Gå videre til innhold
Foto Stig Håvard Dirdal
Foto Stig Håvard Dirdal

Pressemelding -

Pressevisning - TØNES - en teaterkonsert uten Tønes

Tønes - en teaterkonsert uten Tønes

Enakter for en trubadur

”TØNES – en teaterkonsert uten Tønes” er teatrets første egenproduserte teaterkonsert, og den kommer ikke til i ligne på noe annet. Litt som Tønes. Me koga’kje ligt.

De fleste forbinder Tønes med humoristiske sanger som «Fluene» og «Eg går å legge meg», men Tønes har mange lag og det ligger alltid et alvor bak. Og i teaterkonserten TØNES blir hans låter og tekster tolket på snedig vis hvor både den lett gjenkjennelige humor, men også mørkere og mer eksistensielle undertoner er med. Her fremmes det underfundige, det hverdagslige, det komiske og litt triste, for TØNES er en hyllest til det jordnære, musikken, tekstene og kunstneren bak.

Det er skuespiller og regissør Anders Dale som sammen med kapellmester Anders Brunvær Hauge tar Frank Tønnesens underfundigheter til teaterscenen. I Tønes tar vi utgangspunkt i universet til Tønes og lar sangene fortelle selv. Sangene har alt det vi leter etter i kunsten, og står på egne bein. 22 historier. Eller kanskje 25. Eller et sted i mellom.

Fire skuespillere og tre musikere befolker Tønes-universet, når det mot slutten av januar blir premiere på Rogaland Teaters første selvgjorte teaterkonsert. Men denne gangen blir det ikke høye parykker og overlessede kostymer. I utgangspunktet er Tønes noe annet enn Mozart og Beethoven, og Beatles for den del, så det sier seg selv at dette må bli annerledes. Og som Tønes selv sier - det er lite som slår en god hverdag!

Tønes har begått nokså mange sanger. Ni album, fem ep-er og en single. Mye å velge fra, altså. Mange velkjente ting: «Sånn koga eg», «Fluene», «Bonde», «Eg går å legge meg», «Bjørnar Vigeland». Blant annet. Og kanskje noe som ikke er fullt så kjent. Vi ønsker å gi publikum andre og nye innfallsvinkler og gjennom en enakter på 1 time og 15 minutter vil publikum oppleve en fortettet, komprimert, intens og uavbrutt musikalsk reise.

Vi inviterer til pressevisning fredag 17. januar kl 11:30 – Hovedscenen

Urpremiere onsdag 29. januar kl 19:30 – Hovedscenen

Folkene bak:

Regissør: Anders Dale I Scenograf: Arne Nøst I Musikalsk ansvarlig: Anders Brunvær Hauge

Kostymer: Monica Öhman I Lysdesigner: Trygve Andersen I Maskør: Jill Tonje Holter

Dramaturg: Matilde Holdhus

Medvirkende: Kristian Arntsen, Ragnhild Tysse, Kasper Skovli Botnen og Mareike Wang
Kapellmester: Anders Brunvær Hauge
Musikere: Renate Engevold, Alexander Flotve og Anders Brunvær Hauge

Emner

Kontakter

Pernille Kaldestad

Pressekontakt Informasjonssjef 92421792

Velkommen til Rogaland Teater!

Den 15. april 1883 åpnet teaterbygningen i Kannik for første gang dørene for publikum. Siden den spede starten har teatervirksomheten gledet, forarget, engasjert og begeistret.
Rogaland Teater har vært et samlingssted for scenekunst preget av høy profesjonalitet og kunstnerisk kvalitet. Gjennom årene har teatret utviklet seg, etablert et eget barne- og ungdomsteater, bygget på, blitt større, fått flere publikummere og blitt en sentral kulturinstitusjon og en merkevare med godt omdømme.
I dag, over 130 år etter åpningen, er aktiviteten på huset og nivået på scenekunsten høyere enn noensinne. Virksomheten ved huset spenner bredt, og det profesjonelle miljøet på og bak scenen er en velsmurt motor i det rogalandske kulturlivet.
Ringvirkningene fra Teaterveien når ut til hele Rogaland. Rogaland Teater er et hus med høye kunstneriske ambisjoner, stor energi og uendelig mye skaperkraft.
Rogaland Teater skal være sentrum i kunsten. For mennesker, av mennesker. Et sted der det nye skapes og der det kjente blir nytt.

Rogaland Teater
Teaterveien 1
N-4005 Stavanger
Norge