Gå videre til innhold
Illustrasjon Playdesign
Illustrasjon Playdesign

Pressemelding -

Jubileumslansering av skrøniken Hårfagre - en gavepakke til hele fylket!

VELKOMMEN TIL LANSERING I STAVANGER KONSERTHUS TIRSDAG 3. MAI KL 11:00


Rogaland Teater og Stavanger konserthus presenterer stolt:

HÅRFAGRE

– en skrønike om slaget ved Hafrsfjord

I 2022 fyller Rogaland Teater 75 år, Barne-og ungdomsteatret 65 år, Stavanger konserthus 10 år og det 1150 år siden Norge ble samlet til ett rike! Det må feires! Derfor har vi alliert oss med 10-års jubilanten, Stavanger konserthus, for å gå skamløst til verks for å avdekke alle mytene som oppstod rundt Harald Hårfagre og samlingen av Norge.

Denne røverhistoriske researchen skal resultere i en festforestilling av det musikalske, og ikke minst morsomme slaget, når spelparodimusikalen Hårfagre får urpremiere i byens storstue: Stavanger Konserthus.

Urpremiere 7. september i Zetlitz

Hårfagre kaster et helt nytt lys på hendelsene som ledet opp til slaget ved Hafrsfjord og samlingen av Norge til ett kongerike. At Harald ikke ville klippe håret eller gifte seg med Gyda før Norge var samlet, er viden kjent, men at dette gikk ut over frisørbyen Stavanger, hvor den bærekraftige frisørnæringen var den absolutt viktigste og mest innbringende næringen, er nok mindre kjent.

I Hårfagre får vi se hvordan Haralds popularitet vokser og flere og flere velger å la håret gro samtidig som frisørkrisen eskalerer i Stavanger. I kulissene lurer den maktsyke småkongen Sulke av Rogaland, som gjennom dype analyser har funnet ut hva det er som gjør Harald så spesiell. Det er duket til kamp om både makt, identitet og hår når slaget ved Hafrsfjord skal stå i en heidundrende skrønike hvor historiske hendelser blir tatt så alvorlig at de knapt er til å tro.

Rollen som selveste Hårfagre levendegjøres av ingen ringere enn teatersjefen sjøl Glenn André Kaada. Med seg på scenen har han et kobbel av skuespillere fra både Rogaland Teater og Barne-og ungdomsteatret, samt lokale musikere.

Vi inviterer til lansering av denne gavepakken til hele Rogaland fylke. Du vil få møte manusforfatter, teatersjefer, skuespillere, konserthussjef og folk som har bidratt med økonomien!

LANSERING I STAVANGER KONSERTHUS, ZETLITZ TIRSDAG 3. MAI KL 11:00.

Emner

Kontakter

Pernille Kaldestad

Pressekontakt Informasjonssjef 92421792

Velkommen til Rogaland Teater!

Den 15. april 1883 åpnet teaterbygningen i Kannik for første gang dørene for publikum. Siden den spede starten har teatervirksomheten gledet, forarget, engasjert og begeistret.
Rogaland Teater har vært et samlingssted for scenekunst preget av høy profesjonalitet og kunstnerisk kvalitet. Gjennom årene har teatret utviklet seg, etablert et eget barne- og ungdomsteater, bygget på, blitt større, fått flere publikummere og blitt en sentral kulturinstitusjon og en merkevare med godt omdømme.
I dag, over 130 år etter åpningen, er aktiviteten på huset og nivået på scenekunsten høyere enn noensinne. Virksomheten ved huset spenner bredt, og det profesjonelle miljøet på og bak scenen er en velsmurt motor i det rogalandske kulturlivet.
Ringvirkningene fra Teaterveien når ut til hele Rogaland. Rogaland Teater er et hus med høye kunstneriske ambisjoner, stor energi og uendelig mye skaperkraft.
Rogaland Teater skal være sentrum i kunsten. For mennesker, av mennesker. Et sted der det nye skapes og der det kjente blir nytt.

Rogaland Teater
Teaterveien 1
N-4005 Stavanger
Norge