Gå videre til innhold
Invitasjon til pressevisning - DNA i regi av Terje Strømdahl

Pressemelding -

Invitasjon til pressevisning - DNA i regi av Terje Strømdahl

DNA - Om mord og annen faenskap

DNA er blodig alvor og en tragisk komedie der gruppepress, sosiale nettverk og ungdommenes egne holdninger blir strukket og tøyd.

Ungdomsteatret gir seg i vinter i kast med krimhistorien DNA. Briten Dennis Kelly skrev forestillingen i 2008 for National Theatre Connections, en årlig ungdomsteaterfestival i London. Kellys omfattende dramaproduksjon har ondskap som et gjennomgående tema, men alltid med en finurlig vri, eller flere.

I DNA utforsker Kelly gruppedynamikken som mobbing forutsetter. Individet viskes ut, og skyld og frykt skaper en felles rasjonalitet som rettferdiggjør de ondeste gjerninger. Hierarkiet i gruppen blir avgjørende, og i dette hierarkiet er det vold som trumfer alt. De som kan vold er øverst på rangstigen. De som ønsker å stoppe før det bærer helt galt av sted, undertrykkes og mislykkes.

DNA er en slags kriminalhistorie, men ikke bare det. De 11 ungdommene i Barne- og ungdomsteateret forteller historien om hvordan man kan streve for unnslippe straff etter en grusom forbrytelse, og hvor galt det kan gå selv med en sjakkmesterlig plan.

Vi inviterer til pressevisning 14. januar kl. 16:30 i Teaterhallen.

Premiere 23. januar kl. 19:00 i Teaterhallen.

Folkene bak:

Av: Dennis Kelly

Oversatt av: Kristin Auestad Danielsen

Regissør: Terje Strømdahl

Scenograf og kostymedesigner: Kari Gravklev

Lysdesigner: Børe Noer Borrevik

Medvirkende: Tiril Gilles Kvanli, Nikolai Hult, Michael Collins, Inger Hovland, Jørgen Westermoen, Josephine Hatlestad Kirkham, Jonas Eliassen Ulveraker

Håvard Sømme, Feline Fredrikke Poulsson, Helga Sofie Jonsbråten og Cathinka Gullberg Nessler

Related links

Emner

Pressekontakt

Pernille Kaldestad

Pressekontakt Informasjonssjef 92421792

Thomas Bendiksen

Pressekontakt Prosjektleder Sceneskifte 48365470

Velkommen til Rogaland Teater!

Den 15. april 1883 åpnet teaterbygningen i Kannik for første gang dørene for publikum. Siden den spede starten har teatervirksomheten gledet, forarget, engasjert og begeistret.
Rogaland Teater har vært et samlingssted for scenekunst preget av høy profesjonalitet og kunstnerisk kvalitet. Gjennom årene har teatret utviklet seg, etablert et eget barne- og ungdomsteater, bygget på, blitt større, fått flere publikummere og blitt en sentral kulturinstitusjon og en merkevare med godt omdømme.
I dag, over 130 år etter åpningen, er aktiviteten på huset og nivået på scenekunsten høyere enn noensinne. Virksomheten ved huset spenner bredt, og det profesjonelle miljøet på og bak scenen er en velsmurt motor i det rogalandske kulturlivet.
Ringvirkningene fra Teaterveien når ut til hele Rogaland. Rogaland Teater er et hus med høye kunstneriske ambisjoner, stor energi og uendelig mye skaperkraft.
Rogaland Teater skal være sentrum i kunsten. For mennesker, av mennesker. Et sted der det nye skapes og der det kjente blir nytt.

Rogaland Teater
Teaterveien 1
N-4005 Stavanger
Norge