Gå videre til innhold
Foto Stig Håvard Dirdal
Foto Stig Håvard Dirdal

Pressemelding -

Pressevisning - PANG! For første gang i Norge

La oss få presentere Rolf Pang. For første gang i Norge! Han er selvsikker og handlekraftig, og vet hva som skal til for å få oss ut av denne snillistiske hengemyra de venstrevridde elitefeministene og fake news-globalistene har ført oss ut i.

Rolf Pang er en handlingens mann. Allerede før han ble født sikret han seg foreldrenes udelte oppmerksomhet. Han kvalte tvillingsøsteren sin. I livmoren.

Siden har det bare gått oppover for Pang, og nå er han her, i all sin fortreffelighet.

Pang er så enestående at TV er tilstede ved fødselen. Foreldrene er overbevist om at deres barn er det helt, helt spesielle barnet, som har de egenskapene og talentene ingen andre barn har, og som derfor må behandles som guds gave til menneskeheten.

Pang er enig med sine foreldre. Og dermed tillater han seg alt. Han går fullstendig over streken, gang på gang, og forsøkene på å avvise ham som gal mislykkes fordi han vet å bruke alle tilgjengelige verktøy for å få makt. Når han får makten, for det gjør han, er han ikke til å stoppe.

PANG er en teaterlek, og den går i en rasende fart, der det byttes parykker og skuespillerne går inn og ut av roller. Raskt, sprøtt og absurd, en forvrengt virkelighet, en virkelighet på speed, en virkelighet som har gått av hengslene, som har vrengt seg inn i seg selv. Det er mye farse, veldig mye komikk, samtidig er det undertone som er gravalvorlig.

Marius von Mayenburg skrev stykket i 2017 i et forsøk på å komme seg etter det amerikanske presidentvalget i 2016. Den tyske dramatikeren, regissøren og dramaturgen er kjent for publikum som skaperen av «Perplex», Glenn Andre Kaadas regidebut, som han også vant Heddapris for. Mens «Perplex» er et ganske surrealistisk stykke, er «PANG» smertelig realistisk. von Mayenburg skrev «PANG» som en slags terapi, men også for å prøve å forstå hvorfor det skjer i stadig flere land at man med åpne øyne velger menn som Pang, eller Trump i USA, og alle de andre sterke mennene vi ser komme til makten.

Velkommen til PANG!

Pressevisning 8. april kl 11:30 i Teaterhallen
Norgespremiere 27. april kl 18:00 i Teaterhallen

Folkene bak:

Av : Marius von Mayenburg

Oversatt av : Øyvind Berg

Regissør: Nina Wester

Scenograf og kostymedesigner: Daniel Akerstrøm-Steen

Maskør: Jill Tonje Holter

Lysdesigner: Karl Oskar Sørdal

Medvirkende:

Utvalgte karaterer:

Rolf Pang – Et meget usedvanlig, bråmodent og særdeles begavet barn (Øystein Martinsen)
Vicky –Rolf Pangs mor (Marianne Holter)

Dominik – Rolf Pangs far (Svein Solenes)
Tom - redaktør i GBC-Live og som filmet Rolf Pangs fødsel (Even Stormoen)

Dr. Bauer - gynekologen som i sin tid sørget for at Rolf Pang kom til verden (Mari Strand Ferdstad)

Gwendolin - Rolf Pangs barnevakt (Mari Strand Ferstad)

Mechthild – Rolf Pangs tvillingsøster, som han tar livet av i livmoren (Espen Reboli Bjerke)

Leon – Rolf Pangs «sandkassekompis» (Espen Reboli Bjerke)

Kunze - Rolf Pangs fiolinlærer (Espen Reboli Bjerke)

Schmiedel – Våpenselger og innehaver av Schmiedel & Butz, Tysklands ledende våpenprodusent (Espen Reboli Bjerke)

Reinhold – mangeårig nabo til Rolf Pang (Espen Reboli Bjerke)

Emner

Pressekontakt

Pernille Kaldestad

Pressekontakt Informasjonssjef 92421792

Velkommen til Rogaland Teater!

Den 15. april 1883 åpnet teaterbygningen i Kannik for første gang dørene for publikum. Siden den spede starten har teatervirksomheten gledet, forarget, engasjert og begeistret.
Rogaland Teater har vært et samlingssted for scenekunst preget av høy profesjonalitet og kunstnerisk kvalitet. Gjennom årene har teatret utviklet seg, etablert et eget barne- og ungdomsteater, bygget på, blitt større, fått flere publikummere og blitt en sentral kulturinstitusjon og en merkevare med godt omdømme.
I dag, over 130 år etter åpningen, er aktiviteten på huset og nivået på scenekunsten høyere enn noensinne. Virksomheten ved huset spenner bredt, og det profesjonelle miljøet på og bak scenen er en velsmurt motor i det rogalandske kulturlivet.
Ringvirkningene fra Teaterveien når ut til hele Rogaland. Rogaland Teater er et hus med høye kunstneriske ambisjoner, stor energi og uendelig mye skaperkraft.
Rogaland Teater skal være sentrum i kunsten. For mennesker, av mennesker. Et sted der det nye skapes og der det kjente blir nytt.

Rogaland Teater
Teaterveien 1
N-4005 Stavanger
Norge