Gå videre til innhold
LANSERING AV VÅREN 2020 PÅ ROGALAND TEATER

Pressemelding -

LANSERING AV VÅREN 2020 PÅ ROGALAND TEATER

Ambisjoner, vilje og mot er en del av Rogaland Teaters DNA, og dette kommer godt til syne i vårens premierer. Og med en miks av gammelt og nytt, vågalt og originalt, har vi i sum et vårprogram med godbiter for de aller fleste.

Denne våren har vi gjort spillerommet stort for Ungdomsteatret. Fra januar til mai skal 20 ungdommer få boltre seg under bakkenivået i Kjellerteatret, og vi starter selvsagt sesongen med ungdommelig pågangsmot og Norgespremiere på en labyrintisk skrekkhistorie om den første store kjærligheten og om jakten på finne seg selv. Ungdommen følger opp med ny premiere i februar og de har selv skrevet og utviklet en musikkforestilling om de mange utfordringer og valg som man støter på som ung i verdens rikeste land.

Siste uken i januar blir det det hele tre premierer på våre ulike scener. Det blir kortreist kunst når vi hyller en av regionens store artister med en egen teaterkonsert på Hovedscenen. Dagen etter åpner vi for et maskulint maktdrama i Teaterhallen, der det blir både brutalt og urovekkende, humoristisk og absurd, Siste forestilling ut er en Norgespremiere på Intimscenen der verden vises som den er, bortsett fra at den er speilvendt og satt på hodet. Å være, eller ikke være, et objekt handler om makt. Og i denne forestillingen er det kvinnene som sitter med makten og objektiviseringen av menn gjør at de kan begjæres og diskrimineres – både på arbeidsplassen og i hjemmet.

Vi får selvsagt også gjensyn med tidligere forestillinger og både En midtsommernattsdrøm, Scener fra et ekteskap og Alle fantastiske ting blir å oppleve i løpet av våren. Vi har også fått plass til gjester og får besøk av både Teater Manu og Statsteatret.

På forsommeren kan publikum oppleve en korrupt komedie der vi skal til en mørk og dyster verden der synet på menneskesjelen er kullsvart og der de fleste er levende begravet i undertrykkelse. Men på toppen av samfunnspyramiden troner de som har fått makt på hjernen og som ikke skyr noen midler for å tuske til seg mer av alt! Men frykten for statsapparatet er alltid tilstede, for ingen av dem er villige til å gi avkall på sin snobbedekadanse og sine hedonistiske behov. Vi avslutter sesongen med en urpremiere, som er en bevegende fortelling om opphav, skam, fortielse og omkostningene ved å være ærlig.

Teatersjef Glenn André Kaada ønsker velkommen til lansering av vårprogrammet, der han presenterer de kunstneriske teamene og smakebiter fra ulike forestillinger!

Stort velkommen!

Dato: Onsdag 4. desember
Sted: Kjellerteatret
Tid: 11:00

Emner

Kontakter

Pernille Kaldestad

Pressekontakt Informasjonssjef 92421792

Velkommen til Rogaland Teater!

Den 15. april 1883 åpnet teaterbygningen i Kannik for første gang dørene for publikum. Siden den spede starten har teatervirksomheten gledet, forarget, engasjert og begeistret.
Rogaland Teater har vært et samlingssted for scenekunst preget av høy profesjonalitet og kunstnerisk kvalitet. Gjennom årene har teatret utviklet seg, etablert et eget barne- og ungdomsteater, bygget på, blitt større, fått flere publikummere og blitt en sentral kulturinstitusjon og en merkevare med godt omdømme.
I dag, over 130 år etter åpningen, er aktiviteten på huset og nivået på scenekunsten høyere enn noensinne. Virksomheten ved huset spenner bredt, og det profesjonelle miljøet på og bak scenen er en velsmurt motor i det rogalandske kulturlivet.
Ringvirkningene fra Teaterveien når ut til hele Rogaland. Rogaland Teater er et hus med høye kunstneriske ambisjoner, stor energi og uendelig mye skaperkraft.
Rogaland Teater skal være sentrum i kunsten. For mennesker, av mennesker. Et sted der det nye skapes og der det kjente blir nytt.

Rogaland Teater
Teaterveien 1
N-4005 Stavanger
Norge