Gå videre til innhold
Pressevisning - Barne og ungdomsteatrets høstforestilling - Grusomme Måns

Pressemelding -

Pressevisning - Barne og ungdomsteatrets høstforestilling - Grusomme Måns

Når Barne- og ungdomsteatret viser forestillingen om Grusomme Måns blir det både musikk, dans, alvor, humor og forbudt kjærlighet. Med andre ord alt hva et publikum kan ønske seg.

Du kjenner kanskje historien om Pelle Svanseløs, den lille hyggelige katten uten hale, som Gøsta Knutsson skrev om. I Grusomme Måns skal vi bli bedre kjent med Pelles plageånd – Måns.

Det er noen som bare ER kule, den som alle vil henge med - og sånn er Grusomme Måns. Han er en cool og rocka katt, han gjør som han vil og bryr seg ikke om noen andre. Og sammen med sine to lojale medløpere, Bill og Bull, ruler han i kattebyen Kattistan.

I Kattistan har man the swag, der hører man på garasjerock, chiller, har det moro og nyter tilværelsen. I hundebyen Hundistan bor de fisefine aristokratene, de som går i teselskap, i operaen og på klassisk konsert. De to byene er adskilt av en stor mur og ingen hunder har adgang til Kattistan og katter er selvsagt forbudt i Hundistan.

Men en dag forelsker Grusomme Måns seg i den nysgjerrige, intelligente og sjarmerende hunden Daisy, som bor i Hundistan. Og forkledt som en hund trosser Måns alle Kattistans regler og sniker seg inn i den forbudte hundebyen for å treffe sitt livs store kjærlighet.

Men hva skjer når han krysser grensen ulovlig? Blir Måns avslørt i Hundistan? Og kan en katt og en hund i det hele tatt bli kjærester?

Grusomme Måns er hundenes og kattenes West Side story, hvor det handler om den umulige kjærligheten. Manuset er skrevet av Dennis Magnusson og basert på og inspirert av historien om Pelle Svanslös av forfatteren Gösta Knutsson. Regissør Dennis Sandin satte opp forestillingen for første gang i Sverige i 2011 og nå står altså Rogaland Teater og Norge for tur.

Vi inviterer til pressevisning i de firbeintes verden tirsdag 8. oktober kl 12:00 på Hovedscenen.
Premiere 11. oktober kl 16:30 og 12. oktober kl 15:00 på Hovedscenen.

Folkene bak:

Av: Dennis Magnusson I Oversetter: Kristin Auestad Danielsen I Regissør: Dennis Sandin I Scenograf og kostymedesigner: Karin Gille
Sangpedagog: Hanne Hjertenes Mæland I Maskør: Sigrid Teige I Dramaturg: Carl Jørn Johansen Koreograf: Victoria Jane Harley I Lyddesign: Andreas Veire, Arild Lærgreid og Frode Ytre-Arne Musikkproduksjon: Frode Ytre-Arne og Svein Ragnar Myklebust

Medvirkende:

LAG DAISY – premiere 11. oktober

KATTER

Måns: Helge Håvarstein
Pelle: Ida Sagen Skandsen
Bill: Andrea Stenshorne Simonsen
Bull: Oliver Østvold Enoksen
Gamle Maja: Vera Ottesen
Richard: Laurits Pedersen Knudsen
Gullet: Pia Pedersen Knudsen
Catzilla: Ylva Kvie-Sande
Catstevens: Nikolai Holmen
Crypton: Oscar McGill Stray
Cognac: Frøya Iversen Hopsdal
Cassandra: Vilje Tveit
Cleopatra: Sofie Chapman

HUNDER
Daisy: Elida Homdrom Helleland
William: Anders Vagle
Frej: Rikke Mellemstrand Torsteinbø
Terje: Jens Cranner Dahle
Hvitney: Monika Kristoffersen
Hector: Emil Middelthon
Hamlet: Dennis Rafaelsen Ekrheim
Harmonia: Karen Ramstrøm Bjørkhaug
Filmanmelder Kikki Åsgardsreia: Guro Rohde Endresen

LAG MÅNS – premiere 12. oktober
KATTER:
Måns: Kjetil B Jekteberg
Pelle: Johanne Bakke
Bill: Inger Hovland
Bull: Otto Georg Valtteri Meringdal
Gamle Maja: Tomine Hetland
Richard: Ole Ravn Hagland
Gullet: Kiara Urbanovská
Catzilla: Vilde Svela Mjeldheim
Catstevens: Gabriel Escobar
Crypton: Emil Johannes Piel
Cognac: Lotta Hovland
Cassandra: Vega Østin
Cleopatra: Vilja Holter Fugelli

HUNDER
Daisy: Vera Aas Bøe
William: Tord Natlandsmyr
Frej: Eir Marie Apneseth
Terje: Tobias Hetland og
Hvitney: Fride Lande
Hector: Mateo Baardsen
Hamlet: William Blomgren Grindheim
Harmonia: Karla Kaldestad Schur
Filmanmelder Kikki Åsgardsreia: Carina Christensen

Emner

Kontakter

Pernille Kaldestad

Pressekontakt Informasjonssjef 92421792

Velkommen til Rogaland Teater!

Den 15. april 1883 åpnet teaterbygningen i Kannik for første gang dørene for publikum. Siden den spede starten har teatervirksomheten gledet, forarget, engasjert og begeistret.
Rogaland Teater har vært et samlingssted for scenekunst preget av høy profesjonalitet og kunstnerisk kvalitet. Gjennom årene har teatret utviklet seg, etablert et eget barne- og ungdomsteater, bygget på, blitt større, fått flere publikummere og blitt en sentral kulturinstitusjon og en merkevare med godt omdømme.
I dag, over 130 år etter åpningen, er aktiviteten på huset og nivået på scenekunsten høyere enn noensinne. Virksomheten ved huset spenner bredt, og det profesjonelle miljøet på og bak scenen er en velsmurt motor i det rogalandske kulturlivet.
Ringvirkningene fra Teaterveien når ut til hele Rogaland. Rogaland Teater er et hus med høye kunstneriske ambisjoner, stor energi og uendelig mye skaperkraft.
Rogaland Teater skal være sentrum i kunsten. For mennesker, av mennesker. Et sted der det nye skapes og der det kjente blir nytt.

Rogaland Teater
Teaterveien 1
N-4005 Stavanger
Norge