Gå videre til innhold

Pressemelding -

Glenn André Kaada er ansatt som ny teatersjef ved Rogaland Teater

Vi har gleden av å informere om at Glenn André Kaada er ansatt som ny teatersjef ved Rogaland Teater. Kaada var, etter styrets oppfatning, den kandidaten som best oppfylte kravprofilen, og ble ansatt som teatersjef av styret på styremøte fredag 3. november 2017. Nyheten om Glenn André Kaada som ny teatersjef ble også meget godt mottatt av teatrets ansatte på fellesmøte tidligere i dag.

Glenn André Kaada har lang fartstid ved Rogaland Teater og har vært tilknyttet huset siden 1988 og frem til dags dato. Han ble fast ansatt som skuespiller etter endt utdannelse ved Statens Teaterhøgskole i 2003. I denne tiden har Kaada både vært skuespiller og regissør, blant annet på Perpleks som vant Hedda for beste forestilling i 2014. I tillegg har han relevant erfaring som tillitsvalgt lokalt ved Rogaland Teater og 8 år i styret til Norsk Skuespillerforbund.

De siste tre årene har han hatt permisjon fra Rogaland Teater for å jobbe som regissør og skuespiller ved Det Norske Teatret, Riksteatret og Nationaltheatret, samt diverse film og tv produksjoner.

Glenn André Kaada har inngående kjennskap til huset fra innsiden og han kjenner det lokale publikum og regionens innbyggere. Dette kombinert med impulser fra andre institusjoner og miljøer gjør at Kaada er godt rustet til å ta Rogaland Teater inn i fremtiden og legge forholdene til rette for å fortsette med å skape god teaterkunst i Kannikkrysset.

Rogaland Teater og Glenn André Kaada har, foruten det kunstneriske, også en stor oppgave i forbindelse med arbeidet med et nytt og moderne teaterhus for Stavangerregionen. Hans erfaring som medlem i ressursgruppen for nytt teater gjør at han er oppdatert, har god kunnskap om prosessen og er klar til å videreføre det gode arbeidet som allerede er gjort.

«Rogaland Teater ønsker seg en teatersjef som kan videreføre og ikke minst videreutvikle vår profil som utfordrende, dristig og nyskapende. Glenn André Kaada er allsidig i sitt kunstneriske uttrykk. Han er opptatt av det uprøvde og det nyskapende, det som utvider vår horisont samtidig som vårt publikum også skal kjenne seg igjen. I Glenn André Kaada får vi den kunstneriske lederen som oppfyller våre ønsker og viderefører utviklingen som hans forgjenger har startet. Samtidig er vi utrolig stolte over at Kaada er talentet som har vokst ut fra Barne-og ungdomsteatret, som har arbeidet målbevisst både som skuespiller og regissør og som nå skal få bruke sin store kunnskap og kompetanse som teatersjef», sier Inger Østensjø, styreleder ved Rogaland Teater.

Kaada tiltrer stillingen 1. januar 2019. Han overtar etter Arne Nøst.

Kontaktpersoner:
Glenn André Kaada
Tlf. 926 63 162

Inger Østensjø
Styreleder
Tlf. 41578377

Emner

Kontakter

Pernille Kaldestad

Pressekontakt Informasjonssjef 92421792

Velkommen til Rogaland Teater!

Den 15. april 1883 åpnet teaterbygningen i Kannik for første gang dørene for publikum. Siden den spede starten har teatervirksomheten gledet, forarget, engasjert og begeistret.
Rogaland Teater har vært et samlingssted for scenekunst preget av høy profesjonalitet og kunstnerisk kvalitet. Gjennom årene har teatret utviklet seg, etablert et eget barne- og ungdomsteater, bygget på, blitt større, fått flere publikummere og blitt en sentral kulturinstitusjon og en merkevare med godt omdømme.
I dag, over 130 år etter åpningen, er aktiviteten på huset og nivået på scenekunsten høyere enn noensinne. Virksomheten ved huset spenner bredt, og det profesjonelle miljøet på og bak scenen er en velsmurt motor i det rogalandske kulturlivet.
Ringvirkningene fra Teaterveien når ut til hele Rogaland. Rogaland Teater er et hus med høye kunstneriske ambisjoner, stor energi og uendelig mye skaperkraft.
Rogaland Teater skal være sentrum i kunsten. For mennesker, av mennesker. Et sted der det nye skapes og der det kjente blir nytt.

Rogaland Teater
Teaterveien 1
N-4005 Stavanger
Norge