Gå videre til innhold
Foto Bjørn Tagliano
Foto Bjørn Tagliano

Pressemelding -

Lillemus - mei og Villungane - En hyllestforestilling til Bjørn Endreson

LILLEMUS MEI OG VILLUNGANE!
En hyllestforestilling til Barneteatrets far

I år er Barne- og Ungdomsteatret 65 år og Barneteaterets far og grunnlegger Bjørn Endreson ville fylt 100 år. Det må feires!

Full av entusiasme og forståelse for hva som bor av kreative krefter i barn la Bjørn Endreson til rette for at barn skulle ha de samme profesjonelle rammene som voksne når de spilte teater. Hele det tekniske og kunstneriske apparatet ble satt i sving, ikke noe skulle være annenrangs! Det førte til at Bjørn Endresons barneteater ble en meget levedyktig suksess, som vi i dag nyter godt av!

I starten både skrev og regisserte Endreson alle stykkene Barneteatret satte opp, til stor fornøyelse for både store og små publikummere!

En gave til våre yngste publikummere!

I høst tar teatermaker og regissør Kathrine Junger Ims arven opp etter Endreson. Hun har gått på jakt i Endresons mange historier og sammen med syv medvirkende fra Barne- og ungdomsteatret vekker hun noen av hans kjæreste karakterer til live i denne hyllesten til Barneteatrets far.

Med enkle, men effektive teatergrep, seks barn og en Lillemus-mei tar vi dere med på en magisk oppdagelse av slemme stesøstre, deilige oster, en rotte, tøysete narrer, en sko som søker prinsesse og musikalske godbiter. Bli med inn i Barne- og ungdomsteatrets fantastiske Endresonunivers denne høsten!

Passer for barn mellom 3 og 8 år. Gøy for hele familien!

På torsdag inviterer vi til pressevisning torsdag 10. nov i Teaterkafeen kl 15:30!

Premiere lørdag 12. nov kl 13:00 i Teaterkafeen.

Folkene bak:

Regissør: Kathrine Junger Ims

Kostymedesigner: Ragnhild Anda Tengesdal

Medvirkende:
Nolaith Boyle Både
Mynthe Berne Erland
Alva Gjerstad-Sørensen
Milla Einarsdatter Hausken
Karla K. Schur
Magnus Nordbø Middelthon
Elliott Hodne Vatnaland

Emner

Kontakter

Pernille Kaldestad

Pressekontakt Informasjonssjef 92421792

Velkommen til Rogaland Teater!

Den 15. april 1883 åpnet teaterbygningen i Kannik for første gang dørene for publikum. Siden den spede starten har teatervirksomheten gledet, forarget, engasjert og begeistret.
Rogaland Teater har vært et samlingssted for scenekunst preget av høy profesjonalitet og kunstnerisk kvalitet. Gjennom årene har teatret utviklet seg, etablert et eget barne- og ungdomsteater, bygget på, blitt større, fått flere publikummere og blitt en sentral kulturinstitusjon og en merkevare med godt omdømme.
I dag, over 130 år etter åpningen, er aktiviteten på huset og nivået på scenekunsten høyere enn noensinne. Virksomheten ved huset spenner bredt, og det profesjonelle miljøet på og bak scenen er en velsmurt motor i det rogalandske kulturlivet.
Ringvirkningene fra Teaterveien når ut til hele Rogaland. Rogaland Teater er et hus med høye kunstneriske ambisjoner, stor energi og uendelig mye skaperkraft.
Rogaland Teater skal være sentrum i kunsten. For mennesker, av mennesker. Et sted der det nye skapes og der det kjente blir nytt.

Rogaland Teater
Teaterveien 1
N-4005 Stavanger
Norge