Gå videre til innhold
Invitasjon til pressevisning på Narnia

Pressemelding -

Invitasjon til pressevisning på Narnia

På den andre siden av klesskapet

For over 70 år siden skapte C.S. Lewis et univers fylt av spenning, fantasi og magi. Han kalte det Narnia, og siden den gang har millioner av lesere over hele verden funnet veien dit gjennom de sju bøkene, som er blitt en av barnelitteraturens store klassikere.

Løven, heksa og klesskapet er den andre boken i C.S. Lewis’ serie om Narnia og med en skarp penn har regissør Nina Godtlibsen oppdatert og laget en forfriskende utgave av klassikeren.

Løven, Heksa og klesskapet er gitt aktuelle rammer, men i Narnia seirer fortsatt det gode over det onde, til slutt.

Bakteppet for årets familieforestilling fra Barne- og ungdomsteatret (BUT) er miljøutfordringen. Den mener regissør Godtlibsen lever i beste velgående i barn og unges bevissthet, selv om også krig og pandemi får sin andel av ung uro.

I høstens familieforestilling representerer Heksa det kalde ekstremværet, den stadige vinteren - uten snø. Ellers er plottet det samme: Lucy møter faunen Tumnus, mens broren Edmund møter Dronningen, som jo er Heksa. I Narnia er det endeløs vinter, men håpet tennes fordi Løven, Aslan, er på vei, og ifølge profetien skal det dukke opp fire barn i Narnia og sammen skal de sørge for at det gode seirer.

Det magiske landet Narnia har prentet seg inn i hodene hos alle nålevende generasjoner. Det er et land med mytiske skapninger og et sted der ufred, urettferdighet og klimakrisen herjer. Det er kampen mellom det gode og det onde – mellom den hvite heksa og den mektige løven Aslan. Og de fire barna, fra en verden i ubalanse, skal vise seg å spille viktige roller i kampen om Narnia.

48 medvirkende fra Barne- og ungdomsteatret inviterer deg til en fortryllende og spennende forestilling full av snakkende dyr, fantastiske skapninger og modige barn, som kjemper for å befri Narnia fra den Hvite Heksas onde makt, løse klimakrisen og redde verden!

Vi inviterer til pressevisning tirsdag 11. okt kl 15:00 på Hovedscenen.

Premiere 14. og 15. okt på Hovedscenen.

Folkene bak:

Av C.S Lewis

Regissør og oversetter: Nina Helen Godtlibsen

Scenograf: Rolf Alme

Koreograf: Dennis De Visscher

Lys- og videodesigner: Trygve Andersen

Stemmepedagog: Hanne Hjertenes Mæland

Medvirkende:

Una Helene Aasen-Broback

Knut Halvor Amdal

Alexey Arsenyev

Birk Vaula Bråten

Nora Drivdal-Harestad

Erika Tellnes Eiene

Axel Eike Ekanger

Maya Eldholm

Lona Ebenhard Flotve

Sofie Folgerø Faret

Martin German

Toni Gies

William Blomgren Grindheim

Ole Ravn Hagland

Billy Hana

Ulrik Bredal Hay Djup

Simon Bratli Heier

Olene Helland

Oliver Normann Hibbard

Noam Hjelm-Hickethier

Nikolai Holmen

Kristina Cruys Sagen Høyvik

Oskar Hadland Kacperski

Ylva Kalvatn Friestad

Isak J. H. Kilter

Lovise Imsland Knutsen

Vemund Kvie-Sande

Ilona Meringdal

Emil Middelthon

Alfred Mo Foldnes

Marius Nordbø

Tobias Nupen Stanghelle

Nagel Nøglegaard

Ask Henrik Oftedal

Oline Ovesen

Noah Leander Johnsen Reinertsen

Ingvild Krohn Reinskau

Håkon Bjo Reinås

Johanna Bjo Reinås

Jana Sofie Rhodes

Alida Riiber Rødsand

Alba Veen Røe

Trond Georg Sagåsen-Roos

Sofia Strand-Grude

Casper Matheus Sudmann-Nielsen

Jakob Gilje Svela

Hedvig Tørneng

Emner

Kontakter

Pernille Kaldestad

Pressekontakt Informasjonssjef 92421792

Velkommen til Rogaland Teater!

Den 15. april 1883 åpnet teaterbygningen i Kannik for første gang dørene for publikum. Siden den spede starten har teatervirksomheten gledet, forarget, engasjert og begeistret.
Rogaland Teater har vært et samlingssted for scenekunst preget av høy profesjonalitet og kunstnerisk kvalitet. Gjennom årene har teatret utviklet seg, etablert et eget barne- og ungdomsteater, bygget på, blitt større, fått flere publikummere og blitt en sentral kulturinstitusjon og en merkevare med godt omdømme.
I dag, over 130 år etter åpningen, er aktiviteten på huset og nivået på scenekunsten høyere enn noensinne. Virksomheten ved huset spenner bredt, og det profesjonelle miljøet på og bak scenen er en velsmurt motor i det rogalandske kulturlivet.
Ringvirkningene fra Teaterveien når ut til hele Rogaland. Rogaland Teater er et hus med høye kunstneriske ambisjoner, stor energi og uendelig mye skaperkraft.
Rogaland Teater skal være sentrum i kunsten. For mennesker, av mennesker. Et sted der det nye skapes og der det kjente blir nytt.

Rogaland Teater

Teaterveien 1
N-4005 Stavanger
Norge