Følg Rogaland Teater

Presseinvitasjon - En midtsommernattsdrøm 26. august kl 11:30

Pressemelding   •   aug 21, 2019 10:12 CEST

Foto Stig Håvard Dirdal

EN MIDTSOMMERNATTSDRØM

- En hyllest til drømmene

Det er bare å feste setebeltene og gjøre seg klar for en teatralsk syretripp av det utenomjordiske slaget. William Shakespeares En midtsommernattsdrøm er et overflødighetshorn av lyst og løye, surrealisme, tant og fjas, men også av voldsom tragedie, eksistensiell tvil, følsomhet og ømme hjerter.

Inn i en drøm

Det er første gang danske Maria Kjærgaard-Sunesen gjester Rogaland Teater og hun står for regien i En Midtsommernattsdrøm av William Shakespeare. Sammen med scenograf og kostymedesigner Simon Witzansky og et stort ensemble tar hun oss med til antikkens Athen. Det skal inngås et fornuftsekteskap, en politisk allianse mellom mektige mennesker, og byen står på hodet. Hoffmesterens datter skal også gifte seg, for å bevare maktstrukturene. Men den unge damen motsetter seg sitt planlagte ekteskap, en forbrytelse det knyttes dødsstraff til. Hun rømmer med sin elskede, med den forsmådde brudgommen hakk i hæl, og ender i den mørke skogen der alt kan skje.

Og det gjør det. Her møter vi alvekongen, hans dronning og hennes danseglade alvehoff, og etter hvert et esel. Alvekongen og dronningen sliter med sjalusi, og mens kongen forsøker å narre dronningen tilbake til ham sørger alvekongens hjelper, Puck, mer eller mindre frivillig, for å komplisere situasjonen med helt uforsvarlig håndtering av en magisk blomstersaft. Når fire håndverkere dukker opp i månelyset for å øve på teaterstykket de skal framføre i det planlagte bryllupet i Athen, blir kaoset komplett. Som i en drøm.

Flerstemt poesi

Alle Hovedscenens virkemidler tas i bruk. Scenetårn og dreiescene får kjørt seg, det samme får teaterets systue, som har produsert uendelig mange vanvittige kostymer. Koreograf Blinda Braza hjelper til med å organisere de mange kroppene i skogen, og den svenske komponisten Anders Ortman har skrevet ny musikk. Deler av Shakespeares poetiske tekst er blitt sanger.

Lyst og kontroll

En midtsommernattsdrøm handler om kjærligheten, lysten, begjæret. Om at kjærligheten alltid har en skyggeside. Om at mennesket heller dør enn å ikke få den man elsker. Og om menneskets behov for kontroll, og naturens vrangvillige innstilling til det behovet.

Vi inviterer til pressevisning mandag 26. august kl 11:30 på Hovedscenen.

Premiere 4. september kl 19:00 på Hovedscenen.


Folkene bak:

Av: William Shakespeare

Regissør: Maria Kjærgaard-Sunesen I Scenograf og kostymedesigner: Simon Holk Witzansky I Koreograf: Belinda Braza I Komponist: Anders Ortman I Maskør: Jill Tonje Holter I Lysdesigner: Haakon Espeland I Dramaturg: Michael Evans.

Medvirkende: Espen Reboli Bjerke, Nina Ellen Ødegård, Lars Berge, Jacob Vigeland, Marianne Holter, Ingrid Rusten, Eva Ragnhild Tysse, Ulrikke Døvigen, Jonas Digerud, Marko Kanic, Matias Kuoppala og Mareike Wang.

Vedlagte filer

Word-dokument