Gå videre til innhold
Rogaland Teater fyrer opp i leirbålet og inviterer til analogt utendørsteater

Pressemelding -

Rogaland Teater fyrer opp i leirbålet og inviterer til analogt utendørsteater

Rogaland Teater fyrer opp i leirbålet!

Leirbålet svarer på et urbehov i mennesket. Det gir varme og mat men aller mest er det noe å samles rundt. Leirbålet er et sosialt ritual. På samme måte svarer teatret på et urbehov for å uttrykke seg og for å dele disse utrykkene med andre.Men det er ikke like lett i den tiden vi befinner oss i nå,der vi erforhindret i å møtes og oppleve scenekunsten i tradisjonell form.

Det ønsker Rogaland Teater å gjøre noe med! For at teater skal oppstå trenger vi kun én skuespiller, én tilskuer og ett møtested - og teaterforestillingen kan begynne. I skjul for andres innsyn og store folkemengder inviterer vi deg med rundt vårt «leirbål».

”Der bodde en underlig gråsprengt en
på den ytterste nøkne ø;-
- han gjorde visst intet menneske mén
hverken på land eller sjø”

Ja, det er Henrik Ibsens berømte dikt «Terje Vigen». Men nei, det blir likevel ingen vanlig monolog!

Som publikum får du oppleve noe levende som foregår akkurat sammen med andre – og det er fremdeles vitalt i vår digitale tid.

Terje Vigen er et dikt de fleste kjenner, men det er kanskje kun det første verset alle husker. Utfordres man til å resitere videre, kommer svært mange til kort.

Heldigvis, for det å resitere eller — verre - deklamere «Terje Vigen» er ingen oppgave for amatører. Derfor er Anders Dale nå klar til å gi publikum en flott gjenopplevelse av diktet som har så mye å fortelle, om dramatiske krigsår, handelsblokade og hungersnød, om stolthet og mot, om hevn, selvransakelse og tilgivelse.

Anders Dale gir dere en «Terje Vigen» det går an å ane konturene av i sydvest og sjøstøvler. Du får oppleve Terjes glede, sorg og sinne og de mange dramatiske hendelsene i diktet formidlet med nerve og personlig innlevelse.

Grip sjansen - det er ikke ofte «den underlige gråsprengte» lar seg oppleve i sjøkanten, under åpen himmel og sammen med andre rundt «leirbålet»!

NB: Husk å ta på fjellsko og godt tøy! I god Terje Vigen ånd blir det en litt kronglete og «strabasiøs» ferd til leirbålet i havkanten.

Av smittevernhensyn er det kun plass til fem publikummere per forestilling så her er det førstemann til mølla! Når publikum har kjøpt billettene får de beskjed om oppmøtested for forestillingen. Tidspunkt for oppmøte er senest 20 minutter før forestillingsstart.

Spilles fra 27. april til 14. mai.

Emner

Kontakter

Pernille Kaldestad

Pressekontakt Informasjonssjef 92421792

Velkommen til Rogaland Teater!

Den 15. april 1883 åpnet teaterbygningen i Kannik for første gang dørene for publikum. Siden den spede starten har teatervirksomheten gledet, forarget, engasjert og begeistret.
Rogaland Teater har vært et samlingssted for scenekunst preget av høy profesjonalitet og kunstnerisk kvalitet. Gjennom årene har teatret utviklet seg, etablert et eget barne- og ungdomsteater, bygget på, blitt større, fått flere publikummere og blitt en sentral kulturinstitusjon og en merkevare med godt omdømme.
I dag, over 130 år etter åpningen, er aktiviteten på huset og nivået på scenekunsten høyere enn noensinne. Virksomheten ved huset spenner bredt, og det profesjonelle miljøet på og bak scenen er en velsmurt motor i det rogalandske kulturlivet.
Ringvirkningene fra Teaterveien når ut til hele Rogaland. Rogaland Teater er et hus med høye kunstneriske ambisjoner, stor energi og uendelig mye skaperkraft.
Rogaland Teater skal være sentrum i kunsten. For mennesker, av mennesker. Et sted der det nye skapes og der det kjente blir nytt.

Rogaland Teater
Teaterveien 1
N-4005 Stavanger
Norge