Følg Rogaland Teater

SLIK BLIR VÅREN PÅ ROGALAND TEATER

Pressemelding   •   des 04, 2019 15:55 CET

Tønes blir hedret med en egen teaterkonsert i TØNES - en teaterkonsert uten Tønes

Teatersjef Glenn André Kaada presenterte i dag vårens program og det kan kort beskrives som offensivt og fremoverlent. Det består av intet mindre enn 13 ulike produksjoner med stort og smått. Repertoaret er først og fremst preget av samtidsdramatikk med aktuelle temaer, men vi får også oppleve tungvektere som Gogol og Pinter på scenen, samt gjensyn med publikumsfavoritter fra tidligere sesonger.

Vi har overlatt kjelleren til ungdommen i vår og på lik linje med kjellerstua byr på Kjellerteatret på store muligheter. Fra januar til mai skal 20 ungdommer få boltre seg under bakkenivået og vi starter selvsagt sesongen med ungdommelig pågangsmot og premiere på Lauras lepper, en labyrintisk skrekkhistorie om den første store kjærligheten og om jakten på finne seg selv. Ungdommen følger opp med ny premiere i februar og en selvskrevet musikkforestilling –SKJERP DEG!! - om de mange utfordringene som man støter på som ung i verdens rikeste land.

Siste uken i januar blir det det hele tre premierer på våre ulike scener. Det blir kortreist kunst når vi hyller Frank Tønnesen med en egen teaterkonsert – Dar e plass te ein te i sofaen. Dagen etter åpner vi for Harold Pinters maskuline maktdrama Hjemkomsten. Det blir både brutalt og urovekkende, humoristisk og absurd, og i den dystre mannsverden er det ikke lyset som dyrkes. Siste premiere ut er status quo og her vises verden som den er, bortsett fra at den er speilvendt og satt på hodet. Å være, eller ikke være, et objekt handler om makt. Og i status quo er det kvinnene som sitter med makten og objektiviseringen av menn gjør at de kan begjæres og diskrimineres – både på arbeidsplassen og i hjemmet.

Vi får selvsagt også gjensyn med tidligere forestillinger og både En midtsommernattsdrøm, Scener fra et ekteskap og Alle fantastiske ting blir å oppleve i løpet av våren. Vi har også fått plass til gjester og får besøk av både Teater Manu og Statsteatret.

På forsommeren kan publikum se frem til en korrupt komedie. I Revizor skal vi til en mørk og dyster verden der synet på menneskesjelen er kullsvart og der de fleste er levende begravet i undertrykkelse. Men på toppen av samfunnspyramiden troner de som har fått makt på hjernen og som ikke skyr noen midler for å tuske til seg mer av alt! Men frykten for statsapparatet er alltid tilstede, for ingen av dem er villig til å gi avkall på sin snobbedekadanse og sine hedonistiske behov. Det oppstår derfor en panisk stemning i den lille gjennomkorrupte russiske provinsbyen når det ryktes at en riksrevisor skal komme på besøk.

Vi avslutter sesongen med Det hvite badehuset av Thorvald Steen, som er en bevegende fortelling om opphav, skam, fortielse og omkostningene ved å være ærlig.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.