Følg Rogaland Teater

Pressevisning - SE PÅ MEG NÅR JEG SNAKKER TIL DEG av Monica Isakstuen

Pressemelding   •   okt 24, 2019 13:16 CEST

Foto Stig Håvard Dirdal

Monica Isakstuen er et symptom på det nye, skandinaviske scenespråket, som etter hvert har beveget seg langt fra Henrik Ibsen. Dramatikeren og forfatteren debuterte med diktsamlingen «Sånn, borte» i 2008, og har siden utgitt flere romaner, diktsamlinger og essays. I 2016 fikk hun Brageprisen for romanen «Vær snill med dyrene», og i fjor ble hun engasjert som husdramatiker ved Dramatikkens hus i Oslo.

I høst gir regissør Øyvind Osmo Eriksen seg i kast med Isakstuens første skuespill som får urpremiere på Intimscenen. Med seg på laget har han skuespillerne Svein Solenes og Mari Strand Ferstad.

I SE PÅ MEG NÅR JEG SNAKKER TIL DEG møter vi først en mor og en sønn, der sistnevnte ikke får sove. I samtalen mellom dem blir han den hun frykter at han skal bli, en mann som misbruker kvinner, en overgriper. Så snur bildet, vi møter far og datter, og her er det fars mulige seksuelle dragning mot sin datter som er det smertefulle temaet.

De to dialogene som utgjør uroppføringen «SE PÅ MEG NÅR JEG SNAKKER TIL DEG» er samtaler som ikke finner sted. Som ikke kan finne sted, som ikke skal finne sted, som er uhørt brutale og ærlige, men kanskje også gjenkjennelige.

Det er noe umulig ved disse samtalene, dette er jo ikke slike dialoger man til vanlig fører med sine barn. Det er kvinnen og mannen som har perspektivet her, vi vet ikke hvordan sønnen er utenfor morens blikk, og datteren er det faren ser.

SE PÅ MEG NÅR JEG SNAKKER TIL DEG er brutalt og det er ekkelt, det er gjenkjennelig og det er faktisk også morsomt. For hvor vanskelig kan det egentlig være å være en god forelder? Kan man overhodet styre utviklingen til et annet menneske? Og hva slags maktstrukturer er det vi ubevisst reproduserer i barna våre?

Vi inviterer til pressevisning onsdag 30. oktober kl 11:30 på Intimscenen.

Urpremiere 7. november kl 19:00 på Intimscenen.

Folkene bak:

Av Monica Isakstuen I Regissør: Øyvind Osmo Eriksen I Scenograf: Kjersti Alm Eriksen I Kostymedesigner: Ingjerd Meland I Lysdesigner: Karl Oskar Sørdal

Medvirkende: Svein Solenes og Mari Strand Ferstad

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.