Gå videre til innhold
Foto: Stig Håvard Dirdal
Foto: Stig Håvard Dirdal

Pressemelding -

Invitasjon til pressevisning - Alle fantastiske ting 21. januar kl 11:30

Går det an å behandle selvmord med humor og letthet? Temaet er tungt som bly, men skuespiller Espen Hana, regissør Simon Lay og oversetter Hans Morten Hansen insisterer på at dette er et lett stykke, med mye varme og humor. Og i Alle fantastiske ting blir publikum invitert inn historien der de blir en del av fortellingen på ekte.

Britiske Duncan Macmillan og Jonny Donahoe skrev stykket som en komedie, og det blir gjerne oppført med en standup-komiker i rollen. Gjennom bruken av humor utfordrer Alle fantastiske ting tabuene som fortsatt hviler tungt over det ubegripelige valget det der å avslutte sitt eget liv.

Iskrem. Vannkrig. Berg- og dalbane. Dette er blant tingene sjuåringen skriver på listen over Alle Fantastiske Ting. Gutten venter utenfor morens sykeværelse. Hun er innlagt etter et forsøk på å avslutte livet, og listen er til henne. Sånn at hun får noe å leve for. Som den sjuåringen han er vil han redde henne, og for ham er alle fantastiske ting det han synes er verd å leve for.

Listen er laget med ømhet og oppriktighet, men kan den hjelpe henne med å komme seg ut av den suicidale og depressive tilstanden hun er i? Listen viser seg å bli et livslangt prosjekt. Mange år og tusen bidrag senere har listen fått sitt eget liv og den har fulgt hovedpersonen gjennom vanskelige og lykkelige perioder i hans liv.

Denne varme, morsomme og intime forestillingen begynner med den naives tilgang til å håndtere tragedie og forvandler seg til en livslang påminnelse om at det finnes glede selv i det tilsynelatende ubetydelige – som ting med striper for eksempel.

Vi inviterer til pressevisning mandag 21. januar kl 11:30 på Intimscenen
Premiere onsdag 30. januar kl 19:00 på Intimscenen

Folkene bak:

Av: Duncan Macmillan og Jonny Donahoe
Oversatt av: Hans Morten Hansen
Regissør: Simon Lay
Scenograf og kostymedesigner: Nora Furuholmen
Lysdesigner: Karl Oskar Sørdal
Maskør: Jill Tonje Holter
Dramaturg: Michael Evans
Medvirkende: Espen Hana

Emner

Pressekontakt

Pernille Kaldestad

Pressekontakt Informasjonssjef 92421792

Velkommen til Rogaland Teater!

Den 15. april 1883 åpnet teaterbygningen i Kannik for første gang dørene for publikum. Siden den spede starten har teatervirksomheten gledet, forarget, engasjert og begeistret.
Rogaland Teater har vært et samlingssted for scenekunst preget av høy profesjonalitet og kunstnerisk kvalitet. Gjennom årene har teatret utviklet seg, etablert et eget barne- og ungdomsteater, bygget på, blitt større, fått flere publikummere og blitt en sentral kulturinstitusjon og en merkevare med godt omdømme.
I dag, over 130 år etter åpningen, er aktiviteten på huset og nivået på scenekunsten høyere enn noensinne. Virksomheten ved huset spenner bredt, og det profesjonelle miljøet på og bak scenen er en velsmurt motor i det rogalandske kulturlivet.
Ringvirkningene fra Teaterveien når ut til hele Rogaland. Rogaland Teater er et hus med høye kunstneriske ambisjoner, stor energi og uendelig mye skaperkraft.
Rogaland Teater skal være sentrum i kunsten. For mennesker, av mennesker. Et sted der det nye skapes og der det kjente blir nytt.

Rogaland Teater
Teaterveien 1
N-4005 Stavanger
Norge