Gå videre til innhold
Pressevisning - SKJERP DEG!!

Pressemelding -

Pressevisning - SKJERP DEG!!

SKJERP DEG!!

Tolv unge skuespillere og en felles opplevelse av at voksne sjelden skjønner hva det handler om. Et kjellerteater, mye kul musikk, litt drøy humor, og et ærlig forsøk på opplysning på tvers av generasjonene. Velkommen til «Skjerp deg!!»

Generasjon Prestasjon, kalles de, og uavhengig av kjønn rammes de av «flink pike-syndromet». De går i kjelleren over en dårlig karakter eller en date som uteble. De får beskjed om å skjerpe seg, og kanskje gjør de det, men ikke nok, tydeligvis.

De har alle muligheter, kan velge og vrak og bli hva de vil. Likevel virrer de omkring i en amper runddans mellom skole, trening, venner, familie og alt som haler og drar. Ungdommer.

Dansen fortoner seg alltid merkelig for den som ikke hører musikken. For de voksne skjønner sjelden hva det handler om. At det ikke er den dårlige karakteren eller den svikefulle daten, men en haug med ting. At beskjeden om å skjerpe seg ikke oppleves som et godt råd, men en brannfakkel. «Det e faen’kje det det handle om!»

Hva det faktisk handler om er det Ungdomsteatret har tenkt å hjelpe publikum til å forstå. De tolv skuespillerne mellom 16 og 19 år har laget manus til forestillingen og valgt ut et knippe sanger til formålet. De bruker sine musikalske evner og hele sitt teatralske register for å drive folkeopplysning av det underholdende slaget.

Vi inviterer til pressevisning torsdag 9. januar kl. 17:00 i Kjellerteatret.

Premiere 15. januar kl. 19:30 i Kjellerteatret.

Folkene bak:

Regissør. Bjørn Ravn Carlsen I Kostymedesign: Ragnhild Anda Tengesdal og Lene Marie Bjerga
Lysdesigner: Børe Noer Borrevik

Medvirkende:

Ingeborg K. Skarsgaard
Petra Renberg
Runar Bjørnsen Jekteberg
Heine Røise
Kaja Hjertenes
Jørgen Nistad Westermoen
Balder Scheen Jacobsen
Herman Hilde Pedersen
Frikk Hana
Feline Fredrikke Poulsson
Tiril Victoria Gillies
Eline Haugen

Emner

Kontakter

Pernille Kaldestad

Pressekontakt Informasjonssjef 92421792

Velkommen til Rogaland Teater!

Den 15. april 1883 åpnet teaterbygningen i Kannik for første gang dørene for publikum. Siden den spede starten har teatervirksomheten gledet, forarget, engasjert og begeistret.
Rogaland Teater har vært et samlingssted for scenekunst preget av høy profesjonalitet og kunstnerisk kvalitet. Gjennom årene har teatret utviklet seg, etablert et eget barne- og ungdomsteater, bygget på, blitt større, fått flere publikummere og blitt en sentral kulturinstitusjon og en merkevare med godt omdømme.
I dag, over 130 år etter åpningen, er aktiviteten på huset og nivået på scenekunsten høyere enn noensinne. Virksomheten ved huset spenner bredt, og det profesjonelle miljøet på og bak scenen er en velsmurt motor i det rogalandske kulturlivet.
Ringvirkningene fra Teaterveien når ut til hele Rogaland. Rogaland Teater er et hus med høye kunstneriske ambisjoner, stor energi og uendelig mye skaperkraft.
Rogaland Teater skal være sentrum i kunsten. For mennesker, av mennesker. Et sted der det nye skapes og der det kjente blir nytt.

Rogaland Teater
Teaterveien 1
N-4005 Stavanger
Norge