Gå videre til innhold
Invitasjon til pressemøte - Lenis plassar - tirsdag 26. januar kl 12:00

Pressemelding -

Invitasjon til pressemøte - Lenis plassar - tirsdag 26. januar kl 12:00

Lenis plassar

Det blir kortreist kunst når Øyvind Rimbereids langdikt Lenis plassar fra 2017 blir teater. Regi og tilrettelegging for scenen er lagt i hendene på danske Jonas Corell og får urpremiere 28. januar på Intimscenen.

Øyvind Rimbereid er en av Norges mest prisbelønte poeter. Stavangermannen har gjennom hele sitt forfatterskap latt språk og samfunn smelte sammen og Lenis plassar er intet unntak. Her går han blant annet tett inn på det norske arbeidslivet i dag og det er mye som smuldrer og faller fra hverandre når vi følger fortelleren,- en arbeidsløs elektriker på 42 år.

Leni har forsvunnet og vi følger mannen hennes på leting etter henne. Han sitter bokstavelig talt på kanten av mørket der han befinner seg på en haug over byen sent på kvelden. Også han lurer på om det er for sent. Hva har skjedd? Kunne han forhindret det? Er hun forsvunnet av egen, fri vilje, eller er hun bortført? Han oppsøker plassene han ser for seg hvor hun kan være eller kan dukke opp: Hoteller, shoppingsentre, kaianlegg, tunnelen som bygges i byen, en campingplass. Vi følger ham gjennom minner, drømmer, forestillinger. Letingen etter Leni blir til en vandring gjennom en tid som går fort, kanskje for fort. Og stadig følges han av et kor, som forsøker å kommentere og gi råd. En natt i næringsparken utenfor byen knuser han et vindu i bygget hvor Leni har jobbet. Er hun der inne? Nå?

Øyvind Rimbereid har vært med på omskapingen fra diktbok til scenetekst, men har gitt dramaturg Matilde Holdhus og regissør Jonal Corell stor frihet i arbeidet med teatermanuset. Det blir det godt og annerledes teater av og Lenis plassar ligner heller ikke på noe annet du får se på teaterscenen i vår.

Intimscenen fungerer I Lenis plassar mer som en installasjon enn et spillerom og det meste av handlingen får en bare høre. Derfor inviterer vi til et pressemøte med kunstnerisk team og de medvirkende.

Tirsdag 26. januar kl 12:00 på Intimscenen

Urpremiere 28. januar kl 19:00 på Intimscenen

Folkene bak:

Regi: Jonas Corell Petersen

Dramatiker: Øyvind Rimbereid

Scenograf, Kostymedesign: Ida Grimsgaard

Dramaturg: Matilde Holdhus

Maskør: Jill Tonje Holter

Lysdesign: Karl Oskar Sørdal

Komponist: Lasse Marhaug

Medvirkende:

Marko Kanic

Ragnhild Arnestad Mønness

Mira Shepard

Kiara Urbanovska

Mea Fjelldal

Stemmer:Glenn André Kaada
Even Stormoen
Ingrid Rusten
Marianne Holter
Jonas Corell Petersen

Emner

Pressekontakt

Pernille Kaldestad

Pressekontakt Informasjonssjef 92421792

Thomas Bendiksen

Pressekontakt Prosjektleder Sceneskifte 48365470

Velkommen til Rogaland Teater!

Den 15. april 1883 åpnet teaterbygningen i Kannik for første gang dørene for publikum. Siden den spede starten har teatervirksomheten gledet, forarget, engasjert og begeistret.
Rogaland Teater har vært et samlingssted for scenekunst preget av høy profesjonalitet og kunstnerisk kvalitet. Gjennom årene har teatret utviklet seg, etablert et eget barne- og ungdomsteater, bygget på, blitt større, fått flere publikummere og blitt en sentral kulturinstitusjon og en merkevare med godt omdømme.
I dag, over 130 år etter åpningen, er aktiviteten på huset og nivået på scenekunsten høyere enn noensinne. Virksomheten ved huset spenner bredt, og det profesjonelle miljøet på og bak scenen er en velsmurt motor i det rogalandske kulturlivet.
Ringvirkningene fra Teaterveien når ut til hele Rogaland. Rogaland Teater er et hus med høye kunstneriske ambisjoner, stor energi og uendelig mye skaperkraft.
Rogaland Teater skal være sentrum i kunsten. For mennesker, av mennesker. Et sted der det nye skapes og der det kjente blir nytt.

Rogaland Teater
Teaterveien 1
N-4005 Stavanger
Norge