Følg Rogaland Teater

Pressevisning Brødrene Løvehjerte

Pressemelding   •   okt 01, 2020 08:11 CEST

En gripende fortelling om samhold og søskenkjærlighet.

Fantasiens vinger brer seg over oss når Brødrene Løvehjerte settes opp på Hovedscenen i høst. Unge medvirkende fra Barne-og ungdomsteatret tar dere med til eventyrenes og leirbålenes tid i Astrid Lindgrens spennende middelaldereventyr.

Velkommen til pressevisning 6. oktober kl 11:30 på Hovedscenen på Rogaland Teater.

Premierer 9. og 10. oktober.

Astrid Lindgrens bok «Brødrene Løvehjerte» har trollbundet generasjoner med historien om to brødre og døden siden den ble utgitt for første gang i 1973. Kort fortalt handler den om de to brødre Jonathan og Karl som er svært glade i hverandre, men som dør med kort mellomrom. De møtes igjen i det fantastiske landet Nangijala.

Nangijala er egentlig dødsriket. Storebroren Jonathan er den sterke av de to. Han må lære lillebroren Karl, som kalles Kavring, å finne frem til motet inni seg. Lære ham å finne ut om han er «et menneske eller en liten lort».

Det blir det rikelig anledning til å finne ut av i Nangijala. For av de to dalene i riket, Kirsebærdalen og Klungerdalen, er det bare Kirsebærdalen som fortsatt er fri. Klungerdalen er hærsatt av den onde Tengils menn. Idet den store frihetskjemperen Orvar fengsles, blir det Jonathan Løvehjerte som nå må lede frihetskampen. Og lillebror Karl må også hente frem det motet han kan.

Det blir både veldig trist, temmelig skummelt og riktig spennende underveis. Hvis det blir for nifst og spennende av og til, er det bare å lukke øynene en liten stund. For det som er godt og vakkert her i livet, vil vinne til slutt.

Av:

Astrid Lindgren

Regissør:

Bjørn Ravn Carlsen

Scenograf:

Even Børsum

Kostymedesigner:

Ingrid Nylander

Lysdesign:

Haakon Espeland

Koreograf:

Victoria Harley

Stemmepedagog:

Hanne Hjertnes Mæland

Forlag:

Nordiska ApS

Plakatfoto:

Stig Håvard Dirdal

Medvirkende:

Medlemmer fra Barne-og ungdomsteatret


Anbefalt aldersgrense fra 6 år