Gå videre til innhold
Lansering av Sommerteater - ny arena, ny regissør og ny forestilling!

Pressemelding -

Lansering av Sommerteater - ny arena, ny regissør og ny forestilling!

SOMMERTEATER I SØRMARKA ARENA!

Årets sommerteater er et herlig kinderegg. Det er ny arena, ny regissør og en ny historie som skal moderniseres og twistes etter alle kunstens regler!

Etter tre år i sirkusteltet i Geoparken følte vi at det var på tide å fornye seg. Vi har i løpet av vinteren saumfart distriktet etter et lokale som kan huse årets elleville sommerteater. Da vi kom over Sørmarka Arena, som arbeider under mottoet «Vi bygger den sprekeste regionen i landet», var valget enkelt. For vi kan love at det kommer til å gå fort i svingene når Sommerteatret flytter inn på den ene kortsiden i ishallen.

Og det er ingen hvem som helst som slenger innom Sommerteatret i år. Tradisjonen tro kommer også årets forestillingen til å bli en smule modernisert. Det vil bli tilsatt en dæsj absurditeter og ikke minst en god dose humor. Fra 13. mai går regissør og skuespillere i gang med en heseblesende, kreativ, absurd og underholdene prøveperiode. Det skal munne ut i en herlig ukorrekt familieforestilling preget av elleville påfunn, upretensiøst teater og en heidundrende folkefest som sikter bredt og knytter generasjoner sammen.

Vi inviterer til lansering av ny arena, regissør og avslører tittelen på sommerens store teaterhøydepunkt MANDAG 11. MARS KL 12:00 I SØRMARKA ARENA.

Sommerteatret er en samarbeidsproduksjon mellom Rogaland Teater og Kulturkompaniet.

Emner

Pressekontakt

Pernille Kaldestad

Pressekontakt Informasjonssjef 92421792

Thomas Bendiksen

Pressekontakt Prosjektleder Sceneskifte 48365470

Velkommen til Rogaland Teater!

Den 15. april 1883 åpnet teaterbygningen i Kannik for første gang dørene for publikum. Siden den spede starten har teatervirksomheten gledet, forarget, engasjert og begeistret.
Rogaland Teater har vært et samlingssted for scenekunst preget av høy profesjonalitet og kunstnerisk kvalitet. Gjennom årene har teatret utviklet seg, etablert et eget barne- og ungdomsteater, bygget på, blitt større, fått flere publikummere og blitt en sentral kulturinstitusjon og en merkevare med godt omdømme.
I dag, over 130 år etter åpningen, er aktiviteten på huset og nivået på scenekunsten høyere enn noensinne. Virksomheten ved huset spenner bredt, og det profesjonelle miljøet på og bak scenen er en velsmurt motor i det rogalandske kulturlivet.
Ringvirkningene fra Teaterveien når ut til hele Rogaland. Rogaland Teater er et hus med høye kunstneriske ambisjoner, stor energi og uendelig mye skaperkraft.
Rogaland Teater skal være sentrum i kunsten. For mennesker, av mennesker. Et sted der det nye skapes og der det kjente blir nytt.

Rogaland Teater
Teaterveien 1
N-4005 Stavanger
Norge