Gå videre til innhold
Foto: Stig Håvard Dirdal
Foto: Stig Håvard Dirdal

Pressemelding -

Invitasjon til pressevisning -Barn som leker - torsdag 24. januar kl 16:30

Når leken blir alvor

Verdensdramatikere som Eugene O’Neill, Tennessee Williams, Ibsen og Strindberg har skrevet selvbiografisk om hvordan familien kan være det farligste sted å vokse opp. Dysfunksjonelle familier, foreldre som slår eller forsømmer sine barn finnes over alt. Det er en virkelighet hevet over dramatiserte fremstillinger av nordiske embetsmenn på sent 1800-tall, eller forfyllede familiefedre i mellomkrigstidens Midtvesten. Det er her og nå!

Det som skjer innenfor husets fire vegger har stor betydning for hvordan et barn utvikler seg. Og eplet har en tendens til å ikke falle langt stammen… I Barn som leker møter vi fire barn som forsøker å holde leken i gang. Men etterhvert som leken utvikler seg, kommer det forstyrrende ting til uttrykk gjennom barnas handlinger. Det viser seg raskt at de alle vet ting de ikke burde vite. Og ingen vet sikkert hvor foreldrene er eller hva de gjør. I “Barn som leker” forsvinner det uskyldige fra leken etter hvert som handlingen skrider frem, - og leken blir alvor!

Barn som leker er en forebyggende vaksine utviklet spesielt til ungdom og generelt til voksne som har barn som leker.

20-årige Tron-Petter Aunaas Nilsen vant Den Unge Scenens Dramatikkonkurranse med sceneteksten ‘’Barn som leker’’, og Ungdomsteatret er en av flere teatergrupper som setter opp forestillingen i vinter. 

Vi inviterer til pressevisning torsdag 24. januar kl 16:30 i Kjellerteatret
Premiere torsdag 31. januar kl 19:30

Folkene bak:
Av: Tron-Petter Aunaas Nilsen
Regissør: Henrik Bjelland
Medvirkende: Mina Serene Flytlie, Heine Røise, Ingeborg Skarsgaard og Tiril Østreborge               

Emner

Kontakter

Pernille Kaldestad

Pressekontakt Informasjonssjef 92421792

Velkommen til Rogaland Teater!

Den 15. april 1883 åpnet teaterbygningen i Kannik for første gang dørene for publikum. Siden den spede starten har teatervirksomheten gledet, forarget, engasjert og begeistret.
Rogaland Teater har vært et samlingssted for scenekunst preget av høy profesjonalitet og kunstnerisk kvalitet. Gjennom årene har teatret utviklet seg, etablert et eget barne- og ungdomsteater, bygget på, blitt større, fått flere publikummere og blitt en sentral kulturinstitusjon og en merkevare med godt omdømme.
I dag, over 130 år etter åpningen, er aktiviteten på huset og nivået på scenekunsten høyere enn noensinne. Virksomheten ved huset spenner bredt, og det profesjonelle miljøet på og bak scenen er en velsmurt motor i det rogalandske kulturlivet.
Ringvirkningene fra Teaterveien når ut til hele Rogaland. Rogaland Teater er et hus med høye kunstneriske ambisjoner, stor energi og uendelig mye skaperkraft.
Rogaland Teater skal være sentrum i kunsten. For mennesker, av mennesker. Et sted der det nye skapes og der det kjente blir nytt.

Rogaland Teater
Teaterveien 1
N-4005 Stavanger
Norge