Følg Rogaland Teater

Pressevisning - SKJERP DEG!!

Pressemelding   •   jan 06, 2020 09:49 CET

SKJERP DEG!!

Tolv unge skuespillere og en felles opplevelse av at voksne sjelden skjønner hva det handler om. Et kjellerteater, mye kul musikk, litt drøy humor, og et ærlig forsøk på opplysning på tvers av generasjonene. Velkommen til «Skjerp deg!!»

Generasjon Prestasjon, kalles de, og uavhengig av kjønn rammes de av «flink pike-syndromet». De går i kjelleren over en dårlig karakter eller en date som uteble. De får beskjed om å skjerpe seg, og kanskje gjør de det, men ikke nok, tydeligvis.

De har alle muligheter, kan velge og vrak og bli hva de vil. Likevel virrer de omkring i en amper runddans mellom skole, trening, venner, familie og alt som haler og drar. Ungdommer.

Dansen fortoner seg alltid merkelig for den som ikke hører musikken. For de voksne skjønner sjelden hva det handler om. At det ikke er den dårlige karakteren eller den svikefulle daten, men en haug med ting. At beskjeden om å skjerpe seg ikke oppleves som et godt råd, men en brannfakkel. «Det e faen’kje det det handle om!»

Hva det faktisk handler om er det Ungdomsteatret har tenkt å hjelpe publikum til å forstå. De tolv skuespillerne mellom 16 og 19 år har laget manus til forestillingen og valgt ut et knippe sanger til formålet. De bruker sine musikalske evner og hele sitt teatralske register for å drive folkeopplysning av det underholdende slaget.

Vi inviterer til pressevisning torsdag 9. januar kl. 17:00 i Kjellerteatret.

Premiere 15. januar kl. 19:30 i Kjellerteatret.

Folkene bak:

Regissør. Bjørn Ravn Carlsen I Kostymedesign: Ragnhild Anda Tengesdal og Lene Marie Bjerga
Lysdesigner: Børe Noer Borrevik

Medvirkende:

Ingeborg K. Skarsgaard
Petra Renberg
Runar Bjørnsen Jekteberg
Heine Røise
Kaja Hjertenes
Jørgen Nistad Westermoen
Balder Scheen Jacobsen
Herman Hilde Pedersen
Frikk Hana
Feline Fredrikke Poulsson
Tiril Victoria Gillies
Eline Haugen

Vedlagte filer

Word-dokument