Gå videre til innhold
Foto Stig Håvard Dirdal
Foto Stig Håvard Dirdal

Pressemelding -

Pressevisning - SE PÅ MEG NÅR JEG SNAKKER TIL DEG av Monica Isakstuen

Monica Isakstuen er et symptom på det nye, skandinaviske scenespråket, som etter hvert har beveget seg langt fra Henrik Ibsen. Dramatikeren og forfatteren debuterte med diktsamlingen «Sånn, borte» i 2008, og har siden utgitt flere romaner, diktsamlinger og essays. I 2016 fikk hun Brageprisen for romanen «Vær snill med dyrene», og i fjor ble hun engasjert som husdramatiker ved Dramatikkens hus i Oslo.

I høst gir regissør Øyvind Osmo Eriksen seg i kast med Isakstuens første skuespill som får urpremiere på Intimscenen. Med seg på laget har han skuespillerne Svein Solenes og Mari Strand Ferstad.

I SE PÅ MEG NÅR JEG SNAKKER TIL DEG møter vi først en mor og en sønn, der sistnevnte ikke får sove. I samtalen mellom dem blir han den hun frykter at han skal bli, en mann som misbruker kvinner, en overgriper. Så snur bildet, vi møter far og datter, og her er det fars mulige seksuelle dragning mot sin datter som er det smertefulle temaet.

De to dialogene som utgjør uroppføringen «SE PÅ MEG NÅR JEG SNAKKER TIL DEG» er samtaler som ikke finner sted. Som ikke kan finne sted, som ikke skal finne sted, som er uhørt brutale og ærlige, men kanskje også gjenkjennelige.

Det er noe umulig ved disse samtalene, dette er jo ikke slike dialoger man til vanlig fører med sine barn. Det er kvinnen og mannen som har perspektivet her, vi vet ikke hvordan sønnen er utenfor morens blikk, og datteren er det faren ser.

SE PÅ MEG NÅR JEG SNAKKER TIL DEG er brutalt og det er ekkelt, det er gjenkjennelig og det er faktisk også morsomt. For hvor vanskelig kan det egentlig være å være en god forelder? Kan man overhodet styre utviklingen til et annet menneske? Og hva slags maktstrukturer er det vi ubevisst reproduserer i barna våre?

Vi inviterer til pressevisning onsdag 30. oktober kl 11:30 på Intimscenen.

Urpremiere 7. november kl 19:00 på Intimscenen.

Folkene bak:

Av Monica Isakstuen I Regissør: Øyvind Osmo Eriksen I Scenograf: Kjersti Alm Eriksen I Kostymedesigner: Ingjerd Meland I Lysdesigner: Karl Oskar Sørdal

Medvirkende: Svein Solenes og Mari Strand Ferstad

Emner

Kontakter

Pernille Kaldestad

Pressekontakt Informasjonssjef 92421792

Velkommen til Rogaland Teater!

Den 15. april 1883 åpnet teaterbygningen i Kannik for første gang dørene for publikum. Siden den spede starten har teatervirksomheten gledet, forarget, engasjert og begeistret.
Rogaland Teater har vært et samlingssted for scenekunst preget av høy profesjonalitet og kunstnerisk kvalitet. Gjennom årene har teatret utviklet seg, etablert et eget barne- og ungdomsteater, bygget på, blitt større, fått flere publikummere og blitt en sentral kulturinstitusjon og en merkevare med godt omdømme.
I dag, over 130 år etter åpningen, er aktiviteten på huset og nivået på scenekunsten høyere enn noensinne. Virksomheten ved huset spenner bredt, og det profesjonelle miljøet på og bak scenen er en velsmurt motor i det rogalandske kulturlivet.
Ringvirkningene fra Teaterveien når ut til hele Rogaland. Rogaland Teater er et hus med høye kunstneriske ambisjoner, stor energi og uendelig mye skaperkraft.
Rogaland Teater skal være sentrum i kunsten. For mennesker, av mennesker. Et sted der det nye skapes og der det kjente blir nytt.

Rogaland Teater
Teaterveien 1
N-4005 Stavanger
Norge