Gå videre til innhold
Foto Marie von Krogh
Foto Marie von Krogh

Pressemelding -

Pressevisning Konstellasjoner - onsdag 23. feb kl 11:15

Presseinvitasjon – Konstellasjoner

Regissør Simon Lay har tidligere gjestet Rogaland Teater med suksessforestillingene PUST og Alle fantastiske ting. Nå er han tilbake med nok et stykke som leker med rammene for dramatikkens fortellekunst. Med seg på laget har han en sterk konstellasjon i makkerparet Ragnhild Tysse og Amell Basic.

Har du noen ganger kjent på følelsen av hvordan ditt eget liv hadde vært dersom bare en liten detalj hadde vært annerledes? I Konstellasjoner lekes det med tanken om å kunne endre på de valgene som vi tar og dermed de påfølgende konsekvensene. Kanskje finnes det et parallelt univers hvor vi tar andre valg og derfor ender med et helt andet liv i siste ende?

Det er i en hage i regnvær på en grillfest at Marianne og Roland møtes. Men hvem som sier hva til hvem, og hvem som tar det endelige skrittet, det er det mange fortolkninger og gjennomspillinger av i det raffinerte kjærlighetsstykket Konstellasjoner.

For det er kjærligheten i forskjellige konstellasjoner Nick Payne setter i scene. Mann møter kvinne. Kvinne møter mann. Flere ganger. Samme møte, men med ulike utfall. Igjen og igjen. Som kvantemekanikken kvinnen forsker på, hvor ulike sannheter muligens kan eksistere side om side og der hvert lille valg virker inn på veien videre.

Det kan kanskje høres ut som et ualminnelig tørt studie i kjærlighet, men dette dramatiske fysikkforsøket i Kjellerteatret er den rene forførelsen når det kommer til fortellerkunst og historien om et ungt par som i møte med hverandre opplever både kjærlighet og sorg.

Vi inviterer til pressevisning onsdag kl 11:30 i Kjellerteatret.

Premiere 2. mars kl 17:30

Folkene bak:

Av: Nick Payne

Regi: Simon Jonathan Lay

Oversetter: Ole Johan Skjelbred-Knutsen

Dramaturg: Carl Jørn Johansen

Lysdesign: Thomas Bendiksen

Maskør: Jill Tonje Holter

Marianne: Ragnhild Tysse

Roland: Amell Basic

Emner

Kontakter

Pernille Kaldestad

Pressekontakt Informasjonssjef 92421792

Velkommen til Rogaland Teater!

Den 15. april 1883 åpnet teaterbygningen i Kannik for første gang dørene for publikum. Siden den spede starten har teatervirksomheten gledet, forarget, engasjert og begeistret.
Rogaland Teater har vært et samlingssted for scenekunst preget av høy profesjonalitet og kunstnerisk kvalitet. Gjennom årene har teatret utviklet seg, etablert et eget barne- og ungdomsteater, bygget på, blitt større, fått flere publikummere og blitt en sentral kulturinstitusjon og en merkevare med godt omdømme.
I dag, over 130 år etter åpningen, er aktiviteten på huset og nivået på scenekunsten høyere enn noensinne. Virksomheten ved huset spenner bredt, og det profesjonelle miljøet på og bak scenen er en velsmurt motor i det rogalandske kulturlivet.
Ringvirkningene fra Teaterveien når ut til hele Rogaland. Rogaland Teater er et hus med høye kunstneriske ambisjoner, stor energi og uendelig mye skaperkraft.
Rogaland Teater skal være sentrum i kunsten. For mennesker, av mennesker. Et sted der det nye skapes og der det kjente blir nytt.

Rogaland Teater
Teaterveien 1
N-4005 Stavanger
Norge