Følg Rogaland Teater

Invitasjon til pressevisning - Cabaret i regi av Martin Lyngbo

Pressemelding   •   jan 24, 2019 11:21 CET

Foto: Stig Håvard Dirdal

Willkommen, bienvenue, wellcome. Til mørke krefter og lekende erotikk, til høye dansespark og slag under beltestedet. Vi lever i en stadig mer polarisert verden, og Cabaret tar det helt ut. Helt ut.

Høsten seriesuksess på NRK, ”Babylon Berlin”, fungerer godt som vorspiel til Glenn André Kaadas debutsesong som teatersjef. Musikalen Cabaret spilles ut i Berlin i overgangen mellom de (for noen) glade 20-årene og de (for de fleste) harde 30-årene. Vi kaller gjerne denne tiden mellomkrigstiden, en betegnelse som kom litt brått på samtiden. For livet leker på metropolens mange kabaret- og varietescener, og bare de som kjenner etter plages av en stigende uro.

Det tøylesløse Berlin anno 1930 - datidens «sex and drugs and rockn´roll» - og de mørke politiske krefters ankomst har vist seg å være en god match siden musikalen Cabaret så dagens lys på 1960-tallet. Sammen med et stort ensemble skal regissør Martin Lyngbo i vinter gjenskape denne frodige/livsbejaende historien om en by som taper sin uskyld.

Berlin i «de glade 20 og 30 åra» var verdens hippeste by, hvor alle søkte lykken! Byen var preget av et fascinerende miljø, som var forlokkende og avskrekkende på samme tid. Til denne hovedstaden, i et ruinert wanna-be-imperium, ankommer amerikaneren Cliff Bradshaw. At kontrastene er store mellom det frigjorte kunstnermiljøet og samfunnet for øvrig i 1930-tallets Berlin, får den amerikanske forfatteren erfare når han flytter inn på et slitent pensjonat. Han blir dratt inn i Berlins heftige natteliv, der han møter og forelsker seg i Cabaretsangerinnen Sally Bowles fra den dekadente nattklubben Kit Kat Club.

Sydende liv, lyst, latter og begjær danner bakgrunnen for en lidenskapelig kjærlighetshistorie i skyggen av fascisme og jødehat. Nazistenes fremmarsj og ferden mot undergangen kaster dog sin mørke skygge over kjærligheten og vi blir vitne til den gradvise overgangen fra lystig sensualisme til en langt mer bastant takt.

Vi inviterer til pressevisning tirsdag 29. januar kl 11:30 på Hovedscenen
Premiere 6. februar kl 19:00 på Hovedscenen

Folkene bak:

Av: Joe Masteroff, Fred Ebb og John Kander

Oversatt av : Kyrre Haugen Bakke

Sangtekster oversatt av: Finn Ludt, Kyrre Haugen Bakke og Kjetil Indregard

Bearbeidet av: Martin Lyngbo

Regissør: Martin Lyngbo

Scenograf: Rikke Juellund

Kostymedesigner: Gøje Rostrup

Koreograf: Esa-Tuomas Alanne

Lysdesigner: Trygve Andersen

Dramaturg: Michael Evans

Maskør: Jill Tonje Holter

Musikalsk bearbeidelse og ledelse: Anders Brunvær Hauge

Medvirkende: Mareike Wang, Erik Røe, Gunnar Eiriksson, Marianne Holter, Even Stormoen

Sigurd Sele, Ragnhild Arnestad Mønness, Katrine Lunde Mackenzie og Benedickte Izabell Ekeland

Musikere: Anders Brunvær Hauge (kapellmester), Renate Engevold og Camilla Hole

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.