Følg Rogaland Teater

Pressevisning - TØNES - en teaterkonsert uten Tønes

Pressemelding   •   jan 13, 2020 09:36 CET

Foto Stig Håvard Dirdal

Tønes - en teaterkonsert uten Tønes

Enakter for en trubadur

”TØNES – en teaterkonsert uten Tønes” er teatrets første egenproduserte teaterkonsert, og den kommer ikke til i ligne på noe annet. Litt som Tønes. Me koga’kje ligt.

De fleste forbinder Tønes med humoristiske sanger som «Fluene» og «Eg går å legge meg», men Tønes har mange lag og det ligger alltid et alvor bak. Og i teaterkonserten TØNES blir hans låter og tekster tolket på snedig vis hvor både den lett gjenkjennelige humor, men også mørkere og mer eksistensielle undertoner er med. Her fremmes det underfundige, det hverdagslige, det komiske og litt triste, for TØNES er en hyllest til det jordnære, musikken, tekstene og kunstneren bak.

Det er skuespiller og regissør Anders Dale som sammen med kapellmester Anders Brunvær Hauge tar Frank Tønnesens underfundigheter til teaterscenen. I Tønes tar vi utgangspunkt i universet til Tønes og lar sangene fortelle selv. Sangene har alt det vi leter etter i kunsten, og står på egne bein. 22 historier. Eller kanskje 25. Eller et sted i mellom.

Fire skuespillere og tre musikere befolker Tønes-universet, når det mot slutten av januar blir premiere på Rogaland Teaters første selvgjorte teaterkonsert. Men denne gangen blir det ikke høye parykker og overlessede kostymer. I utgangspunktet er Tønes noe annet enn Mozart og Beethoven, og Beatles for den del, så det sier seg selv at dette må bli annerledes. Og som Tønes selv sier - det er lite som slår en god hverdag!

Tønes har begått nokså mange sanger. Ni album, fem ep-er og en single. Mye å velge fra, altså. Mange velkjente ting: «Sånn koga eg», «Fluene», «Bonde», «Eg går å legge meg», «Bjørnar Vigeland». Blant annet. Og kanskje noe som ikke er fullt så kjent. Vi ønsker å gi publikum andre og nye innfallsvinkler og gjennom en enakter på 1 time og 15 minutter vil publikum oppleve en fortettet, komprimert, intens og uavbrutt musikalsk reise.

Vi inviterer til pressevisning fredag 17. januar kl 11:30 – Hovedscenen

Urpremiere onsdag 29. januar kl 19:30 – Hovedscenen

Folkene bak:

Regissør: Anders Dale I Scenograf: Arne Nøst I Musikalsk ansvarlig: Anders Brunvær Hauge

Kostymer: Monica Öhman I Lysdesigner: Trygve Andersen I Maskør: Jill Tonje Holter

Dramaturg: Matilde Holdhus

Medvirkende: Kristian Arntsen, Ragnhild Tysse, Kasper Skovli Botnen og Mareike Wang
Kapellmester: Anders Brunvær Hauge
Musikere: Renate Engevold, Alexander Flotve og Anders Brunvær Hauge