Gå videre til innhold
Ta vel imot Rebel One, Expi-F-Rosamon, Kjell-Lena, Lego Alaska, Eple Geir Iverson, Nintendo Jensen, Tvili og Mikkel Mohammed Goldman – de er fucking faboulous. Foto Grethe Nygaard
Ta vel imot Rebel One, Expi-F-Rosamon, Kjell-Lena, Lego Alaska, Eple Geir Iverson, Nintendo Jensen, Tvili og Mikkel Mohammed Goldman – de er fucking faboulous. Foto Grethe Nygaard

Pressemelding -

Pressevisning i Galaxyland tirsdag 10. jan kl 17:00 i Kjellerteatret!

Presseinvitasjon GALAXYLAND

Det blir kortreist kunst når Galaxyland ser scenens lys 19. februar i Kjellerteatret. Manus er ført i pennen av tidligere Barne-og ungdomsteatermedlem Rolf Kristian Larsen, og derfor var det både rett og rimelig at det var Ungdomsteatret som skulle sette opp hans første stykke på Rogaland Teater.

Råtøffe men usikre på fremtiden. Det er status for åtte unge kvinner som har havnet i et Galaxyland i en tidsregning langt unna oss. De befinner seg i en slags trygghet i sin hule. Nå er tiden kommet for å undersøke om det er noe liv der ute og definere samfunnet slik de ønsker. Sammen.

De åtte unge kvinnene skal tørre og klare ting de aldri har gjort før, når de finner veien ut av den trygge hulen der de har vært strandet i et langt og ubestemt tidsrom. Helt alene, uten mødrene i nærheten. De som kommer ut fra hulen har begrensede livserfaringer. De møter noen zumbier (ja, zumbier) og de er kanskje farlige. Men ingen av huleboerne har lyst til å dø uten å ha kjempet for noe. Derfor spiller de teater for å finne frem til en grunnlov. Tiden er kommet for å oppdage ting og fortiden på nytt. Nå skal de definere og lage sitt eget Galaxyland med frihet, ungdomsopprør, egen grunnlov og inspirasjonen henter de fra det sosiale mediet Facefuck.

I Galaxyland får vi oppleve hvordan språket har blitt og er en slags overdrivelse av i dag, eller hva man kanskje tror fremtiden vil bli. Det er en miks av krenkelser, samfunnskritikk, diskusjoner om kjønn og helt uten gutter. The future is female.

Ta vel imot Rebel One, Expi-F-Rosamon, Kjell-Lena, Lego Alaska, Eple Geir Iverson, Nintendo Jensen, Tvili og Mikkel Mohammed Goldman – de er fucking faboulous.

Vi inviterer dere til pressevisning i Galaxyland tirsdag 10. jan kl 17:00 i Kjellerteatret!
Premiere 19. januar kl 18:45 i Kjellerteatret

Folkene bak:
Av: Rolf Kristian Larsen
Regissør: Carl Jørn Johansen
Lysdesigner: Benjamin Dahl

Medvirkende:
Mikkel Mohammed Goldman: Eir Apneseth
Rebel One: Johanne Veland Bakke
Eple Geir Iverson: Ragnhild Folgerø Faret
Lego Alaska: Fryd Kristina Fossmo Nymo
Tvili: Stella Hegreberg
Expi-F-Rosamon: Rojin Kaplan
Nintendo Jensen: Anne Muge Soyer
Kjell-Lena: Madeleine Viste Brannan

Emner

Kontakter

Pernille Kaldestad

Pressekontakt Informasjonssjef 92421792

Velkommen til Rogaland Teater!

Den 15. april 1883 åpnet teaterbygningen i Kannik for første gang dørene for publikum. Siden den spede starten har teatervirksomheten gledet, forarget, engasjert og begeistret.
Rogaland Teater har vært et samlingssted for scenekunst preget av høy profesjonalitet og kunstnerisk kvalitet. Gjennom årene har teatret utviklet seg, etablert et eget barne- og ungdomsteater, bygget på, blitt større, fått flere publikummere og blitt en sentral kulturinstitusjon og en merkevare med godt omdømme.
I dag, over 130 år etter åpningen, er aktiviteten på huset og nivået på scenekunsten høyere enn noensinne. Virksomheten ved huset spenner bredt, og det profesjonelle miljøet på og bak scenen er en velsmurt motor i det rogalandske kulturlivet.
Ringvirkningene fra Teaterveien når ut til hele Rogaland. Rogaland Teater er et hus med høye kunstneriske ambisjoner, stor energi og uendelig mye skaperkraft.
Rogaland Teater skal være sentrum i kunsten. For mennesker, av mennesker. Et sted der det nye skapes og der det kjente blir nytt.

Rogaland Teater
Teaterveien 1
N-4005 Stavanger
Norge