Gå videre til innhold
Historien om grev Dracula handler om blodsuging, men enda mer om frykten for smitte og kampen om sannheten. Det blir antagelig helt nødvendig med en god latter. Foto Stig H Dirdal
Historien om grev Dracula handler om blodsuging, men enda mer om frykten for smitte og kampen om sannheten. Det blir antagelig helt nødvendig med en god latter. Foto Stig H Dirdal

Pressemelding -

Invitasjon til pressevisning - Dracula - torsdag 8. feb kl 17:00

DRACULA
Av Bram Stoker og Rolf Alme


Nå kan du bli godt bevandret blant de levende døde! Sesongen 2024 kickstartes ved at Ungdomsteatret gjenoppliver Dracula og det er regissør Rolf Alme som, sammen med ni unge skuespillere, vekker ham opp fra søvnen!

Til tross for at både «Twilight» og «The Vampire Diaries» har gjort sitt inntog på strømmetjenester verden over, er grev Dracula indiskutabelt den mest berømte vampyr i historien. Og ingenting tyder på at han må forlate tronen med det første.

Bram Stoker ga liv til Dracula-myten i sin bok fra 1897. Vi følger den unge advokaten Jonathan Harker på hans reise til Transilvania. Grev Dracula har kjøpt eiendommer i den engelske hovedstaden, og Jonathan skal til greven for å ordne overdragelsene. Allerede på veien til grevens borg blir den unge advokaten advart mot å dra dit, men Jonathan er tro mot oppdraget. Han blir tatt godt imot i den gamle borgen, men etter hvert begynner imidlertid Jonathan å ane ugler i mosen. Han har kun greven å snakke med og føler at borgen blir et fengsel. Han får aldri gå ut og må holde seg unna dører som er låst. En natt opplever han noe skremmende, og forholdet til greven blir aldri det samme igjen. Jonathan har avslørt grevens hemmelighet, og nå frykter han for sitt liv. Det haster med å komme seg unna, men det hele virker umulig.

Når Ungdomsteatret gir seg kast med dette stykket kan du forvente deg en Dracula med mye beksvart humor i en funky og original versjon av klassikeren. Universet vi inviteres inn i er i sin estetikk lagt til Stokers samtid, der stumfilm projiseres og integreres i forestillingen. De ni skuespillerne fra BUT går inn og ut av lerretet og det hele foregår i svart-hvitt. Noe som helt sikkert mottas med takk, for de som ikke tåler ikke synet av blod. Forestillingens særegne form og stumfilm-estetikk vil forhåpentligvis gjøre den til noen timers hårreisende underholdning.

Velkommen til pressevisning torsdag 8. februar kl 17:00 i Teaterhallen.

Premiere 17. februar kl 18:00 i Teaterhallen

Folkene bak:

Av: Bram Stoker og Rolf Alme
Regissør, scenograf og kostymedesigner: Rolf Alme
Dramaturg: Nina Godtlibsen
Koreograf: Dennis De Visscher

Medvirkende:

MARTIN GERMAN: Grev Dracula
EIR APNESETH: Mina Murray (Harker)
KNUT HALVOR AMDAL: Arthur Holmwood (Lord Godalming)
JOAKIM AUESTAD: Jonathan Harker
AXEL EIKE EKANGER: Quincey Morris
LYKKE FÄRDIG KALSÅS: Lucy Westenra

Emner

Kategorier

Kontakter

Pernille Kaldestad

Pressekontakt Informasjonssjef 92421792

Velkommen til Rogaland Teater!

Den 15. april 1883 åpnet teaterbygningen i Kannik for første gang dørene for publikum. Siden den spede starten har teatervirksomheten gledet, forarget, engasjert og begeistret.
Rogaland Teater har vært et samlingssted for scenekunst preget av høy profesjonalitet og kunstnerisk kvalitet. Gjennom årene har teatret utviklet seg, etablert et eget barne- og ungdomsteater, bygget på, blitt større, fått flere publikummere og blitt en sentral kulturinstitusjon og en merkevare med godt omdømme.
I dag, over 130 år etter åpningen, er aktiviteten på huset og nivået på scenekunsten høyere enn noensinne. Virksomheten ved huset spenner bredt, og det profesjonelle miljøet på og bak scenen er en velsmurt motor i det rogalandske kulturlivet.
Ringvirkningene fra Teaterveien når ut til hele Rogaland. Rogaland Teater er et hus med høye kunstneriske ambisjoner, stor energi og uendelig mye skaperkraft.
Rogaland Teater skal være sentrum i kunsten. For mennesker, av mennesker. Et sted der det nye skapes og der det kjente blir nytt.

Rogaland Teater
Teaterveien 1
N-4005 Stavanger
Norge