Mamma: Ragnhild Arnestad Mønness

Johannes, Espen Krogh, Olav, Geir: Fabian Christensen

Trygve, Arild, Jostein (Ivar), Rektor: Øystein Martinsen

Charlotte, Reidun, Kathrine: Mari Strand Ferstad

Kenneth, Kim, Læreren, Finn, Journalist: Bhkie Male

Veronika, Mor til Anette: Anna Ladegaard

Ho med magetopp: Eline Hundstad Haugen

Anette: Karen Ramstrøm Bjørkhaug og Emma Gundersen Jacobsen

Siri: Ea Sophie Hagerup og Mea Elvine Olsson Fjelldal

Emner

Kontakter

Pernille Kaldestad

Pressekontakt Informasjonssjef 92421792

Velkommen til Rogaland Teater!

Den 15. april 1883 åpnet teaterbygningen i Kannik for første gang dørene for publikum. Siden den spede starten har teatervirksomheten gledet, forarget, engasjert og begeistret.
Rogaland Teater har vært et samlingssted for scenekunst preget av høy profesjonalitet og kunstnerisk kvalitet. Gjennom årene har teatret utviklet seg, etablert et eget barne- og ungdomsteater, bygget på, blitt større, fått flere publikummere og blitt en sentral kulturinstitusjon og en merkevare med godt omdømme.
I dag, over 130 år etter åpningen, er aktiviteten på huset og nivået på scenekunsten høyere enn noensinne. Virksomheten ved huset spenner bredt, og det profesjonelle miljøet på og bak scenen er en velsmurt motor i det rogalandske kulturlivet.
Ringvirkningene fra Teaterveien når ut til hele Rogaland. Rogaland Teater er et hus med høye kunstneriske ambisjoner, stor energi og uendelig mye skaperkraft.
Rogaland Teater skal være sentrum i kunsten. For mennesker, av mennesker. Et sted der det nye skapes og der det kjente blir nytt.

Rogaland Teater
Teaterveien 1
N-4005 Stavanger
Norge