Gå videre til innhold
Foto Stig Håvard Dirdal
Foto Stig Håvard Dirdal

Pressemelding -

Presseinvitasjon - En midtsommernattsdrøm 26. august kl 11:30

EN MIDTSOMMERNATTSDRØM

- En hyllest til drømmene

Det er bare å feste setebeltene og gjøre seg klar for en teatralsk syretripp av det utenomjordiske slaget. William Shakespeares En midtsommernattsdrøm er et overflødighetshorn av lyst og løye, surrealisme, tant og fjas, men også av voldsom tragedie, eksistensiell tvil, følsomhet og ømme hjerter.

Inn i en drøm

Det er første gang danske Maria Kjærgaard-Sunesen gjester Rogaland Teater og hun står for regien i En Midtsommernattsdrøm av William Shakespeare. Sammen med scenograf og kostymedesigner Simon Witzansky og et stort ensemble tar hun oss med til antikkens Athen. Det skal inngås et fornuftsekteskap, en politisk allianse mellom mektige mennesker, og byen står på hodet. Hoffmesterens datter skal også gifte seg, for å bevare maktstrukturene. Men den unge damen motsetter seg sitt planlagte ekteskap, en forbrytelse det knyttes dødsstraff til. Hun rømmer med sin elskede, med den forsmådde brudgommen hakk i hæl, og ender i den mørke skogen der alt kan skje.

Og det gjør det. Her møter vi alvekongen, hans dronning og hennes danseglade alvehoff, og etter hvert et esel. Alvekongen og dronningen sliter med sjalusi, og mens kongen forsøker å narre dronningen tilbake til ham sørger alvekongens hjelper, Puck, mer eller mindre frivillig, for å komplisere situasjonen med helt uforsvarlig håndtering av en magisk blomstersaft. Når fire håndverkere dukker opp i månelyset for å øve på teaterstykket de skal framføre i det planlagte bryllupet i Athen, blir kaoset komplett. Som i en drøm.

Flerstemt poesi

Alle Hovedscenens virkemidler tas i bruk. Scenetårn og dreiescene får kjørt seg, det samme får teaterets systue, som har produsert uendelig mange vanvittige kostymer. Koreograf Blinda Braza hjelper til med å organisere de mange kroppene i skogen, og den svenske komponisten Anders Ortman har skrevet ny musikk. Deler av Shakespeares poetiske tekst er blitt sanger.

Lyst og kontroll

En midtsommernattsdrøm handler om kjærligheten, lysten, begjæret. Om at kjærligheten alltid har en skyggeside. Om at mennesket heller dør enn å ikke få den man elsker. Og om menneskets behov for kontroll, og naturens vrangvillige innstilling til det behovet.

Vi inviterer til pressevisning mandag 26. august kl 11:30 på Hovedscenen.

Premiere 4. september kl 19:00 på Hovedscenen.


Folkene bak:

Av: William Shakespeare

Regissør: Maria Kjærgaard-Sunesen I Scenograf og kostymedesigner: Simon Holk Witzansky I Koreograf: Belinda Braza I Komponist: Anders Ortman I Maskør: Jill Tonje Holter I Lysdesigner: Haakon Espeland I Dramaturg: Michael Evans.

Medvirkende: Espen Reboli Bjerke, Nina Ellen Ødegård, Lars Berge, Jacob Vigeland, Marianne Holter, Ingrid Rusten, Eva Ragnhild Tysse, Ulrikke Døvigen, Jonas Digerud, Marko Kanic, Matias Kuoppala og Mareike Wang.

Emner

Kontakter

Pernille Kaldestad

Pressekontakt Informasjonssjef 92421792

Velkommen til Rogaland Teater!

Den 15. april 1883 åpnet teaterbygningen i Kannik for første gang dørene for publikum. Siden den spede starten har teatervirksomheten gledet, forarget, engasjert og begeistret.
Rogaland Teater har vært et samlingssted for scenekunst preget av høy profesjonalitet og kunstnerisk kvalitet. Gjennom årene har teatret utviklet seg, etablert et eget barne- og ungdomsteater, bygget på, blitt større, fått flere publikummere og blitt en sentral kulturinstitusjon og en merkevare med godt omdømme.
I dag, over 130 år etter åpningen, er aktiviteten på huset og nivået på scenekunsten høyere enn noensinne. Virksomheten ved huset spenner bredt, og det profesjonelle miljøet på og bak scenen er en velsmurt motor i det rogalandske kulturlivet.
Ringvirkningene fra Teaterveien når ut til hele Rogaland. Rogaland Teater er et hus med høye kunstneriske ambisjoner, stor energi og uendelig mye skaperkraft.
Rogaland Teater skal være sentrum i kunsten. For mennesker, av mennesker. Et sted der det nye skapes og der det kjente blir nytt.

Rogaland Teater
Teaterveien 1
N-4005 Stavanger
Norge