Gå videre til innhold
Foto: Stig Håvard Dirdal
Foto: Stig Håvard Dirdal

Pressemelding -

Pressevisning HAPPY HOUR av Cristian Ceresoli

PRESSEVISNING PÅ HAPPY HOUR AV Cristian Ceresoli

En lystig ferd mot undergangen

«Alle dager ligner hverandre.
Men det er en dag, som er annerledes enn de andre.
En dag, som alle venter på.»

For første gang i Norge er det duket for HAPPY HOUR av den italienske forfatteren Cristian Ceresoli. Her råder den kulørte fascismen, mens folk nyter livet og kleskoden er leopardmønstret. Men budskapet fra det totalitære styret i denne verden er klar: smil eller bli straffet!

Kerfuffle er en gutt, verdensmester. Mens Ado, søsteren hans, er ei jente. Mamma og pappa er lykkelige. Fordi det er obligatorisk.

De to søsknene forteller i en intens og fabulerende strøm av tanker om sin oppvekst i et samfunn der en splitter ny og svært effektiv form for munter totalitarisme er under utvikling. Det er en verden av morsomme massedeportasjoner og festlige utslettelser og hvor de overfladiske glansbildeverdiene veier mer enn personlighet og frihet. Her råder den kulørte fascismen, mens folk nyter livet og kleskoden er leopardmønstret. Men budskapet fra det totalitære styre i denne verden er klar: smil eller bli straffet!

Du trenger ikke å ha styr på fortidens søreuropeiske diktatorer, Trumps ulike meninger, eller ha fulgt med i verdensutviklingen de siste par hundre årene for å få fatt i fascismeadvarselen i Happy Hour - der alt som er ekte, uskyldig og kjærlig blir sølt til og ødelagt. Du trenger heller ikke å være interessert i politikk for å se denne forestillingen. Det du imidlertid kan ende opp med er en ubehagelig følelse av maktesløshet, frykt for fremtiden og avsky mot vulgærkapitalismen. Som selvfølgelig kan kureres med store mengder reality-tv, å swipe gjennom venners instagram-stories eller en voldsom dyr shoppingtur...

Den italienske forfatteren Cristian Ceresoli sto bak suksessen DRITT (La Merda). HAPPY HOUR er et fragment av det samme landskapet som i La Merda, og utfolder seg som en dystopisk advarsel om hvor vi kan havne hvis vi ikke overveier de grunnleggende strukturene og verdiene i vår verden på nytt.

HAPPY HOUR hadde italiensk urpremiere i oktober 2018 og settes for første gang opp i Norge på Rogaland Teater.

A Frida Kahlo Productions, Richard Jordan Productions, Teatro Metastasio, Teater Grob in association with Jersey Arts Centre and Pleasance.

Velkommen til HAPPY HOUR!

Pressevisning 26. august klokken 11:30 på Hovedscenen

Norgespremiere lørdag 05. september klokken 18:00 på Hovedscenen


Folkene bak:

Av:

Cristian Ceresoli

Oversatt av:

Audny Chris Holsen

Regissør:

Audny Chris Holsen

Scenograf og kostymedesigner:

Olav Myrtvedt

Lysdesigner:

Tobias Hagström-Ståhl

Lyddesigner:

Jonas Bjerketvedt

Dramaturg:

Carl Jørn Johansen

Maskør:

Jill Tonje Holter

Medvirkende:

Helga Guren og Karl-Vidar Lende

Plakat og forestillingsfoto:

Stig Håvard Dirdal

Emner

Pressekontakt

Pernille Kaldestad

Pressekontakt Informasjonssjef 92421792

Velkommen til Rogaland Teater!

Den 15. april 1883 åpnet teaterbygningen i Kannik for første gang dørene for publikum. Siden den spede starten har teatervirksomheten gledet, forarget, engasjert og begeistret.
Rogaland Teater har vært et samlingssted for scenekunst preget av høy profesjonalitet og kunstnerisk kvalitet. Gjennom årene har teatret utviklet seg, etablert et eget barne- og ungdomsteater, bygget på, blitt større, fått flere publikummere og blitt en sentral kulturinstitusjon og en merkevare med godt omdømme.
I dag, over 130 år etter åpningen, er aktiviteten på huset og nivået på scenekunsten høyere enn noensinne. Virksomheten ved huset spenner bredt, og det profesjonelle miljøet på og bak scenen er en velsmurt motor i det rogalandske kulturlivet.
Ringvirkningene fra Teaterveien når ut til hele Rogaland. Rogaland Teater er et hus med høye kunstneriske ambisjoner, stor energi og uendelig mye skaperkraft.
Rogaland Teater skal være sentrum i kunsten. For mennesker, av mennesker. Et sted der det nye skapes og der det kjente blir nytt.

Rogaland Teater
Teaterveien 1
N-4005 Stavanger
Norge